Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 10:48

Αύριο ο ηρωικός Μαραθώνιος κολύμβησης Κορώνη-Καλαμάτα

Αύριο ο ηρωικός Μαραθώνιος κολύμβησης Κορώνη-Καλαμάτα

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ” 
Αύριο, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019, στις 7:30 το πρωί, θα βουτήξουν στη θάλασσα οι ηρωικοί κολυμβητές με σκοπό μέσα σε διάστημα 12 ωρών να έχουν κολυμπήσει μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, στο λιμάνι της Καλαμάτας! Είναι ο 31ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος του ΝΟΚ “Ο Ποσειδών”, ενώ φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση η εταιρία “Oceanman”...


Αλέξης Ζάννης, Γιάννης Αδαμόπουλος, Δημήτρης Κακαλίκας, Αρμάνδος Λινάρδος, Νικολέττα Τσιμικλή

Για τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΝΟΚ, Δημήτρης Κακαλίκας και ο εκπρόσωπος της “Oceanman” Αρμάνδος Λινάρδος. 

Συμμετοχή έχουν δηλώσει 9 κολυμβητές, οι τρεις από την Ελλάδα και συγκεκριμένα: 

Άρης Ιωαννίδης (Ελλάδα), Άρης Καραμπάς (Ελλάδα), Σοφία Ψιλόλιγνου (Ελλάδα), May Timani (Λίβανος), Mohammed Sofian Ismail (Μαλαισία), Sergey Shumov (Ουκρανία), Stupak Vitaliy (Ουκρανία), Igor Makeev (Ρωσία) και Emre Deliveli (Τουρκία). 

Στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ. Κακαλίκας ανακοίνωσε τη συνεργασία του ΝΟΚ με την “Oceanman”, σημειώνοντας ότι σκοπός της είναι “να γίνει ο αγώνας μη εξαρτούμενος από άλλες δυνάμεις”, εννοώντας προφανώς να μην εξαρτάται η πραγματοποίηση της αθλητικής διοργάνωσης από τη διάθεση των φορέων να την επιχορηγήσουν. Επίσης ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την εθελοντική υποστήριξη της διοργάνωσης. 

Από την πλευρά του ο κ. Λινάρδος, από την “Oceanman”, σημείωσε ότι οι αθλητές θα κολυμπήσουν μια απόσταση 30 χιλιομέτρων, από την Κορώνη, όπου θα μπουν στη θάλασσα στις 7:30 το πρωί, μέχρι την Καλαμάτα και τις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ, όπου θα πρέπει να έχουν φτάσει μέχρι τις 7:30 το απόγευμα. Η απονομή των μεταλλίων στους νικητές θα γίνει περίπου στις οχτώ το βράδυ.

Επίσης ο κ. Λινάρδος ανέφερε ότι είναι χαρά για τους διοργανωτές και τους αθλητές το γεγονός ότι και φέτος ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος συνδυάζεται με το Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, υπογραμμίζοντας ότι το μήνυμα της προσφοράς μυελού των οστών είναι πάρα πολύ σημαντικό. 

Τέλος η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Νικολέττα Τσιμικλή, σημείωσε ότι διασώστες της Ομάδας θα βρίσκονται σε σκάφος που θα ακολουθεί τους κολυμβητές ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν άμεσα τις υπηρεσίες τους εφόσον χρειαστεί. 

Στ.Μ.