Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 07:52

Για την… «Μαύρη Θύελλα» κόντρα στη Ρόδο, 15.00 στάδιο Μεσσήνης

Για την… «Μαύρη Θύελλα» κόντρα στη Ρόδο, 15.00 στάδιο Μεσσήνης

Γράφει ο Ιωάννης Τσετσέκος 
Σε ένα ματς με ιδιαιτερότητες, η Καλαμάτα υποδέχεται σήμερα στο δημοτικό στάδιο της Μεσσήνης  την Ρόδο, στις 15.00, σε εξ’ αναβολής παιχνίδι για την 15η αγωνιστική της Super League 2. Η τοπική μας ομάδα, θέλει να σβήσει γρήγορα από τη… μνήμη της την ήττα από την Κηφισιά, θα τα δώσει όλα για τη νίκη και για ένα νέο ξεκίνημα.

Το παιχνίδι, αναβιώνει την περυσινή κόντρα των δυο ομάδων που διεκδίκησαν την πρώτη θέση στον νότιο όμιλο της football league, με την Καλαμάτα τελικά να βγαίνει πανηγυρικά νικήτρια. Τα πικρόχολα σχόλια, η ένταση που προκάλεσαν οι άνθρωποι των «ελαφιών» και η υπεροπτική τους στάση απέναντι στην Καλαμάτα ωστόσο, ηχούν ακόμα στα αυτιά των «μελανόλευκων» που διψούν να δώσουν μια νέα απάντηση.

Η αναμέτρηση διεξάγεται στη σκιά της αποχώρησης από τον πάγκο του Νίκου Αναστόπουλου, η οποία ομολογουμένως ξάφνιασε ακόμα και τους πιο σφοδρούς επικριτές του, διατηρώντας ακόμα πολλά ερωτηματικά… Την αναπάντεχη αυτή αλλαγή δεδομένων, που αναμφίβολα προκάλεσε «αναταράξεις» στο εσωτερικό της ομάδας, καλείται από σήμερα το αγωνιστικό τμήμα να διαχειριστεί και εκτιμούμε ότι στις εξετάσεις που θα δοθούν, η επίδοση, λόγω της ποιότητας του υλικού θα συνεχίσει να είναι πρωταγωνιστική για το τοπικό συγκρότημα. 

Ο «αλενατόρε» ανήκει πια στο παρελθόν… Η ομάδα συνεχίζει και κοιτάει μπροστά. Αναμφισβήτητα ο Αναστόπουλος συγκαταλέγεται στους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία της Καλαμάτας. Έκανε έργο, πρωτάθλημα πήρε, ρεκόρ κατέρριψε, σε τροχιά πορείας για τα «μεγάλα σαλόνια» την ομάδα την ξανάβαλε…  Ότι έχει κανείς να προσάψει στον προπονητή Αναστόπουλο και θετικό και αρνητικό, ουδείς αμφισβητεί πως με τον μεγάλο ποδοσφαιρικό του ίσκιο, αφήνει τη σφραγίδα του στην τοπική μας ομάδα. 

Φυσικά… ουδείς αναντικατάστατος. Όλοι θα κριθούν από τις πράξεις, τις ενέργειες και τις αποφάσεις τους. Μα πάνω απ’ όλα  και απ’ όλους είναι η «Μαύρη Θύελλα». Όσα κατέδειξε πάντως στο αντίο του ο Νίκος Αναστόπουλος περί υγείας μόνο στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Π.Α.Ε., μένουν πίσω, μένουν εδώ και πρέπει να αξιολογηθούν και όπου χρειάζεται να διορθωθούν, μακριά από αλαζονείες, νοοτροπίες έπαρσης, παντογνωσίας και πρόχειρου προγραμματισμού…  

Και στον αντίποδα; …Ήρθε η ώρα του Γιάννη Μπελά. Η διοίκηση έχρισε πρώτο προπονητή, τον μέχρι πρότινος βοηθό και όπως λέει ο σοφός λαός, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Στο κάτω κάτω, ο μόνος που γνωρίζει καλά την ομάδα αυτή τη στιγμή, την κατάστασή των παικτών, την ψυχολογία τους, τα συστήματα και τη δουλειά που έχει γίνει στον κάθε τομέα, είναι ο Μπελά. Σπουδαίος παίκτης υπήρξε, τη φανέλα της «Μαύρης Θύελλας» έχει φορέσει και τιμήσει, άρα ξέρει που βρίσκεται και σε τελική ανάλυση, έχει την ευκαιρία του. Όλοι δικαιούνται ευκαιρία…

Η «Μαύρη Θύελλα» ολοκλήρωσε την προετοιμασία της και από την αποστολή αποκλείστηκαν οι Μπούνας, Αντεμάι, Σίντνεϊ, Μαρκόφσκι, Καρούτης, Καραχάλιος. Στα αγωνιστικά πλάνα επιστρέφει ο Αναστασόπουλος που εξέτισε την ποινή του. Όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι. Στην πρόσφατη ήττα από την Κηφισιά, άπαντες αναγνώρισαν, την ανωτερότητα και την αγωνιστική διάθεση της ομάδας.

Η Ρόδος, που γκρινιάζει φέτος σχεδόν από την αρχή για το παραμικρό, έχει έρθει στην Μεσσήνη με πολλές απουσίες, χρειάζεται ωστόσο προσοχή διότι πάντα οι ομάδες τους Σωτήρη Αντωνίου είναι αξιόμαχες. Ο Μπελά αναμένεται να διαφοροποιήσει τα αγωνιστικά πλάνα της Καλαμάτας, δίνοντας έμφαση σε μία σαφώς πιο επιθετική ροή στο παιχνίδι της από την αρχή του ματς.