Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 01:06

...Λεβαδειακέ… τώρα η σειρά σου…

...Λεβαδειακέ… τώρα η σειρά σου…

Γράφει ο Ιωάννης Τσετσέκος  
Ούτε ο Ηρόδοτος, που παρατάχθηκε στο γήπεδο με μόλις τρεις παίκτες στον πάγκο του, χωρίς καν αναπληρωματικό τερματοφύλακα, λόγω αγωνιστικών προβλημάτων και κυρίως ανακατατάξεων στο ρόστερ του, ήταν δυνατόν να σταματήσει το… «Μαύρη Θύελλα»… εξπρές…

Η τοπική ομάδα, νικώντας 2-0 στη Μεσσήνη για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος, συνέχισε το 2022 όπως ακριβώς τελείωσε το 2021, με νίκη, την 7η συνεχόμενη στο πρωτάθλημα και ετοιμάζεται για το σούπερ ντέρμπι της Κυριακής (τηλεοπτικό το παιχνίδι στις 2.45 μ.μ. από την ΕΤ-3), με τον Λεβαδειακό στην Λιβαδειά.

Τη νέα επιτυχία ωστόσο, σκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Μαρκόφκσι (μπήκε στο 78’  αλλαγή στη θέση του Λουκίνα) λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης. Ο Σέρβος φορ, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο και σήμερα θα εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.   

Τα προβλήματα πάντως του Ηροδότου που παρουσιάσθηκε αξιόμαχος και χωρίς σκοπιμότητα πάλεψε το παιχνίδι, δε μειώνουν την πανάξια νίκη της Καλαμάτας, που συνεχίζει να παίζει με υπομονή, πλάνο, σοβαρότητα, σωστή διαχείριση και ουσία, καλπάζοντας προς την κορυφή από την οποία απέχει πλέον μόλις 3 βαθμούς.

Χωρίς να κρίνεται ο τίτλος στη Λιβαδειά, το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής είναι ένα κομβικό ματς, ένα test-drive αξιοπιστίας των φετινών επίδοξων πρωταθλητών, μια πρόκληση για το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου και ευκαιρία συνάμα, αν καταφέρει να φύγει αλώβητη από το γήπεδο να καταστεί ίσως από νωρίς το πρώτο φαβορί.

Η Καλαμάτα, έχοντας και δυο παιχνίδια λιγότερα, είναι στο -3 από τον Λεβαδειακό. Ενόψει μάλιστα της συνέχειας, από τη μια το καλό μομέντουμ στο οποίο βρίσκεται η τοπική μας ομάδα, η αγωνιστική της εικόνα και σταθερότητα και από την άλλη η ενίσχυσή της με τους καινούργιους, Ούγκο Μπόρχες, Γρίβα (ακραίοι επιθετικοί), Λαδά (τερματοφύλακας), Λουπάνο, Ματέους (εκκρεμεί η έκδοση των δελτίων τους), η διοικητική και οργανωτική ηρεμία και το άριστο κλίμα στο εσωτερικό της, διαμορφώνουν θετικό τοπίο για τη συνέχεια.

Κόντρα στον Ηρόδοτο, η Καλαμάτα, ήλεγξε το ρυθμό από το πρώτο λεπτό, ιδίως στο α’  μέρος όπου και «καθάρισε» τη νίκη χάρη στο γκολ του Τάτου στο 20’  (άνοιξε λογαριασμό με ένα πολύ όμορφο πλασέ στο παραθυράκι της εστίας, κατόπιν ωραίας συνεργασίας με τον Λουκίνα) και το 2-0 από τον Λουκίνα στο 39’ (άδειασε ωραία τον αντίπαλό του στην περιοχή και έφτασε τα 7 γκολ σε 10 αγώνες). Υπήρχαν στιγμές που οι «μελανόλευκοι» χάρη κυρίως σε «μαγικές» ατομικές ενέργειες και συνδυασμούς των Τάτου, Παυλίδη, Φελίπε «έκρυβαν» τη μπάλα, κάνοντας ό,τι ήθελαν στην περιοχή του Ηροδότου κι αν ήταν πιο εύστοχοι θα είχαν σημειώσει ευρεία νίκη.

Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι από το πουθενά με τον Κατίδη είχαν σουτ στο κάθετο δοκάρι. Ο Ηρόδοτος απείλησε και στα πρώτα λεπτά του β’  ημιχρόνου, με τον μόνιμο σκόρερ του, τον Χατζησάββα που μπήκε στο ημίχρονο αλλαγή, αλλά από πλεονεκτική θέση, πλάσαρε άουτ, κλωτσώντας την ευκαιρία να ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. Η Καλαμάτα, που έχει συνηθίσει την εξέδρα σε δυνατή «είσοδο» στο β’  ημίχρονο, κέρδισε πέναλτι με τον Λουκίνα στο 57’, που ανέλαβε να εκτελέσει ο Τάτος, αλλά αστόχησε. Μετά το χαμένο πέναλτι το ματς άνοιξε, ο Ηρόδοτος… ζήλεψε από το 3-5-2 του Αναστόπουλου, έπαιξε με 3-4-3 για να πάρει κάποια παραπάνω μέτρα στο γήπεδο, η Καλαμάτα δημιούργησε προϋποθέσεις στην κόντρα για κάτι καλό, αλλά τελικά το 2-0 παρέμεινε…

Στο δια ταύτα… η Καλαμάτα συνεχίζει τρένο…Η αμυντική της διάταξη (Τσελεπίδης, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος) σοβαρή όταν χρειάστηκε. Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, ασταμάτητο πάνω – κάτω… Ματέους, Παυλίδης σε ουσιαστικό ρόλο με πολύτιμη προσφορά στο ανασταλτικό και οργανωτικό κομμάτι… Φελίπε κινητικότατος, Τάτος φτιάχνει και ο Λουκίνας έχει πάρει το όπλο του… «Πολυτέλεια» να έχεις στον πάγκο (έπαιξαν στο δεύτερο μέρος) Μπακαγιόκο, Μαρκόφκσι, Μαβινγκά… Καλή η διαιτησία.

Καλαμάτα: Ταΐρης, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος (78’ Μπακαγιόκο), Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ (69’ Μαβινγκά), Ματέους (82’ Σκεντεράϊ), Παυλίδης, Τάτος, Φελίπε (69’ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας (78’ Μαρκόφσκι).

Ηρόδοτος (Τάτσης): Λουτριώτης, Αποστολίδης (46’ Χατζησάββας), Αργκιλέσι, Αρναούτογλου (46’ Σουρνάκης, 60’ λ.τρ. Γκίνη), Βρεττός, Καντέ, Καργιωτάκης, Κατίδης, Κόρτσαμ, Ρουσσάκης, Χαλκιαδάκης.

Τα αποτελέσματα

ΑΕΚ Β’-Λεβαδειακός 2-1

Καλαμάτα-Ηρόδοτος 2-0

Εργοτέλης-ΟΦ Ιεράπετρας 1-3

Διαγόρας-Χανιά 2-2

Κηφισιά-Ρόδος Αναβολή

Παναθηναϊκός Β’-Αιγάλεω Αναβολή

ΑΕ Καραϊσκάκης-Καλλιθέα Αναβολή

Αστέρας Βλαχιώτη-Ζάκυνθος Ματαίωση

 

Η βαθμολογία

  1. Λεβαδειακός 24 (11 ματς)
  2. ΑΕΚ Β 24 (11 ματς)
  3. Καλαμάτα 21 (9 ματς)
  4. Καλλιθέα 18 (8 ματς)
  5. Αιγάλεω 17 (9 ματς)
  6. Ρόδος 15 (9 ματς)
  7. Χανιά 15 (11 ματς)
  8. Παναθηναϊκός 13 (10 ματς)
  9. Κηφισιά 13 (9 ματς)
  10. ΟΦΙ 12 (10 ματς)
  11. Εργοτέλης 11 (9 ματς)
  12. Διαγόρας10 (10 ματς)
  13. Καραϊσκάκης 9 (9ματς)
  14. Αστέρας Βλαχιώτη 6 (8 ματς)
  15. Επισκοπή 6 (9 ματς)
  16. Ηρόδοτος 5 (9 ματς)
  17. Ζάκυνθος 1 (9ματς)



Επόμενη αγωνιστική

Σάββατο (15/1)

Ηρόδοτος-Παναθηναϊκός Β’

Ρόδος-ΑΕΚ Β’

Κυριακή (16/1)

Ζάκυνθος-Διαγόρας

ΟΦ Ιεράπετρας-Αστέρας Βλαχιώτη

Καλλιθέα-Εργοτέλης

Αιγάλεω-ΑΕ Καραϊσκάκης

Λεβαδειακός-Καλαμάτα

Επισκοπή-Κηφισιά