Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 00:12

«Κρας – τεστ» στη Ζάκυνθο για τη… μισή Καλαμάτα

«Κρας – τεστ» στη Ζάκυνθο για τη… μισή Καλαμάτα

Tου Γ. Τσετσέκου 

Στην σκιά της τιμωρίας από την επιτροπή εφέσεων της Ε.Π.Ο. και της έντονης αντιπαράθεσης με τον Λεβαδειακό, η Καλαμάτα δοκιμάζεται σήμερα στις 2.45 μ.μ. στη Ζάκυνθο για την 26η αγωνιστική της super league 2 με την ομώνυμη τοπική ομάδα. Με αρκετές – δυστυχώς – απουσίες, η τοπική μας ομάδα καλείται να ανταπεξέλθει των «συνθηκών» που έχουν πλέον διαμορφωθεί, βγάζοντας και μέσα στο γήπεδο τον δυναμισμό, την περηφάνια και το πάθος που χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις της εβδομάδας για την εξέλιξη της γνωστής υπόθεσης των δελτίων. 

Τα παραπάνω καλούνται να κάνουν πλέον οι παίκτες και η τεχνική ηγεσία. Οφείλεται να τους αναγνωρισθεί πως έχουν κάνει ήδη υπέρβαση, βάση των λύσεων και των επιλογών που υπάρχουν, των προβλημάτων και των καταστάσεων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, έχουν αναμφισβήτητα δώσει τίμιο αγώνα εντός αγωνιστικών χώρων και σαφώς τους αξίζει το χειροκρότημα και η στήριξη του κόσμου. Η δε διοίκηση να τηρήσει τη δέσμευση για αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, ανταμείβοντας έτσι την προσπάθεια και της ίδιας…

Η Ζάκυνθος, αν και τελευταία στη βαθμολογία, πουλάει ακριβά το τομάρι της και στα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της έχει ανεβάσει την ένταση της προσπάθειάς της. Η «Μαύρη Θύελλα» είναι το φαβορί, αλλά θα αγωνισθεί κυριολεκτικά με μισή ομάδα. Μπακαγιόκο, Ματέους τιμωρημένοι. Γρίβας απών με την Ελπίδων. Μοζέρ τραυματίας. Τσελεπίδης εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή. Έτσι… Λουπάνο, Μαβινγκά, Παυλίδης είναι σίγουρο πως θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα, με τον Μπελά να αποφασίζει τελευταία στιγμή το «στήσιμο» της αμυντικής διάταξης της ομάδας, αφού λείπουν και οι δυο κεντρικοί αμυντικοί (Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο). Θέση βασικού διεκδικεί και ο Μπόρχες, ενώ η επιστροφή του Τάτου στην αποστολή που θα ταξιδέψει στο Ζάντε, ισοσκελίζει τις σημαντικές απώλειες που έχουν προκύψει. Η Καλαμάτα λοιπόν, καλείται να βρει την απάντηση και στα δικά της προβλήματα, φροντίζοντας παράλληλα να διαχειριστεί και να μην επαναλάβει τα μέτρια πρώτα ημίχρονα που παρουσίασε στα τελευταία της παιχνίδια, ώστε να μην υποχρεωθεί να… τρέχει στο τέλος.

Έχουν μείνει εννιά τελικοί, κριτήριο για όλους…

Ζητούμενο είναι η νίκη, ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά ανόδου η ομάδα που πρέπει να βγάλει πάθος και ψυχή από την  αρχή στο γήπεδο, απέναντι σε μια ομάδα, σάκο του μποξ στον α΄ γύρο, αλλά μαζεμένη στο δεύτερο και σε μια δύσκολη έδρα, με νοοτροπίες και κλίμα Δ’  Εθνικής… Το παιχνίδι διαιτητεύει ο Κουτσιαύτης από την Άρτα «σφυρίχτρα» Α’  Εθνικής.

Να σημειώσουμε πως  για πρώτη φορά στην 20άδα συμπεριελήφθηκε ο Σίντνεϊ Ματέους και ο Θοδωρής Καρούτης που επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του. Αναλυτικά στην αποστολή μετέχουν οι Ταΐρης, Λαδάς, Καραχάλιος, Μαβινγκά, Μπούνας, Τσαγκαλίδης, Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Σκεντεράι, Παυλίδης, Τάτος, Καρούτης, Αντεμάϊ, Λουκίνας, Κόκκορης, Μπόρχες, Φελίπε, Σίντεϊ Ματέους.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Σαββάτου

Αιγάλεω-Επισκοπή 1-1

Χανιά-Παναθηναϊκός Β 2-0

Διαγόρας Ρόδου-Καραϊσκάκης 0-1

Αστέρας Βλαχιώτη-Εργοτέλης 4-0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1.   Λεβαδειακός 50 (23 αγώνες)
  2.   Χανιά 44 (25 αγώνες)
  3.   Καλλιθέα 44 (23 αγώνες)
  4.   Κηφισιά 43 (24 αγώνες)
  5.   Καλαμάτα 41 (23 αγώνες)
  6.   Αιγάλεω 39 (23 αγώνες)
  7.   Επισκοπή 36(25 αγώνες)
  8.   ΑΕΚ Β 37 (24 αγώνες)
  9.   Εργοτέλης 33 (24 αγώνες) 
  10. Παναθηναϊκός Β’ 29 (24 αγώνες)
  11. ΟΦ Ιεράπετρας 27 (23 αγώνες)
  12. Αστέρας Βλαχιώτη 27 (25 αγώνες)
  13. Καραϊσκάκης Άρτας 25 (24 αγώνες)
  14. Ρόδος 23 (24 αγώνες)
  15. Διαγόρας 22 (25 αγώνες)
  16. Ηρόδοτος 20 (23 αγώνες)
  17. Ζάκυνθος 15 (24 αγώνες).

 

Αγώνες Κυριακής (14:45)

Ηρόδοτος-Ρόδος (13:45)

Καλλιθέα-Κηφισιά

ΟΦ Ιεράπετρας-ΑΕΚ Β’ ΑΝΒ.

Ζάκυνθος-Καλαμάτα

Ρεπό: Λεβαδειακός