Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 00:59

Φαγούρα στην «Μαύρη Θύελλα», εύνοια στην Κηφισιά... 1-2 το «ντέρμπι»

Φαγούρα στην «Μαύρη Θύελλα», εύνοια στην Κηφισιά... 1-2 το «ντέρμπι»

Του Γ. Τσετσέκου

Ποιο ντέρμπι; Ήταν εμφάνιση αυτή της Καλαμάτας σε ένα παιχνίδι που ήθελε τη νίκη, κυρίως για να αποδείξει ότι η βαθμολογική διαφορά της με την Κηφισιά δεν αποτυπώνει την ακριβή διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων; Σίγουρα το συγκρότημα των Βορείων Προαστίων διαθέτει πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, ποιότητα, είναι δουλεμένη ομάδα, δίκαια φιγουράρει στην κορυφή, αλλά τόσο άνευρη, χωρίς πάθος, δύναμη, ψυχή Καλαμάτα, σε τέτοιας σημασίας -  κυρίως για τους τύπους και την ψυχολογία - παιχνίδι είχαμε καιρό να δούμε. Ακόμα και η απαθής αντίδραση των ανθρώπων της, στην εξόφθαλμη αδικία σε βάρος της τοπικής μας ομάδας, με τον καταλογισμό του πέναλτι στο ξεκίνημα του β’  μέρους υπέρ της Κηφισιάς, στην προσπάθεια του αναμφισβήτητα εντυπωσιακού παικτικά Τετέι σε τετατέτ του με τον Ταΐρη, σκορπίζει πικρία και απογοήτευση για τη... ρότα που έχει χαράξει η ομάδα... «Ατουφέκιστη» πέρασε από την Παραλία η Κηφισιά, που νικώντας 1-2, συνέχισε ακάθεκτη την πορεία της προς της Super League 1, αφήνοντας στους γηπεδούχους την ίδια φετινή μουδιασμένη εικόνα από τις εμφανίσεις τους και στην κερκίδα την αίσθηση πως η «σφραγίδα» του νέου προπονητή, Ίλτσο Γκεοργκιόσκι, δεν έδειξε, τουλάχιστον στο χθεσινό παιχνίδι, να έχει αφήσει αποτύπωμα διαφοροποίησης. Όταν μάλιστα στις δηλώσεις του ο 51χρονος τεχνικός – έτσι όπως αυτές μεταφράζονται – αναγνώρισε πως η εμφάνιση δεν ήταν η αναμενόμενη και αυτή που είχε ετοιμάσει η ομάδα και αναρωτήθηκε για το γεγονός, ο σκεπτικισμός και η απογοήτευση, αρχίζουν και περισσεύουν... 

Τα θετικά ομολογουμένως μηνύματα για τη δουλειά και το έργο του τρίτου για φέτος προπονητής της «Μαύρης Θύελλας», από την παρουσία του στις προπονήσεις, δεν είχαν ανάλογο αντίκρισμα και αποτέλεσμα στην πρώτη επίσημη παρουσία του στον πάγκο της. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου, η αίσθηση όμως που έμεινε είναι πως η Καλαμάτα δεν είχε «διαβάσει» καλά την Κηφισιά, της οποίας αντίθετα ο προπονητής Γιώργος Πετράκης είχε παρακολουθήσει τους «μελανόλευκους» στο πρόσφατο φιλικό με τον Ο.Σ.Φ.Π. Β’, ένδειξη πως η σημερινή αναμέτρηση ήταν κομβικής σημασίας ματς για την ομάδα του. Ο Γκεοργκιόσκι είχε ενάμιση μήνα περίπου στη διάθεσή του να προετοιμάσει μεταξύ άλλων την Καλαμάτα για τη «μάχη» με τους πρωτοπόρους, κόντρα στους οποίους όπως φαινόταν θα γινόταν η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος μετά την πρόσφατη γνωστή αποχή των ομάδων και ήταν ευκαιρία για τον ίδιο και όλους στην ομάδα να εμφανιστούν ανάλογοι των περιστάσεων, με διάθεση πίεσης, κι όχι τη νιρβάνα που παρέσυρε στην επανάληψη και την κερκίδα...

Στο β’ μέρος βέβαια η Καλαμάτα ήταν καλύτερη, πιο κινητική από το πρώτο στο οποίο δημιούργησε ουσιαστικά φάση στο φινάλε, όταν κέρδισε πέναλτι και από πουθενά ισοφάρισε σε 1-1 με τον Πασά. Στην επανάληψη ήταν που ο Τάτος (παίκτης για τέτοιας δυναμικής παιχνίδια) και ο πρώτος σκόρερ Ρόβας πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο προσδίδοντας ουσία και μαχητικότητα και αποδεικνύοντας το λάθος της μη παρουσίας τους από την αρχή στην βασική 11άδα. Από την αρχή δηλαδή που η Καλαμάτα πρέπει να μπει δυνατά, να πιέσει, να κυνηγήσει να γίνει αυτή το αφεντικό στο παιχνίδι. Κι όχι να τρέχει στο τέλος... Αυτά που λέγαμε ότι έλειπαν από την αρχή της χρονιάς και κατηγορούσαμε τον Αναστόπουλο...

 

Η Κηφισιά πάντως, καλύτερη σίγουρα από την Καλαμάτα, ήταν και τυχερή και είχε την εύνοια του διαιτητή όταν τη χρειάστηκε. Απείλησε

 

Στο 4′ όταν ο Προβυδάκης μόνος με την εστία δεν κατάφερε να νικήσει τον Ταΐρη, της ακυρώθηκε ορθώς γκολ στο 9′ όταν ο Τετέι στον αέρα πήρε μαζί του τον πορτιέρε της Καλαμάτας, αλλά άνοιξε τελικά το σκορ στο 28′ με τον Τετέι με σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα όμως να βρίσκει το πόδι του Μπαξεβάνου και να παίρνει καμπύλη, τροχιά που την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Η Μαύρη Θύελλα, που επιθετικά ήταν σχεδόν απούσα, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Βασιλόγιαννης πάτησε περιοχή στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έκανε το γύρισμα και η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Σωτηράκου. Ο Πασάς ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το ματς στο 1-1.

 

Η Κηφισιά απάντησε με το ίδιο νόμισμα με τον Τετέι στο 51′ αλλά σε ανύπαρκτη ανατροπή του από τον Ταΐρη με τον Κουϊρουκίδη να σημειώνει το 1-2. Στο 82′ η Κηφισιά έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Παπασάββας αντίκρισε σωστά την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης.

 

Με λάθη ο Ανδρέας Βλάχος από την Ανατολική  Αττική  καλύτεροι οι Βοηθοί  του Σπυρόπουλος  (Ανατολική Αττική) και Διαμαντής (Λέσβου).

 

Καλαμάτα (Γκεργκιόσκι): Ταΐρης, Μόζερ (88′ Λούκαζικ), Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Λιποράσε, Παπατόλιος, Καραγκούνης, Ματέους (55′ Τάτος), Βασιλόγιαννης, Αρναρέλλης (55′ Ρόβας), Πασάς (88′ Τριανταφυλλάκης).

 

Κηφισιά (Πετράκης): Αναγνωστόπουλος, Βαφέας, Μπαρμπόσα, Προβυδάκης, Σωτηράκος, Γκίνη (65′ Παπασάββας), Πέιος, Πρίτσας (69′ Ταλάλ), Να’α, Κουϊρουκίδης (65′ Αντερέγκεν), Τετέι (85′ Νοικοκυράκης).

 

Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής στον Β΄ όμιλο της Super League 2:

 

Καλαμάτα-Κηφισιά 1-2

Επισκοπή-ΑΕΚ Β΄ 11/3

Παναχαϊκή-Ολυμπιακός Β΄ 11/3

Αιγάλεω-Athens Kallithea FC 12/3

Ηλιούπολη-Προοδευτική 12/3

Χανιά-Ηρόδοτος 12/3

Απόλλων Σμύρνης-ΟΦ Ιεράπετρας 13/3

ΡΕΠΟ: ΠΑΟ Ρουφ.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 12 αγώνες)

 

  1. Κηφισιά ΑΕ 34
  2. Athens Kallithea FC 29
  3. Απόλλων Σμύρνης 27
  4. Παναχαϊκή 27 -13αγ.
  5. ΟΦ Ιεράπετρας 25
  6. Χανιά 20
  7. ΠΣ Καλαμάτα 19 -13αγ.
  8. Ηλιούπολη 18
  9. Αιγάλεω ΑΟ 15
  10. Προοδευτική 10
  11. Ολυμπιακός Β΄ 9 -11αγ.
  12. ΑΕΚ Β΄ 8 -11αγ.
  13. ΠΑΣΑ Ηρόδοτος 3 -11αγ.
  14. ΑΟ Επισκοπή 2 -11αγ.
  15. ΠΑΟ Ρουφ 0

 

* Εκκρεμεί η τύχη των αγώνων ΠΑΟ Ρουφ – Επισκοπή (9η – μη θεωρημένα τα δελτία της Επισκοπής) και Ολυμπιακός Β΄ – Κηφισιά (10η – αποχώρησαν στο 23΄ οι γηπεδούχοι), ενώ θα οριστεί εκ νέου η αναμέτρηση Ηρόδοτος – ΑΕΚ Β’ (10η αγωνιστική).

 

* Από τον Ολυμπιακό Β΄ έχουν αφαιρεθεί πέντε (5) βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και άλλοι τόσοι από το επόμενο, για το παιχνίδι κόντρα στην Athens Kallithea FC (7η Αγωνιστική).