Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 07:40

Crash test κορυφής, για την Καλαμάτα

Crash test κορυφής, για την Καλαμάτα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (12.00 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ) 
Του Ιωάννη Τσετσέκου 
Σημαντικό λένε, είναι να φτάνεις στην κορυφή, σημαντικότερο όμως είναι να μπορείς να διατηρηθείς σε αυτή. Η Καλαμάτα ξεκινάει από σήμερα «σαφάρι» παραμονής στο ρετιρέ της βαθμολογίας του νοτίου ομίλου της football league, όπου εγκαταστάθηκε μετά τους αγώνες της Τετάρτης. Υποδέχεται στην έδρα της για την 6η αγωνιστική, στις 12.00 το μεσημέρι, τη Νίκη Βόλου, σε ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.3. Η πρόσφατη εμφάνιση της τοπικής μας ομάδας, στο εντός έδρας 2-0 με τον Βλαχιώτη, δικαίως δημιουργεί προσδοκίες, σκορπίζοντας αισιοδοξία και χαμόγελα στους φίλους της που δυστυχώς δε μπορούν να την απολαύσουν από κοντά.

Η «Μαύρη Θύελλα», στο ξεκίνημα της χρονιάς, πορεύεται πιστά στο μεθοδικό και οργανωμένο πλάνο του τεχνικού της, Νίκου Αναστόπουλου και των συνεργατών του, παρουσιάζοντας θετική εικόνα. Δείχνει συγκέντρωση και διάρκεια στο παιχνίδι της, αμυντική συνοχή και σταθερότητα, λύση εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, σωστή διαχείριση στην εξέλιξη κάθε αγώνα με τις κατάλληλες κινήσεις από τον πάγκο, με κυκλοφορία της μπάλας, υπομονή στην δημιουργία δύσκολων καταστάσεων στα αντίπαλα καρέ, ουσία και αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται, ρυθμό που από αγώνα σε αγώνα θα βελτιώνεται και τέλος παίκτες – μονάδες που κάνουν την διαφορά. Στο ποδόσφαιρο βέβαια, υπάρχουν οι καλές, υπάρχουν και οι κακές μέρες, η Καλαμάτα είναι νωρίς για να αγχωθεί, σωστά ο «Αλενατόρε» δηλώνει πως ταμείο πας τον Ιούνιο, αλλά η φετινή ομάδα, φαίνεται να «χτίζει» σωστά το ταλαίπωρο όνειρο της ανόδου.

Η Νίκη Βόλου στο εναρκτήριο λάκτισμα της χρονιάς, εμφανιζόταν στους δυνατούς του ομίλου, αλλά μέχρι τώρα κινείται σε… ρηχά νερά, με 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Είναι βέβαια όνομα με ιστορία, οι άνθρωποί της θέλουν στην Παραλία να κάνουν ξεκίνημα στις επιτυχίες, υπολογίζοντας όμως χωρίς την Καλαμάτα, που νικώντας σήμερα, αφήνει στο… καναβάτσο τη Νίκη, με 11 μάλιστα βαθμούς διαφορά. Οι Βολιώτες πάντως θέλουν προσοχή, έχουν ικανό ρόστερ.  Η καρέκλα ωστόσο του προπονητή τους Στάικου Βεργέτη «τρίζει». Διαθέτουν έναν παλιό μας γνώριμο από την «καταραμένη» σεζόν του Ασπροπύργου τον στόπερ Αλιατίδη και έχουν και τον καλαματιανό Πολίμο.

Οι «μελανόλευκοι» φυσικά έχουν τον πρώτο λόγο, είναι ικανοί και ώριμοι να μην ζαλιστούν από την κορυφή, κάτω από την… μπακέτα του έμπειρου, νικητή και μπαλάτου Αναστόπουλου.

Αγωνιστικά η Καλαμάτα είναι έτοιμη, χωρίς προβλήματα, ο Αναστόπουλος επέλεξε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Οι αγώνες της 6ης αγωνιστικής θα γίνουν αύριο, εκτός της αναμέτρησης της Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα:

Καλαμάτα-Νίκη Βόλου

Ρόδος-Αιγάλεω

Σαντορίνη-Ασπρόπυργος

Ιαλυσός-Επισκοπή

Αστέρας Βλαχιώτη-Καλλιθέα