Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018 20:58

Παραλίγο πνιγμός στο κολυμβητήριο, η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ελλείψεις και εγκατάλειψη

Παραλίγο πνιγμός στο κολυμβητήριο, η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ελλείψεις και εγκατάλειψη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ  
Το επικίνδυνο συμβάν που αντιμετώπισε κολυμβητής στο κολυμβητήριο Καλαμάτας τη Δευτέρα, όταν του γύρισε η γλώσσα, αναδεικνύει τις μεγάλες ελλείψεις και την κακή εγκατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή η εγκατάσταση στην οποία αθλούνται πολλά παιδιά και μεγαλύτεροι, υπογραμμίζει η Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας, που κατέθεσε και σχετική ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο…

Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, Τάσος Νιάρχος και Χριστίνα Καντζιλιέρη, καλούν τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην πρόσληψη γιατρού και του υπόλοιπου απαιτούμενου προσωπικού, ώστε να λειτουργεί το κολυμβητήριο με ασφάλεια, καθώς και να γίνουν οι παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης.

Σημειώνουν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ερώτησή τους: “Τη Δευτέρα 3/12/2018, κατά την διάρκεια προπόνησης στο χώρο του κολυμβητηρίου, γύρισε η γλώσσα σε νεαρό αθλητή με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να κινδυνέψει με πνιγμό. Τα χειρότερα αποτράπηκαν χάρη στην επέμβαση των προπονητών και των ψυχραιμότερων, με αποτέλεσμα ο νεαρός αθλητής να ανακτήσει  τις αισθήσεις του και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Επανέρχεται στο προσκήνιο με τραγικό τρόπο η έλλειψη γιατρού από το χώρο του κολυμβητήριου όπως και στο χώρο του δημοτικού σταδίου όπου αθλούνται εκατοντάδες άνθρωποι καθημερινά.  Είναι συχνό φαινόμενο τόσο οι μικροτραυματισμοί όσο και τα σοβαρότερα περιστατικά, όπως το χθεσινό, να αντιμετωπίζονται από τους προπονητές που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μείωσης του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό τόσο από το κράτος, όσο από το  Δήμο Καλαμάτας.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Καλαμάτας, αλλά και πανελλαδικά, είναι παρατημένες, φυτοζωούν, ενώ είναι και ανεπαρκείς για την κάλυψη των αναγκών των αθλητών.

Συγκεκριμένα στο κολυμβητήριο Καλαμάτας, που αθλούνται εκατοντάδες παιδιά και ενήλικες, η κατάσταση είναι προβληματική. Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή διαφημίζει συνέχεια μελέτες ενεργειακής αναβάθμισης, κάνει διάφορες ανακαινίσεις βιτρίνας δαπανώντας υπέρογκα ποσά, τα ουσιαστικά προβλήματα παραμένουν.

Το ιατρείο του κολυμβητηρίου είναι σε άθλια κατάσταση,  χωρίς γιατρό, ούτε καν νοσοκόμο και με έλλειψη των βασικών ειδών πρώτης βοήθειας (δεν έχει ούτε γάζα). Σωματεία και αθλητές παρακαλάνε να έχει ηλιόλουστες μέρες ώστε να έχει το νερό σταθερή θερμοκρασία. Τα αποδυτήρια δεν φτάνουν να καλύψουν τον αριθμό τον αθλητών και έχουν παρατήσει για δεκαετίες τον περιβάλλοντα  χώρο της πισίνας με αποτέλεσμα να γίνονται συνέχεα τραυματισμοί!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1)    Πρόσληψη γιατρού και όλου του απαιτούμενου προσωπικού ώστε να λειτουργεί με ασφάλεια το κολυμβητήριο

2)    Να γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές για την σωστή λειτουργία του κολυμβητήριου. Οι εργασίες να γίνουν με ευθύνη του Δήμου και να μην μετακυλιστεί η ευθύνη και το κόστος σε συλλόγους, ομάδες, γονείς.

Ρωτάμε την Δημοτική Αρχή:

Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες και με τι χρονοδιάγραμμα θα προβεί ώστε να λυθούν τα παραπάνω;

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημήτρης Οικονομάκος, Τάσος Νιάρχος, Χριστίνα Καντζιλιέρη”