Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 18:46

Μεσσήνη και Καλαμάτα φιλοξενούν από αύριο το 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στο μπάσκετ

Θανάσης Βασιλόπουλος, Σταύρος Κουκάκης, Γιώργος Αθανασόπουλος, Βασίλης Καπέλιος Θανάσης Βασιλόπουλος, Σταύρος Κουκάκης, Γιώργος Αθανασόπουλος, Βασίλης Καπέλιος

Δήμος Μεσσήνης, Δήμος Καλαμάτας και Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμοι να φιλοξενήσουν από αύριο, Τρίτη 28 Ιουνίου, μέχρι το Σάββατο 2 Ιουνίου, το 33ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων στο μπάσκετ, στο Κλειστό της Μεσσήνης και στην Τέντα της Καλαμάτας. Για τη διοργάνωση αυτή έδωσαν το πρωί συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, οι δήμαρχοι Μεσσήνης και Καλαμάτας, Γιώργος Αθανασόπουλος και Θανάσης Βασιλόπουλος αντίστοιχα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος και Σταύρος Κουκάκης, πρόεδρος της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου (ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ). 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος ανέφερε ότι η φιλοξενία αγώνων αυτής της διοργάνωσης στη Μεσσήνη δικαιώνει την προσπάθεια της δημοτικής του αρχή για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης, την προσέλκυση αθλητικών γεγονότων υψηλού επιπέδου και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Επίσης τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι για τη φιλοξενία αυτού του πρωταθλήματος συνεργάζονται οι Δήμοι Καλαμάτας και Μεσσήνης, οι οποίοι σημείωσε ότι έχουν κοινή δράση και σε άλλα θέματα, όπως την ανάπτυξη του παραλιακού τους μετώπου. 

Ανάλογη τοποθέτηση έκανε τόσο ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σταύρος Κουκάκης, που επιπλέον σημείωσε ότι η τελική φάση του πρωταθλήματος κορασίδων επιστρέφει στη Μεσσήνη μετά από 28 χρόνια, ενώ ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την εμπιστοσύνη που σημείωσε ότι έδειξε στην Ένωσή του για τη διοργάνωση αυτών των αγώνων. 

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος σημείωσε ότι πρόκειται για μια διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό αλλά και αναδεικνύουν ως προορισμούς τη Μεσσήνη και την Καλαμάτα. 

Οι δύο δήμαρχοι ρωτήθηκαν για το γεγονός ότι τόσο στο Κλειστό της Μεσσήνης όσο και στην Τέντα της Καλαμάτας δεν υπάρχει κλιματισμός και αν οι συνθήκες θα είναι υποφερτές για τις αθλήτριες. Η απάντησή τους ήταν ότι θα ληφθούν μέτρα για να μην είναι απαγορευτική η θερμοκρασία στα δύο γυμναστήρια. Σε ό,τι αφορά το έργο του κλιματισμού στην Τέντα ο δήμαρχος Καλαμάτας είπε ότι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε από την πλευρά του ότι υπάρχει μελέτη για τον κλιματισμό στο κλειστό της Μεσσήνης και ο Δήμος αναζητά χρηματοδότηση. 

Οι οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση είναι: ο Παναθηναϊκός, οι Εσπερίδες, η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης και ο Ολυμπιακός Βόλου (Α’ Όμιλος) και Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Παναθλητικός Συκεών, Ανδρογέας Ηρακλείου και Άμιλλα Τρίπολης (Β’ Όμιλος).

Τις τρεις πρώτες ημέρες, θα γίνουν οι αγώνες των δύο ομίλων και ανάλογα με την βαθμολογική κατάταξή τους, οι ομάδες θα παίξουν για τις θέσεις 1-4 και 5-8.

Στ.Μ. 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΔΩ