Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2022 17:42

Καλαμάτα – Ηρόδοτος 2-0... μπορούσε κι άλλα

Καλαμάτα – Ηρόδοτος 2-0... μπορούσε κι άλλα

 

Του Γ.Τσετσέκου

Δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να αντισταθεί στην Καλαμάτα, ιδίως στην Παραλία. Το φετινό ρόστερ που διαθέτει, της επιτρέπει να περιμένει... πολλά και από πολλούς... Έχει λύσεις, σε ατομικό επίπεδο κάθε παίκτης της μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ κατά διαστήματα παίζοντας γρήγορα και αποτελεσματικά και σε ομαδικό επίπεδο είναι πολύ καλή. Ο Ηρόδοτος που βρίσκεται σε φάση... αναδόμησης και προσπαθεί ακόμα να βρει τα πατήματά του για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος, δε θα μπορούσε να ζητήσει πολλά από την μεταξύ τους αναμέτρηση και μοιραία γνώρισε την ήττα με 2-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της super league 2 στην Παραλία. Mε το ίδιο μάλιστα σκορ που κέρδισε πέρυσι (στη Μεσσήνη) η Καλαμάτα, παίζοντας κατά διαστήματα καταιγιστικό ποδόσφαιρο, με απόλυτα επιθετική φιλοσοφία, πήρε και φέτος του «τρίποντο» απέναντι στους Ηρακλειώτες και μπήκε με το δεξί στη σεζόν.

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα – η μοναδική καλή στιγμή του Ηροδότου σημειώθηκε στο 54’ σε κεφαλιά του Φαλκάο που έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ ο Μαβίνγκα – η «Μαύρη Θύελλα» έχασε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ (με Πασά, Ρόβα, Μπόρχες, Άλβες), έχασε πέναλτι, της ακυρώθηκε (ορθώς) γκολ και είχε δοκάρι με τον Μπόρχες στο 69’,  σουτ του οποίου «τράνταξε» το οριζόντιο. Δεν μιλάμε για το δίκαιο της νίκης που πέτυχε, στεκόμαστε ιδιαίτερα στη δυνατότητα που βγάζει στο παιχνίδι της η τοπική μας ομάδα – απόρροια της δουλειάς και του έργου του Νίκου Αναστόπουλου και των συνεργατών του – να απειλεί με πολλούς τρόπους την αντίπαλη εστία, ελέγχοντας κι επιβάλλοντας απόλυτα το ρυθμό της, ακόμα και στα μουδιασμένα διαστήματά της.

Μπροστά σε 1.500 περίπου θεατές, υπό ιδανικές ευτυχώς συνθήκες, παρά την κακοκαιρία που προηγήθηκε και με τον αγωνιστικό χώρο να μην κρατάει νερά, η Καλαμάτα άνοιξε λογαριασμό με τον Πασσά στο 18΄με εύστοχο πλασέ μετά από πάσα του Μπόρχες (1-0) και διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ρόβα στο 59’ που κεραυνοβόλησε από την μικρή περιοχή τον Κρόστα για το 2-0. Ο τερματοφύλακας πάντως του Ηροδότου στο 36’ απέκρουσε πέναλτι του Βασιλόγιαννη, που κέρδισε ο Κωνσταντινόπουλος από τον Κριεζίου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πασάς που σκόραρε ήταν σε θέση οφσάιντ. Ευκαιρίες είπαμε χάθηκαν πολλές, η Καλαμάτα πραγματοποίησε ένα δίκαιο ποδαρικό με το δεξί στη νέα χρονιά, κοιτάει πλέον την επόμενη εκτός έδρας αναμέτρησή της με τον Ο.Σ.Φ.Π. Β’ στου Ρέντη και άρχισε να βάζει στο σακούλι της τους πολύτιμους πόντους που χρειάζεται για να φτάσει στο στόχο...

Ουδείς υστέρησε από τους νικητές, αξιόμαχοι οι φιλοξενούμενοι, ιδιαίτερη αναφορά χρειάζεται η εμφάνιση του Μπόρχες και η απόλυτη πειθαρχία που χαρακτηρίζει το παιχνίδι των δυο κεντρικών αμυντικών Λουπάνο, Μπακαγιόκο, ιδίως ο δεύτερος δεν είχε ούτε μια άσκοπη ενέργεια που πέρυσι πολλές φορές μας είχε συνηθίσει. Πασσάς, Βασιλόγιαννης, Ρόβας, μόνιμη πηγή κινδύνων, αφού ανά πάσα στιγμή μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Κωνσταντινόπουλος και Μαβινγκά κλασσικά πολύ δουλειά στα πλάγια, Παπατόλιος αλάνθαστος, αλλά και ο πάγκος που διαθέτει η ομάδα είναι πολυτέλεια, αφού η είσοδος των Μπενίτεζ (έχει στοιχεία να συμβάλλει και στην οργάνωση του παιχνιδιού), Άλβες, Καραγκούνη, Αρναρέλλη, Τριανταφυλλάκη διατήρησε απόλυτα το ρυθμό της ομάδας.  

Καλή η διαιτησία του κ. Στάμου, δεν είχε άλλωστε και προβλήματα, κίτρινη αντίκρυσε ο Μπενίτεζ.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μαβινγκά (78’Καραγκούνης), Μπακαγιόκο, Λουπάνο, Παπατόλιος (78’ Ματέους), Αναστασόπουλος (46’ Μπενίτεζ), Μπόρχες (78’ Τριανταφυλλάκης), Ρόβας, Βασιλόγιαννης (69’ Αρναρέλλης), Πασάς.

 

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Κρόστα, Κριεζίου, Γρηγορόπουλος (77’ Μπράβο), Σαρρής (43’ Ζιώγας), Μακρυδάκης, Μασάντο (77’ Ρενάτο), Σουρνάκης, Χαλκιαδάκης, Φράγκος, Φαλκάο (77’ Γαλεάδης). Βρεττός (67’ Πλιάτσικας)

 

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας

ΠΑΕ Χανιά – Παναχαϊκή 1-2 (56′ Μάναλης / 42′ Κέρι, 51′ Μπουρλάκης)

ΠΑΕ Ηλιούπολη – ΠΑΕ Κηφισιά 0-2 (67′ Νοικοκυράκης, 84′ Πέιος)

Αιγάλεω – ΟΦ Ιεράπετρας 0-2 (5′ Αντερέγκεν, 32′ Μούλερ)

Καλαμάτα – Ηρόδοτος 2-0 (19′ Πασάς, 59′ Ρόβας)

 

Χθες

Επισκοπή-Ολυμπιακός Β’ 1-1

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ Β 1-0

 

8/11

ΠΑΟ Ρουφ-Προοδευτική

 

Ρεπό: Καλλιθέα