Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 01:35

Στην κόψη του ξυραφιού… Αιγάλεω – Καλαμάτα (ΕΡΤ-3 3.15 μ.μ.)

Στην κόψη του ξυραφιού… Αιγάλεω – Καλαμάτα (ΕΡΤ-3 3.15 μ.μ.)

Του Γ. Τσετσέκου

Βαθμολογικό… σαφάρι στη ζούγκλα (βλέπε αναξιόπιστο πρωτάθλημα της Super – League 2) με τα άγρια θηρία (βλέπε Λεουτσάκους, Ε.Π.Ο., Μελισσανίδηδες, Μαρινάκηδες, διαιτητές…) θέλει από σήμερα να ξεκινήσει η «Μαύρη Θύελλα», προκειμένου να διατηρήσει ψηλά τις προσδοκίες της για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την επίτευξη της ανόδου. Τελειώνοντας το 2022 με ήττα (0-1 από την Ηλιούπολη στην Παραλία), βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κηφισιά και τα περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια στενεύουν επικίνδυνα. Για να μην πούμε ξεκάθαρα πως είναι απαγορευτικά. Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, είναι αναπόφευκτο – επιτέλους - να έχουμε εξελίξεις… 

Ποδαρικό στο 2023 λοιπόν για την Καλαμάτα που για την εμβόλιμη 9η αγωνιστική δοκιμάζεται στο Σίτυ, στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» κόντρα στο γνωστό και μη εξαιρετέο για τους καλαματιανούς φιλάθλους Αιγάλεω. Το Αιγάλεω που στην έδρα του δεν έχει ακόμα γευτεί τη χαρά της νίκης, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 σε ΑΕΚ Β’, 0-0 σε ΟΣΦΠ Β’ και Χανιά και χάνοντας 1-0 από την Ιεράπετρα. 

Δεν είναι γηπεδούχος - φόβητρο λοιπόν και αλλοίμονο μέρες Πρωτοχρονιάς η Καλαμάτα να έχει τάσεις να κάνει δώρα… Ανάστασης στους αντιπάλους της. Τηλεοπτικό το παιχνίδι, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ-3 και θα ξεκινήσει στις 15.15. Όπως και πέρυσι, στις 2 Φεβρουαρίου, που επίσης τηλεοπτικά απολαύσαμε τη μεγάλη νίκη της τοπικής μας ομάδας με 1-2 στο Αιγάλεω με σκόρερ και των δυο τερμάτων της τον Λουκίνα. Το Αιγάλεω είχε μειώσει με τον Αρναρέλη, που φέτος φορώντας τα «μελανόλευκα» θα τεθεί αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα. 

Ο Γενάρης αναμένεται καθοριστικός για την πορεία του συγκροτήματος του Νίκου Αναστόπουλου και σίγουρα η σημερινή αναμέτρηση είναι κομβική. Η τοπική μας ομάδα θέλει μόνο τη νίκη, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, εκτός έδρας δείχνει χαρακτήρα κι έχει δείξει πως διαθέτει τον τρόπο, την υπομονή και την τακτική να παίρνει αυτό που θέλει. 

Την ίδια ώρα η Κηφισιά, που ήδη ενισχύεται με παίκτες 11άδας (Νικολάς Αντερέγκεν από Ο.Φ.Ι. επιθετικός, Κώστας Προβυδάκης από Λαμία δεξί μπακ), υποδέχεται τον Ηρόδοτο και αναμφισβήτητα έχει τον πρώτο λόγο για να συνεχίσει την νικηφόρα πορεία της. Η «Μαύρη Θύελλα» δεν έχει την πολυτέλεια σε μια δύσκολη και αναμφίβολα «αφιλόξενη» έδρα να πετάξει άλλους βαθμούς. Μέσα στο μήνα, οι «μελανόλευκοι», προκειμένου να διατηρήσουν το όνειρο ζωντανό, στοχεύουν στην απόλυτη συγκομιδή  παίζοντας με Π.Α.Ο. Ρουφ το Σάββατο (εντός), Καλλιθέα (εκτός) Προοδευτική (εντός), Ο.Φ.Ι. (εκτός) ευελπιστώντας παράλληλα να εκμεταλλευτούν στραβοπατήματα της Κηφισιάς που με τη σειρά της έχει δυνατό πρόγραμμα (ΟΣΦΠ Β’, Παναχαϊκή, Χανιά, Επισκοπή) μέχρι οι δυο ομάδες να συναντηθούν στην Καλαμάτα. Η εξέλιξη της αναμέτρησης στο Αιγάλεω θα καθορίσει και όσα αφορούν την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας με τους ανθρώπους της ωστόσο να είναι έτοιμοι και να έχουν κάνει τα πλάνα τους, χωρίς ακόμα να έχουν προβεί σε ανακοινώσεις.  

Σε αγωνιστικό επίπεδο, σήμερα το μεσημέρι ο Νίκος Αναστόπουλος θα ανακοινώσει την αποστολή. Δεν αναμένεται πάντως να ρισκάρει στην 11άδα, «πηγαίνοντας» το παιχνίδι σε συντηρητική τακτική που θα εξασφαλίζει τα μετόπισθεν και θα «κυνηγάει» να εκμεταλλευτεί την πάσα ευκαιρία μπροστά… Ένα έργο γνώριμο που απέδωσε στο Ρέντη και στη Νέα Σμύρνη. Στα εντός έδρας δεν αποδίδει και δεν ταιριάζει αυτή η φιλοσοφία… Η Καλαμάτα βρίσκεται από χθες στην Αθήνα με όσους παίκτες είναι διαθέσιμοι. Στην αποστολή μάλιστα μετέχει ο Μαρκόφσκι, όχι όμως ο πρώτος σκόρερ Γιάννης Πασάς, που θα είναι απόλυτα έτοιμος για το ντέρμπι με την Καλλιθέα.

Στον αντίποδα ο Θωμάς Γράφας δε θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Πεχλιβανόπουλο, ενώ απέκλεισε τους Ντρενογιάννη, Παλτόγλου και Χριστοδουλίδη.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στην αποστολή των γηπεδούχων: Βλαχομήτρος, Δημούτσος, Κολλάς, Μπαστιάνος, Μπούσης, Νικολακόπουλος, Παπανικόλας, Πατρινός, Πιαστόπουλος, Πολυχρόνης, Ραυτόπουλος Β, Σικαλιάς, Σκαφίδας, Σκεντεράι, Σταματάκης, Τσιλιγκίρης, Τσίτσαρης, Φουρλάνος και Χοτζάλι.

 

Η ΠΑΕ Αιγάλεω ενημερώνει ότι η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνει αποκλειστικά και μόνο την ημέρα του αγώνα από τα γκισέ του γηπέδου. Τα εκδοτήρια θα είναι ανοικτά από 13:00 έως τις 15:15 και οι τιμές των εισιτηρίων είναι:

Θύρα 1-4 (ΜΑΚΡΗΣ) : 10 ευρώ

Θύρα 8 (VIP- ΘΗΒΩΝ) : 20 ευρώ

Θύρα 12 : 5 ευρώ.

Δεν προβλέπεται κερκίδα για τους φιλοξενούμενους.

 

Την αναμέτρηση «σφυρίζει» ο Ανδριανός (Αχαίας), (θεωρείται… καρτάκιας και ήταν διαιτητής στο περυσινό 2-0 με τον Εργοτέλη και στο 2-2 με την Καλλιθέα στη Μεσσήνη) με βοηθούς τους Σακκά (Θεσσαλίας), Μαυρουδή (Ηρακλείου) και 4ο τον Πουλόπουλο (Πειραιά).

 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Αιγάλεω-Καλαμάτα (15:15)

Προοδευτική-Παναχαϊκή

Athens Kallithea-Χανιά

ΠΑΟ Ρουφ-Επισκοπή

Κηφισιά-Ηρόδοτος

ΟΦ Ιεράπετρας-Ολυμπιακός Β

Ρεπό: ΑΕΚ Β.



Βαθμολογία

  1. Κηφισιά 21 (7 ματς)
  2. Απόλλων Σμύρνης 16 (7 ματς)
  3. ΟΦ Ιεράπετρας 15 (7 ματς)
  4. Παναχαϊκή 15 (8 ματς)
  5. Ηλιούπολη 14 (8 ματς)
  6. Χανιά 13 (7 ματς)
  7. Καλλιθέα 13 (6 ματς)
  8. Καλαμάτα 13 (7 ματς)
  9. Αιγάλεω 9 (8 ματς)
  10. ΑΕΚ Β’ 8 (8 ματς)
  11. Ολυμπιακός Β’ 8 (7 ματς)
  12. Προοδευτική 6 (7 ματς)
  13. Ηρόδοτος 3 (8 ματς)
  14. Επισκοπή 2 (7 ματς)
  15. ΠΑΟ Ρουφ 0 (8 ματς).