Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 17:19

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων για τα οφέλη της αδελφοποίσης με το Lowell και την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων για τα οφέλη της αδελφοποίσης με το Lowell και την ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών

Σημαντικό βήμα προσέγγισης με την αμερικανική τουριστική αγορά χαρακτηρίζει την αδελφοποίηση της Καλαμάτας με την πόλη Lowell ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής. Ταυτόχρονα όμως επαναλαμβάνει ότι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής συνδέεται με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, κυρίως του αεροδρομίου και του οδικού δικτύου…

Σε ανακοίνωσή του πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Δημήτρης Καραλής, σημειώνει συγκεκριμένα: “Η  αδελφοποίηση  της  Καλαμάτας  με την πόλη Lowell  στην περιοχή  της Βοστώνης  των  ΗΠΑ, με έμφαση στο  τρίπτυχο  Πολιτισμός – Τουρισμός – Επενδύσεις αποτελεί σημαντικό  βήμα  προσέγγισης  με  την  αμερικανική τουριστική αγορά και εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάγκης διεύρυνσης της ταξιδιωτικής κίνησης από χώρες με ειδικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Μεσσηνία. Πολύ περισσότερο που η συγκεκριμένη  πόλη διαθέτει δυναμικό ομογενειακό στοιχείο στο οποίο επίσης οφείλουμε να προσανατολίσουμε τη στρατηγική μας. Με την έννοια αυτή, η  Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας και προσωπικά του Δημάρχου, την οποία και  στήριξε έμπρακτα με την εκπροσώπηση στη σχετική τελετή από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης κ. Δημήτρη Πατριαρχέα. 

Το άνοιγμα νέων και δυναμικών αγορών, όπως η αμερικανική, που με την ενίσχυση των πτήσεων προς την Ελλάδα μπορεί να αποβεί ωφέλιμη από όλες τις απόψεις, ειδικά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, είναι και αναγκαίο και ελπιδοφόρο. Ωστόσο, οφείλουμε να δραστηριοποιηθούμε και στη βελτίωση των υποδομών, όπως το αεροδρόμιο, ώστε  να  έχουμε τη δυνατότητα προσέγγισης σε σημαντικές αγορές ενδιαφέροντος. Το έχουμε επανειλημμένα τονίσει όπως και για το οδικό δίκτυο, γιατί, πέρα από τον εκσυγχρονισμό  των τουριστικών επιχειρήσεων στον οποίο, παρά τις δυσκολίες, έχουμε προχωρήσει, η προσβασιμότητα σε κάθε προορισμό αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξή του”.