Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 21:11

Τον... έσφαξε με το γάντι, η Καλαμάτα 2-0…

Τον... έσφαξε με το γάντι, η Καλαμάτα 2-0…

Του Ιωάννη Τσετσέκου  
Αντίκρισμα διπλής αξίας, είχε το νικηφόρο πέρασμα της Μαύρης Θύελλας την Τετάρτη από την Άρτα, αφού, η τοπική μας ομάδα, συνέχισε χθες με τρίποντο, καταβάλλοντας 2-0 στη Μεσσήνη τον Εργοτέλη σε ένα απογευματινό, τηλεοπτικό και υπό συνεχή βροχή παιχνίδι. Χωρίς η Καλαμάτα να είναι καλύτερη – ιδίως στο α’  μέρος - ευτύχισε να σκοράρει στο τέλος κάθε ημιχρόνου, «σκοτώνοντας» έτσι τον αντίπαλό της,  έχοντας την ουσία στις λίγες φάσεις που δημιούργησε. 

Η… ιστορία έχει δείξει, πως στην κατηγορία που παίζει η Καλαμάτα, είναι δύσκολο να πετυχαίνεις κολλητές νίκες, μέσα- έξω, οι παίκτες όμως του Νίκου Αναστόπουλου, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν, τις αναγκαστικές αλλαγές λόγω βασικών απουσιών, την διαφοροποίηση στα αγωνιστικά πλάνα λόγω εκτάκτων… συνθηκών, έδειξαν χαρακτήρα, ποιότητα και άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια. Κλειδί της αναμέτρησης, οι σωτήριες επεμβάσεις του φύλακα άγγελου Ταΐρη, που κράτησε το μηδέν στην άμυνα και «σφράγισε» με την απόδοσή του τη νίκη. Βαρόμετρο, η ηγετική εμφάνιση του Ματέους, του κορυφαίου ίσως του γηπέδου με τη σπουδαία, αθόρυβη, «βρώμικη» δουλειά που έκανε, η οποία μαζί με την συνολική ανασταλτική παρουσία των γηπεδούχων δεν επέτρεψε στους Κρητικούς να κάνουν παιχνίδι από τον άξονα. Κερασάκι στην τούρτα, η γκολάρα του Αναστασόπουλου, ίσως το γκολ του… αιώνα για την «Μαύρη Θύελλα», που με σουτ λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή κεραυνοβόλησε τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης.

Η Καλαμάτα πάντως, ξεκίνησε τον αγώνα με ένα μάλλον βαρύ και πιο αμυντικογενές,  συντηρητικό σχήμα, 3-5-2 με τα ψηλά της κορμιά, Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλο, Παπατόλιο στο κέντρο της άμυνας, Μοζέρ, Κωνσταντινόπουλο στα πλάγια, τον Τσαγκαλίδη στα χαφ δίπλα σε Ματέους Παυλίδη και στην επίθεση Μαρκόφσκι (σκόρερ του 1-0) και τον κινητικότατο Φελίπε σε πιο ελεύθερο ρόλο.

 

Ο Εργοτέλης στο α΄ μέρος, έκλεψε τις εντυπώσεις. Η απουσία του Τάτου στο κομμάτι της οργάνωσης του παιχνιδιού ήταν εμφανής. Το συνεχές πρεσάρισμα των φιλοξενούμενων, βραχυκύκλωσε την τοπική μας ομάδα στο να «φτιάξει» παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι ήταν νευρικοί, με πολλές λάθος πάσες, βεβιασμένες ενέργειες και οργανωτικές αδυναμίες. Οι Κρητικοί είχαν τις ευκαιρίες αλλά τους σταμάτησε ο Ταΐρης και ο Μοζέρ ο οποίος στο 34΄ έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε σουτ του Κοκκίνη. Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, στο 44΄ στην καλύτερή τους επίθεση στο α’  μέρος, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν με τον Μαρκόφσκι να ανοίξουν το σκορ (1-0).

Στην επανάληψη, η Καλαμάτα είχε καλύτερη παρουσία. Είχε τον έλεγχο, βελτιωμένη εικόνα στην κυκλοφορία της μπάλας, περισσότερες επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ και με την ψυχολογία υπέρ της από το 1-0, έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο στον αγωνιστικό χώρο. Η αλήθεια είναι ότι δεν επέτρεψε στον Εργοτέλη παρ’ ότι εκείνος έχανε, να αντιδράσει ουσιαστικά, αν και οι φιλοξενούμενοι στις λίγες επιθετικές τους εξάρσεις, κατάφεραν να είναι πάλι πιο επικίνδυνοι, αλλά χωρίς ουσία και τύχη, ενώ και ο Ταΐρης ήταν πάλι… παρών. Στο φινάλε, στις καθυστερήσεις, όλο το γήπεδο σηκώθηκε στα ουράνια με την έμπνευση του Αναστασόπουλου και τη γκολάρα που πέτυχε, η οποία σίγουρα θα γίνει τρέιλερ αθλητικών εκπομπών. Η Καλαμάτα συνεχίζει λοιπόν την πορεία της προς την κορυφή και θα ετοιμαστεί για την… εκστρατεία στη Σπάρτη, την επόμενη αγωνιστική, κόντρα στον Βλαχιώτη.

 

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Αναστασόπουλος, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, Παπατόλιος, Παυλίδης (70’ Μαβινγκά), Ματέους, Τσαγκαλίδης (76’ Σκεντεράϊ), Φελίπε (82’ Κόκκορης), Μαρκόφσκι

 

Εργοτέλης (Νίκος Μπαδήμας): Τσέλιος, Ντουμάνης, Σερβιλάκης (78’ Ποζατζίδης), Κόλα (78’ Πατρινός), Μίκο, Σαρρής, Βουτσάς, Πέϊος, Κοκκίνης (46’ Κωστανάσιος), Kόνραντ, Χοσάμ