Τετάρτη, 12 Μαϊος 2021 19:39

Είχε… Μαρκόφκσι στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη

Είχε… Μαρκόφκσι στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 2-0 
Του Ιωάννη Τσετσέκου 
Ακάθεκτη προς τον τίτλο συνεχίζει η Καλαμάτα, που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα δυο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια της, νικώντας και σήμερα, αυτή τη φορά 2-0 τον Ασπρόπυργο, με το ίδιο δηλαδή σκορ που τον κέρδισε και στον αγώνα του α’  γύρου. Οι «μελανόλευκοι», θα ετοιμαστούν για μια δύσκολη έξοδο, με την Επισκοπή στην Κρήτη, σε ένα κομβικό ματς, για την υπόθεση της κατάκτησης της πρώτης θέσης. 

Ο Ασπρόπυργος, ήταν η χειρότερη ίσως ομάδα που πέρασε από την Παραλία και ιδίως στο α΄ μέρος, η υπεροχή της Καλαμάτας, ήταν σχεδόν καθολική. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η μοναδική ευκαιρία των φιλοξενούμενων, χάθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο «γίγαντας» Ταίρης, έπιασε το άπιαστο, σε πλασέ του Πατσατζόγλου, διατηρώντας έτσι για 10η φορά (!!!) ανέπαφη την εστία του. Η Καλαμάτα, είχε σε… κέφια τον Μαρκόφκσι που σκόραρε δις και την οδήγησε στην άνετη και φυσικά, δίκαιη επικράτηση. Στο 34’ με ωραία κίνηση και πλασέ, περίπου από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ (1-0) και στο 63’ σε σέντρα του Παπατόλιου με προβολή, σφράγισε τη νίκη της τοπικής μας ομάδας (2-0). Όπως προαναφέραμε, στο α΄ ημίχρονο, η Καλαμάτα έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Ασπρόπυργο και στο 17’ είχε την καλύτερη στιγμή της, αλλά η κεφαλιά του Παπατόλιου από κοντά, έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ντιμίτροβιτς (μετεγγραφικού στόχου της Καλαμάτας, για την επόμενη σεζόν). Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι έδειξαν στο πρώτο 15λεπτο να… επαναπαύονται στην ανωτερότητά τους, «μπήκαν» νωθροί, αλλά το γκολ του Μαρκόφσκι και οι αλλαγές Αναστόπουλου, τους επανέφεραν σε ρυθμό. Στο 61’ η μπάλα «στρώθηκε» στο Φελίπε που προ τους τέρματος, σούταρε άουτ και στο 82’ πλασέ του Παυλίδη, έφυγε ελάχιστα άουτ. Η Καλαμάτα  λοιπόν συνεχίζει στην πρώτη θέση, πέντε βαθμούς μπροστά από τη δεύτερη Ρόδο, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Δηλώσεις Αναστόπουλου
"Υπάρχει πλουραλισμός στον πάγκο και πάντα κοιτάω να παίξει αυτός που κατά τη γνώμη μου και κατά τη κρίση μου μπορεί να δώσει αυτά που μπορεί. Το πρώτο μέλημα μας ήταν να οργανώσουμε την άμυνά μας γιατί μια καλή ομάδα αρχίζει την οργάνωση της από την άμυνα της. Από κει και πέρα ενώ οργανώσαμε την άμυνά μας, ρίχνουμε πλέον το βάρος μας στο επιθετικό κομμάτι. 

Κάναμε πολλές ευκαιρίες και στο σημερινό παιχνίδι και έτσι θα κάνουμε και στο μέλλον γιατί όταν ξεκινάς να πετύχεις πράγματα και δε βάζεις στόχο, στο τέλος δε καταφέρνεις τίποτα. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα".

Καλή η διαιτησία.

Kίτρινες: Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος – Τζανουλίνος, Αργυρόπουλος,

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος (84’ Σαλίν), Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Νατσιόπουλος (84’ Τριανταφυλλάκης), Σουμπίνιο (67’Παυλίδης), Ηλιόπουλος (84’ Αλεξόπουλος), Φελίπε (67’ Μπουσμπίμπα), Μαρκόφσκι

Ασπρόπυργος (Ηλία Φυντάνης): Ντιμίτροβιτς, Αργυροπουλος, Τριποτσέρης, Θεοδώρου (69’ Κατίδης), Αντουάν Να, Ζαχαράκης, Ζαχαρός, Κυριαζής (86’ Γεωργακόπουλος), Τζανουλίνος (69’ Πατσατσόγλου), Αμπεσόλο, Μαρούδας (57’ Βασιλείου)

11η αγωνιστική – αποτελέσματα

Νίκη Βόλου – Ρόδος 1-2

Ιάλυσος – Αιγάλεω 1-1

Καλαμάτα – Ασπρόπυργος 2-0

Σαντορίνη – Καλλιθέα (αναβολή λόγω covid)

Αστέρας Βλαχιώτη – Επισκοπή (αναβολή λόγω covid)

Η βαθμολογία

  1. Καλαμάτα 22 (11 αγώνες)
  2. Ρόδος 17 (10)
  3. Ιάλυσος 16 (10)
  4. Σαντορίνη 13 (9)
  5. Επισκοπή 13 (9)
  6. Καλλιθέα 12 (8)
  7. Αιγάλεω 11 (10)
  8. Νίκη Βόλου 9 (10)

——————————–

  1. Αστέρας Βλαχιώτη 6 (9)
  2. Ασπρόπυργος 4 (6)

 

Η επόμενη (12η) αγωνιστική:

Κυριακή 16/5/2021 16:00

Π.Ι. Βαρδινογιάννης (Γάλλου), Επισκοπή – Καλαμάτα

Κυριακή 16/5/2021 17:00

Οικονομίδειο, Ιάλυσος – Νίκη Βόλου

Κυριακή 16/5/2021 17:00

Στ. Μαυροθαλασσίτης, Αιγάλεω – Σαντορίνη

Κυριακή 16/5/2021 17:00

Γρ. Λαμπράκης, Καλλιθέα – Ένωση Πανασπροπυργιακού

Δευτέρα 17/5/2021 17:00

Δημοτικό Ρόδου, Ρόδος – Αστέρας Βλαχιώτη