Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 01:46

Για το Κύπελλο Καλαμάτα – Παναιτωλικός με φόντο την Super League 1

Για το Κύπελλο Καλαμάτα – Παναιτωλικός  με φόντο την Super League 1

ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Γράφει ο Γ. Τσετσέκος

Γεύση Super League 1 παίρνει σήμερα στην Παραλία η Καλαμάτα, που σε νοκ-άουτ αγώνα για την 5η φάση του κυπέλλου Ελλάδος υποδέχεται στις 15.00 τον Παναιτωλικό. Η τοπική μας ομάδα φιλοδοξεί του χρόνου να είναι συγκάτοικος των «κυανοκίτρινων» στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στη σημερινή αναμέτρηση και υπό το βλέμμα του μεγαλομετόχου της, Γιώργου Πρασσά, που θα βρίσκεται στην κερκίδα, θα επιδιώξει να μετρήσει τις δυνάμεις της και να δει που φτάνει το... ύψος της, απέναντι στο φορμαρισμένο, λόγω ήδη επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου. 

Η... Ιθάκη για την «Μαύρη Θύελλα» βέβαια δεν είναι το Κύπελλο, όπως δήλωσε μετά την πρόκριση με 1-0 επί της Προοδευτικής και ο προπονητής της Νίκος Αναστόπουλος, αφού διακαής πόθος και αποκλειστικός στόχος της είναι στο πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου της Β’  κατηγορίας, που ξεκινάει στις 6 Νοεμβρίου, να κατακτήσει εκεί την πρώτη θέση και να πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Στο σημερινό ωστόσο παιχνίδι το κίνητρο είναι σημαντικό, η αναμέτρηση είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τσεκαρίσματος προοπτικών, ένα γερό τεστ, κόντρα σε μια ομάδα, μόνιμο κάτοικο την τελευταία 10ετία της πάλαι ποτέ Α’  Εθνικής, που ο... Άγιος Κωστούλας, διαθέτοντας χρήμα και όραμα την πήρε πριν μια 12ετία περίπου από τη μιζέρια και αναξιοπιστία της Β’ – Γ’ Εθνικής και την οδηγεί εκ του ασφαλούς στο club των μεγάλων... Αυτό που θέλει να πετύχει και ο Πρασσάς με την «Μαύρη Θύελλα»... Ποιός τυφλός δεν θέλει το φως του...

Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας, για ένα ματς γιορτή του ποδοσφαίρου, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα του προγράμματος της 5ης φάσης, με τις δυο ιστορικές ομάδες να τίθενται για πρώτη φορά στην ιστορία τους αντίπαλες στο θεσμό του Κυπέλλου. 

Ο Παναιτωλικός σύμφωνα με τους... μπουκ έχει τον πρώτο λόγο… Είναι σαφώς σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και ετοιμότητα, όχι μόνο λόγω κατηγορίας, αλλά και επίσημων αγώνων. Προέρχεται βέβαια από παιχνίδι, αφού την Κυριακή έφερε 0-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη σε ένα κακό ματς, δεν επέστρεψε στη βάση του και την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο. Γεμάτη δηλαδή εβδομάδα για του «κυανοκίτρινους», γι’ αυτό και ο Αναστασίου έχει πάρει στην αποστολή όλους όσοι είναι διαθέσιμοι. Στα συν για την «Μαύρη Θύελλα» η απουσία του επιθετικού Καρέλη. Εκτός πλάνων Παναιτωλικού και οι Νταγκό Ανέστης. Την ομάδα συνόδευσε ως επικεφαλής αποστολής ο Μάκης Μπελεβώνης, πρώην παίκτης της «Μαύρης Θύελλας» από τα καλύτερα παιδιά που φόρεσαν και τίμησαν τη φανέλα της, όπως και του Παναιτωλικού, δυο ομάδες που μονοπώλησαν την καριέρα του ικανότατου αριστερού οπισθοφύλακα, που συνεχίζει στο ποδόσφαιρο ως τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της πόλης του.

Η Καλαμάτα ολοκλήρωσε με αισιοδοξία την προετοιμασία της και... σύνθημα «κάντο όπως με την Λάρισα» πριν τρία χρόνια..., στο εμφατικό 3-0 της Παραλίας που της εξασφάλισε ουσιαστικά πρόκριση σε βάρος ομάδας super league 1.Θα στηριχθεί κυρίως στον... ποδοσφαιρικό προσωπικό εγωισμό, στις ατομικές δυνατότητες του σαφώς πιο ενισχυμένου σε σχέση με πέρυσι – ιδίως στον μεσοεπιθετικό τομέα – ρόστερ της, αφού λείπει ακόμα στο παιχνίδι της η διάρκεια και η συνοχή (απολύτως λογικό για την περίοδο που διανύουμε). Με τη βοήθεια και του κόσμου που θα είναι στο πλευρό της και περιμένει πολλά φέτος, «ντοπαρισμένος» ήδη με δηλώσεις περί φαβορί τόσο από τη διοίκηση όσο και την τεχνική ηγεσία (κυρίως βέβαια για το πρωτάθλημα), η Καλαμάτα έχοντας και το πλεονέκτημα της έδρας θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο της αναλογεί, κοιτώντας στα ίσα τον Παναιτωλικό... Η ορθολογική «σφιχτή» τακτική στην οποία αναμένεται να επιμείνει για μια ακόμη φορά ο Νίκος Αναστόπουλος, έχει πολλάκις φέρει αποτελέσματα, αν και πιστεύουμε ότι σε ένα τέτοιο ματς χρειάζεται ρίσκο...

Για τους «μελανόλευκους» πάντως, είναι απώλεια η απουσία του αρχηγού και ηγέτη τους, Ανδρέα Τάτου, που αποκλείστηκε της αποστολής, στην οποία μετέχουν συνολικά 20 παίκτες. Εκτός μάχης και οι Μοζέρ, Μαβινγκά ενώ ο Δρούγας δεν έχει ακόμη βγάλει το επαγγελματικό του δελτίο στην Καλαμάτα.

Η αποστολή λοιπόν της Καλαμάτας για το μεγάλο σημερινό ματς έχει ως εξής:

Ταΐρης, Μέντες, Κωνσταντινόπουλος Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Μπόρχες, Αρναρέλλης, Ρόβας, Πασάς, Βασιλόγιαννης,  Μπενίτεθ, Άλβες, Ασίγκμπα, Γκότσης, Κόκκορης, Καραγκούνης, Ασαμόα,  Τριανταφυλλάκης.

 

Το παιχνίδι είναι και τηλεοπτικό, θα μεταδοθεί από το Cosmote TV3, γεγονός καλό για την υπόθεση διαιτησία... Τον αγώνα «σφυρίζει» ο Περράκης (Αθηνών) με βοηθούς τους Κολλιάκο (Αθηνών), Παγουρτζή (Πειραιά) και 4ο τον Πουλόπουλο (Πειραιά).

 

Τα εισιτήρια...

Νότια Πτέρυγα: 15 ευρώ

Βόρεια Πτέρυγα: 10 Ευρώ

Διάθεση Εισιτηρίων:

Προπώληση: Στα γραφεία του συλλόγου (Αμβροσίου Φραντζή 14), ώρες γραφείου (10:00 – 17:00).

Στα γκισέ του γηπέδου από τη μία μετά το μεσημέρι.

 

Η ΠΑΕ Καλαμάτα, ενημερώνει τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας πως οφείλουν να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή την άδεια παραμονής), για την είσοδό τους στον αγώνα.

Τα εκδοτήρια του σταδίου θα ανοίξουν περίπου 2 ώρες πριν την καθορισμένη έναρξη του αγώνα.