Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 11:35

Ο Σπύρος Χανδρινός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ο Σπύρος Χανδρινός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σπύρος Χανδρινός, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στον τομέα του τουρισμού, παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο στην εκδήλωση υποδοχής της πρώτης πτήσης της Air France Παρίσι-Καλαμάτα. Φαίνεται όμως, από ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ότι η εικόνα που αντίκρυσε στο αεροδρόμιο όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως η μη λειτουργία τουαλετών ανά διαστήματα της ημέρας επειδή υπάρχουν προβλήματα στην αποχέτευση, τον προβλημάτισε και απογοήτευσε…

Ο Σπύρος Χανδρινός σημειώνει ότι πράγματι υπάρχουν ζητήματα στο αεροδρόμιο που δεν είναι αρμόδιος να τα αντιμετωπίσει ο Δήμος, όπως αυτό της αποχέτευσης για να λειτουργούν οι τουαλέτες σε μόνιμη βάση. Προσθέτει όμως ότι ο Δήμος πρέπει αυτό να το παρακάμψει και να δώσει ο ίδιος τις λύσεις μέχρι την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου, όπως άλλωστε έχει κάνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα στο στρατόπεδο, στο πανεπιστήμιο κ.ά Και πρέπει να το κάνει αυτό ο Δήμος γιατί η κατάσταση που συναντούν στο αεροδρόμιο οι επισκέπτες δημιουργεί την πρώτη και την τελευταία τους εντύπωση όσον αφορά τη λέξη ή ακόμα και τον προορισμό “Καλαμάτα”. 

Ο Σπύρος Χανδρινός έγραψε συγκεκριμένα: “Σίγουρα είναι θετικό να αυξάνονται οι πτήσεις με απευθείας δρομολόγια σύνδεσης της Καλαμάτας με πόλεις του εξωτερικού και οφείλουμε όλοι να καλωσορίσουμε την σύνδεση Καλαμάτα - Παρίσι!

Θεωρώ όμως ότι το σημαντικότερο είναι να μεριμνά η δημοτική αρχή για θέματα αρμοδιότητας της που συμβάλλουν στην καλύτερη εικόνα του αεροδρομίου όπως τον έγκαιρο καθαρισμό, αφού η γύρω περιοχή θυμίζει ζούγκλα, καθώς και της λειτουργίας του τουριστικού περιπτέρου του δήμου μας, για το οποίο έχουν δαπανηθεί σημαντικά ποσά!

Παράλληλα θα πρέπει να είναι αρωγός σε επίλυση πολύ σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων όπως το πρόβλημα της αποχέτευσης, που δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία των τουαλετών, κάτι που αποτελεί ντροπή για ένα σύγχρονο αεροδρόμιο!

Θα προτείνω στο κύριο δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία και οι άκρως απαραίτητες αυτές δαπάνες να καλυφτούν από το δήμο, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στην λειτουργία του αεροδρομίου μέχρι την αναβάθμιση του, που εύχομαι να ολοκληρωθεί σύντομα!

Οι φωτογραφίες, οι δηλώσεις και οι δημόσιες σχέσεις είναι μόνο για δημιουργία εντυπώσεων!”.