Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 10:04

Δοκιμασία σε αγωνίσματα στίβου για τους μικρούς αθλητές του Μεσσηνιακού

Δοκιμασία σε αγωνίσματα στίβου για τους μικρούς αθλητές του Μεσσηνιακού

Α΄ ΦΑΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 
Μια πρώιμη αγωνιστική εμπειρία βίωσαν αθλητές του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, μαθητές Δημοτικού, από την Α’ μέχρι και την Δ’ Τάξεις. Ήταν η Α’ Φάση της Αναπτυξιακής Ημερίδας του Μεσσηνιακού, η οποία θα συνεχιστεί το ερχόμενο Σάββατο με τη Β’ Φάση, για τα μεγαλύτερα παιδιά…

Όπως σημειώνει ο Μεσσηνιακός, “με επιτυχία και ασφάλεια ολοκληρώθηκε η 1 η φάση της Αναπτυξιακής Ημερίδας του Μεσσηνιακού Γ.Σ. για τα παιδιά των Ακαδημιών του. Το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκαν παιδιά από την Α΄ έως και την Δ΄ Δημοτικού στα αγωνίσματα της ταχύτητας 40μ, στα 40μ με μικρά εμπόδια, στο άλμα σε μήκος και στο μπαλάκι. Οι προπονητές κατέγραψαν τις επιδόσεις των μικρών παιδιών, ώστε να μπορούν να βλέπουν την εξέλιξη τους, καθώς και ποια από τα παιδιά ξεχωρίζουν. Στο τέλος των αγωνισμάτων όλα τα παιδιά πήραν μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα. Η συμμετοχή των παιδιών στην ημερίδα, τους δίνει αφενώς μια πρώιμη αγωνιστική εμπειρία που θα αποδειχθεί πολύτιμη για το μέλλον, αφετέρου το μετάλλιο και το αναμνηστικό δίπλωμα τους δείχνει ότι η προσπάθεια και η συμμετοχή είναι αυτή που μετράει πάνω από όλα.

Πριν αλλά και καθόλη τη διάρκεια της ημερίδας τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως θερμομέτρηση όλων κατά την είσοδο τους στο στάδιο, ένας κενός διάδρομος στους δρόμους ταχύτητας σύμφωνα με τους κανόνες της Γ.Γ. Αθλητισμού, απολύμανση των οργάνων που χρησιμοποιούνταν, χρήση μάσκας από τους διοργανωτές προπονητές. Με την ίδια προσοχή και την υπευθυνότητα που διακρίνει τον Σύλλογο, το ερχόμενο Σάββατο, διοργανώνεται η Β΄ Φάση της Ημερίδας με σειρά να παίρνουν τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού και τα παιδιά της προαγωνιστικής ομάδας της Α’ Γυμνασίου”.