Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 15:30

Την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις περιμένει ο υφυπουργός Αθλητισμού

Την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις περιμένει ο υφυπουργός Αθλητισμού

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΛΑΜΙΑ 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού, η Λαμία, από τη Στερεά Ελλάδα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι οι δύο επικρατέστερες περιοχές για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις, το Σεπτέμβρη. Μάλιστα το υφυπουργείο ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβλήθηκε η πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων, η οποία κρίνεται σημαντική, ενώ αναμένεται πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου…

Ειδικότερα ανακοινώθηκαν τα εξής: “Πρόταση για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα κατέθεσαν στον Λευτέρη Αυγενάκη ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Λαμιέων, Ευθύμιος Καραΐσκος 

Με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή πρότασης, εκ μέρους του Περιφερειάρχη, για τη φιλοξενία του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα με βάση την πόλη της Λαμίας.

Στον κ. Αυγενάκη κατατέθηκε ολοκληρωμένη μελέτη – φάκελος  υποψηφιότητας για τη φιλοξενία και διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC), που θα φιλοξενήσει η χώρα μας από 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, όπως ανακοινώθηκε επισήμως την περασμένη Παρασκευή.

Ο κ. Σπανός συνεχάρη τον Υφυπουργό για τη μεγάλη επιτυχία της επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC και τόνισε πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαθέτει το δυναμικό και την τεχνογνωσία για την φιλοξενία του αγώνα. 

Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη σημαντική δουλειά και την προετοιμασία στην οποία έχουν προβεί και επισήμανε ότι οι διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας είναι ξεχωριστές και έχουν γράψει μεγάλη ιστορία στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι έντονο ενδιαφέρον πρόκειται να εκφράσει επισήμως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε πως «οποιαδήποτε από τις δύο Περιφέρειες κι αν επιλεγεί, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνας που θα θυμόμαστε για χρόνια»”.