Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2026 21:50

Ξεκινά η τουριστική περίοδος - Πτήση από τη Ζυρίχη την Παρασκευή

Ξεκινά η τουριστική περίοδος - Πτήση από τη Ζυρίχη την Παρασκευή

Στις 3.20 το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται η πρώτη πτήση από Ζυρίχη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κάτι που σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. 

 

Από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλου, ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής: “Αύριο Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα υποδεχθεί την πρώτη πτήση της ελβετικής αεροπορικής εταιρείας Edelweiss από τη Ζυρίχη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Καλαμάτας «Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», με προγραμματισμένη άφιξη στις 15:20. Το γεγονός αυτό  σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η πτήση μεταφέρει περίπου 100 επιβάτες και εγκαινιάζει το φετινό πρόγραμμα διεθνών αφίξεων, επιβεβαιώνοντας ότι η Μεσσηνία αποτελεί προορισμό με ζήτηση και εκτός της παραδοσιακής θερινής περιόδου.

Το δρομολόγιο Ζυρίχη – Καλαμάτα θα πραγματοποιείται έως τα τέλη Μαρτίου 2026, δίνοντας το πρώτο ουσιαστικό σήμα της νέας σεζόν και ενισχύοντας την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής δραστηριότητας”.