Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021 00:07

Χόρευε στη βροχή η Καλαμάτα 2-0

Χόρευε στη βροχή η Καλαμάτα 2-0

Γράφει ο Ιωάννης Τσετσέκος 
Με σωστή διαχείριση σε ένα ακόμα παιχνίδι της, με τακτική υπεροχής στο α’ μέρος - έστω κι αν στο διάστημα αυτό δεν εντυπωσίασε - και αντεπίθεση διαρκείας στο β’  μέρος όπου ήταν κυριολεκτικά σαρωτική, η Καλαμάτα κέρδισε χθες στη Μεσσήνη το Διαγόρα Ρόδου με 2-0. Πέτυχε έτσι την τρίτη σερί νίκη της και συνεχίζει ακάθεκτη προς την κορυφή. 

Η «διακοπή» της την προηγούμενη αγωνιστική, λόγω αναβολής της αναμέτρησης με τον Αστέρα Βλαχιώτη, καθόλου δεν επηρέασε την τοπική μας ομάδα που συνέχισε νικηφόρα και με καλή εμφάνιση, δείγμα της σωστής δουλειάς που γίνεται και του άριστου κλίματος που υπάρχει στις τάξεις της. Η «Μαύρη Θύελλα» βγάζει… υγεία και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο για τη δύσκολη και απαιτητική συνέχεια. Οι «μελανόλευκοι» αποκτούν σιγά – σιγά ρυθμό στο παιχνίδι τους, έχουν το αγωνιστικό μομέντουμ, ενώ «χτίζουν» νέο απαραβίαστο της εστίας τους, αφού μετά τις ήττες των δυο πρώτων αγωνιστικών, εκτός από τις νίκες, δεν έχουν δεχθεί γκολ σε τρία ματς. Στη Μεσσήνη μάλιστα ο Διαγόρας περιορίστηκε από τη σωστή ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου στο να μην κάνει σχεδόν ούτε φάση μπροστά στην εστία του Ταΐρη. 

Η μέτρια πάντως γενικά αγωνιστική εικόνα των φιλοξενούμενων, δε μειώνει σε τίποτα την επιτυχία της Καλαμάτας, που στο β’  ημίχρονο πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και θα μπορούσε να «γράψει» μεγάλο σκορ. 

Οι δηλώσεις του Νίκου Αναστόπουλου: "Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είμαστε καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σε αυτό το διάστημα πετύχαμε 2 γκολ,είχαμε 2 δοκάρια και χάσαμε και κάποιες κλασικές ευκαιρίες. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την απόδοση τους. Πετύχαμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη μας σε μια μέρα που υπήρχε αρκετή βροχή και αέρας. Συγχαρητήρια και στους οπαδούς μας που ήρθαν αψηφώντας το κρύο και τη βροχή."

Η τοπική μας ομάδα μάλιστα, φαίνεται να διεκδικεί το… βραβείο της ομάδας που πετυχαίνει γκολ για hight-light αθλητικών εκπομπών. Μετά το γκολ του… αιώνα με τον Αναστασόπουλο, το 1-0 που πέτυχε ο Φελίπε 50’, ήταν μια ακόμα σούπερ έμπνευση…  Πήρε τη μπάλα και έφυγε μόνος από τα δεξιά προς την περιοχή και αντί για σέντρα, «ψώνισε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα που είχε βγει λίγο από τα καρέ, αναμένοντας ψηλή μπαλιά από τον Βραζιλιάνο και με βιρτουόζικο, έξυπνο σουτ άνοιξε το σκορ, που ήταν η απαρχή της σαρωτικής στη συνέχεια εμφάνισης της ομάδας μας. 

Στο α’  μέρος η Καλαμάτα είχε την εδαφική υπεροχή, τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά όχι τη μεγάλη φάση. Στην επανάληψη μπήκε από την αρχή πιο δυνατά, αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι, πίεσε, άνοιξε νωρίς το σκορ και μετά… σκόρπισε τον Διαγόρα και ήταν αυτή ο… Κολοσσός μέσα στο γήπεδο.

Το παιχνίδι ήταν… ειδικών συνθηκών, αφενός, ένα ακόμα μακριά από την φυσική της έδρα για την Καλαμάτα, διεξήχθη νωρίς και χωρίς πολύ κόσμο στις κερκίδες και υπό άσχημες καιρικές συνθήκες. Συνεχή βροχή – ο αγωνιστικός χώρος πάντως φαινόταν καθαρότατος και το τερέν δεν κρατούσε καθόλου νερά – και αέρα που ορισμένες φορές έστελνε τη μπάλα όπου να ναι, στοιχεία πάντως που δεν πτόησαν τους παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου να διαχειριστούν σωστά την αναμέτρηση, με καθαρό μυαλό, δύναμη στις μονομαχίες, στις μεταβιβάσεις, τρεξίματα και παιχνίδι από τα πλάγια και τέλος συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα στο κενό χώρο.

Στα αγωνιστικά πλάνα, το 3-5-2 προς το παρόν καθιερώνεται και αποδίδει. Ο Ταΐρης αυτή τη φορά στη θέση 1, δεν είχε πονοκεφάλους. Οι Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος, Παπατόλιος «καθάριζαν» ότι πλησίαζε προς την περιοχή με σωστές επεμβάσεις. Ο Παπατόλιος ιδιαίτερα – όχι ότι οι άλλοι υστέρησαν – ίσως έκανε το καλύτερό του παιχνίδι ως στόπερ «ανάγκης» που έχει χρισθεί, ενώ ο Αναστασόπουλος στο 42΄ λίγο έλειψε με σουτ – βολίδα, αρκετά έξω από την περιοχή να επαναλάβει τη γκολάρα με τον Εργοτέλη. Στα πλάγια, Κωνσταντινόπουλος και Μοζέρ που μαζί με τα αμυντικά χαφ Ματέους και Τσαγκαλίδη, «αφόπλισαν» την μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων και δεν επέτρεψαν στον Διαγόρα να γίνει απειλητικός. Ο Μοζέρ μάλιστα που ήταν ο σκόρερ του 2-0 στο 67’ κατά τη γνώμη μας ήταν ο MVP αυτή τη φορά για την ομάδα μας. Ένα ολοκληρωμένο «φουλ – μπακ» από τα δεξιά, που η παρουσία των τριών «θηρίων» στην άμυνα, καλύπτει τις αμυντικές του ατέλειες, αλλά με μεγάλη προσφορά στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι. Ο Τάτος είναι ο… Τάτος. Μπαλαδόρος, φτιάχνει παιχνίδι, μοιράζει μπαλιές, ελέγχει το ρυθμό, στα… κέφια του περνάει όποιον και όσους θέλει, παραλίγο να σκοράρει και στο 70’ όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, στο σουτ που επιχείρησε εξουδετέρωσε τον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά η μπάλα σαδιστικά, «χτύπησε» στη δοκό.  Η Καλαμάτα είχε και δεύτερο δοκάρι με τον Λουκίνα, στις καθυστερήσεις. Είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα και σε ωραία ατομική προσπάθεια, «τρύπησε» την άμυνα του Διαγόρα αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι να μπει στα δίχτυα…

Επιστρέφοντας στο αγωνιστικό σχήμα της Καλαμάτας, ο κινητικότατος Μαρκόφκσι (ακόμα και στην… άσφαιρη μέρα του, απασχολεί τους αμυντικούς και κάνει σημαντική και αθόρυβη δουλειά) και ο Φελίπε που παίζει σε όλους τους χώρους και με το γκολ που έβαλε, έκλεψε κι αυτός την παράσταση, ήταν αυτοί που συμπλήρωσαν την 11άδα. Η τοπική μας ομάδα πλέον, ταξιδεύει την Τετάρτη να αγωνιστεί με τα Χανιά στην ομώνυμη πόλη και υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική τη Ζάκυνθο, έχοντας έτσι την ευκαιρία να διευρύνει το νικηφόρο σερί της και να συνεχίσει τον αγωνιστικό της «καλπασμό».

Στα άσχημα του αγώνα στο 28' ο Καρατάσιος του Διαγόρα έγινε αναγκαστική αλλαγή και αποχώρησε για το νοσοκομείο με πρόβλημα στην ωμοπλάτη. 

Καλή η διαιτησία.

Διαιτητής: Ντάουλας (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Πλακάς (Δυτ. Αττικής) – Νιδριώτης (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Ψύχουλας (Βοιωτίας)

 

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, Τσαγκαλίδης (82’ Μαβινγκά), Ματέους (82’ Σκεντεράϊ), Τάτος, Φελίπε, Μαρκόφσκι (88’ Λουκίνας)

 

Διαγόρας (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπίντζης, Τόταλ, Σίνγκ (71′ Παραστρατίδης), Καρατάσιος (28′ λ.τρ. Σάιμπερτ), Ρουγκάλας, Μουμίν, Πίσπας (59′ Ραφαέλ), Λαμπίρης (71′ Τάτσης), Κουϊρουκίδης, Ζούνης, Μπαστιάνος