Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 13:19

Εθνικές ιστιοπλοϊκές ομάδες και περιφερειακό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας στην Καλαμάτα

Χάρης Βγενής, Ζέφη Γιαννοπούλου Χάρης Βγενής, Ζέφη Γιαννοπούλου

ΜΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ 
Ο ιστιοπλοϊκός στίβος του Μεσσηνιακού κόλπου τους πρώτους μήνες του 2019 θα γίνει ο θαλάσσιος χώρος στον οποίο θα βρεθούν αθλητές από διάφορες χώρες για να λάβουν μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις. Τον Φλεβάρη θα διεξαχθεί διεθνές προπονητικό καμπ ιστιοπλοΐας κατηγορίας 4.20 με τη συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων της Ελβετίας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ, που είναι από τις κορυφαίες του κόσμου. Στον ίδιο στίβο θα διεξαχθούν δοκιμές πανιών ιστιοπλοΐας μεγάλης εταιρίας, ώστε θα χρησιμοποιηθούν στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020. Επίσης το Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νοτιοδυτικής Ελλάδας νέων ηλικίας 6 έως 17 ετών. Όλες αυτές οι αθλητικές δοκιμασίες θα γίνουν με διοργανωτή τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας “Αίολος”...

Με σκοπό την ενημέρωση των φίλων της ιστιοπλοΐας και γενικότερα του κόσμου αλλά και την προσέλκυση ανθρώπων που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά στην υλοποίηση των διοργανώσεων ο πρόεδρος του Αιόλου Χάρης Βγενής και η γραμματέας Ζέφη Γιαννοπούλου έδωσαν συνέντευξη Τύπου και παρουσίασαν σχετικές πληροφορίες.

Όπως σημείωσε ο κ. Βγενής, το διεθνές προπονητικό καμπ με ιστιοπλοϊκά σκάφη κατηγορίας 4.20 θα γίνει από την 1η μέχρι τις 8 Φλεβάρη, ενώ η δοκιμή των ιστιοπλοϊκών πανιών θα γίνει με ευθύνη και του Νίκου Δρούγκα, συνεργάτη του Συλλόγου και προπονητή των γυναικών ιστιοπλόων που κατέκτησαν την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νοτιοδυτικής Ελλάδας, συνέχισε ο πρόεδρος του Αιόλου, θα γίνει στις 22 και 23 Μάρτη με διοργανωτή το Σύλλογό του, ύστερα από ομόφωνη απόφαση των ναυταθλητικών συλλόγων και με εισήγηση του εφόρου της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στη νοτιοδυτική Ελλάδα, Δημήτρη Κακαλίκα, τον οποίο ο Χάρης Βγενής ευχαρίστησε θερμά. Όπως πρόσθεσε, στο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος περίπου 150 αθλητές ηλικίας από 6 έως 17 ετών, ενώ θα τους συνοδεύσουν άλλα 150 άτομα περίπου, προπονητές και γονείς.

Κλείνοντας ο Χάρης Βγενής ευχαρίστησε τους φορείς με τους οποίους έχει έρθει ήδη σε επαφή ο Αίολος για τη στήριξη αυτών των διοργανώσεων, όπως το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τοπικές επιχειρήσεις. Όπως σημείωσε, οι φορείς και οι επιχειρήσεις “αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας για εξωστρέφεια και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού με την ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων”. Κάλεσε, τέλος, όσους επιθυμούν να στηρίξουν τον Αίολο για τη διοργάνωση αυτών των αθλητικών εκδηλώσεων να προσέλθουν στα γραφεία του Συλλόγου και να συζητήσουν με τους εκπροσώπους του.

Στ.Μ.