Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 00:39

Τον Απόλλωνα υποδέχεται η Καλαμάτα με φόντο την 4άδα

Τον Απόλλωνα υποδέχεται η Καλαμάτα με φόντο την 4άδα

Να συνεχίσει με νίκη - διατηρώντας μεταξύ άλλων και το αήττητό της στον β’  γύρο - και να ικανοποιήσει τον κόσμο της που εμφανίζει διάθεση να βρεθεί στο πλευρό της μετά τα θετικά τελευταία αποτελέσματά της, θα επιδιώξει σήμερα, Σάββατο 29 Απριλίου, η Καλαμάτα, που υποδέχεται σε αγώνα ντέρμπι στην Παραλία τον Απόλλωνα, στη ρεβάνς του 0-2 της Νέας Σμύρνης και σε κομβικό για τη συνέχειά της στη φετινή SL2 παιχνίδι. 

Η αναμέτρηση είναι για την 22η αγωνιστική και θα ξεκινήσει στις 14.45. Αμφότερες οι δυο σημερινές αντίπαλες ομάδες ανήκουν στα δυνατά ονόματα της κατηγορίας και στο ξεκίνημα της χρονιάς θεωρούνταν υποψήφιες για πρωταθλητισμό. Στην πορεία «βγήκε» η Κηφισιά στην κορυφή με τον Απόλλωνα πάντως - έχει στον πάγκο του τον έμπειρο Αλέκο Βοσνιάδη - να πίστεψε προς στιγμή ότι θα αντέξει να κυνηγήσει την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Η «Ελαφρά (για τους... παλιούς) Ταξιαρχία», διατηρεί μαθηματικά ελπίδες, βρίσκεται 7 βαθμούς πίσω από την Κηφισιά που κάνει σήμερα το ρεπό της και δεν είναι αδιάφορη για το σημερινό ματς.

Η «Μαύρη Θύελλα» ενισχυμένη με τον αρχηγό της Ανδρέα Τάτο, που επιστρέφει μετά 2 αγωνιστικές, θέλει να παραμείνει σε καλό αγωνιστικό και βαθμολογικό μομέντουμ, επίσης δεν είναι αδιάφορη, κυνηγάει τους βαθμούς για να μπει 4άδα (είναι 5η με 33, τρεις πίσω από την Παναχαϊκή) και  στοχεύει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται προκειμένου να χρυσώσει το χάπι από τη φετινή αποτυχία, σχετικά με τον πρωταθλητισμό. Κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος, όπως έχουμε ξαναγράψει αποτελεί παράλληλα κριτήριο για το μέλλον στην ομάδα των μελών του αγωνιστικού τμήματος.

Με τα χρώματα του Απόλλωνα, αντίπαλοι της Καλαμάτας θα τεθούν δυο... παλιοί της γνώριμοι, ο Τσελεπίδης και ο Αναστασόπουλος, με τον πρώτο να αποτελεί βασική κι αναντικατάστατη μονάδα στην αμυντική διάταξη από την  αρχή της σεζόν, ενώ ο δεύτερος αποκτήθηκε τον Δεκέμβριο.

 



 

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τους μόνιμους το τελευταίο διάστημα απόντες Μπακαγιόκο, Μαβινγκά και Μπενίτεζ. Εκτός παρέμειναν και οι Γκότσης, Ντιακιτέ, Λαδάς. Όπως αναφέραμε, ο Ίλτσο Γκεοργκιόσκι, συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Ανδρέα Τάτο ενώ επιστρέφει και ο Μοζέρ που εξέτισε την ποινή του. 

Αναλυτικά η αποστολή της «Μαύρης Θύελλας»:

Αρναρέλλης, Βασιλόγιαννης, Δρούγας, Καραγκούνης, Κωνσταντινόπουλος, Μπαξεβάνος, Πανουργιάς, Παπατόλιος, Πασάς, Ρόβας, Ταϊρης, Τάτος, Τριανταφυλλάκης, Ασίγκμπα, Ματέους, Μπουλάρι, Λιποράσε, Λουπάνο, Μαρκόφσκι, Μέντες, Μοζέρ.

Η Καλαμάτα προέρχεται από την επιτυχία στο Ρέθυμνο με την Επισκοπή, έκανε και το ρεπό της, τρέχει ένα θετικό σερί πέντε νικών και μιας ισοπαλίας σε έξι αγώνες, ενώ έχει γεμάτη αγωνιστικά εβδομάδα, αφού παίζει Τετάρτη με Ηλιούπολη (εκτός) και έρχεται το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Παραλία το Αιγάλεω.  

Τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία (με Ο.Σ.Φ.Π. Β’ στου Ρέντη) και μια ήττα (στα Χανιά) – τα δυο τελευταία αποτελέσματα είναι που στέρησαν τη δυνατότητα από την ομάδα της Ριζούπολης να πλησιάσει κι άλλο την Κηφισιά- είναι η αντίστοιχη αγωνιστική συγκομιδή στη β’ γύρο για τον Απόλλωνα, που στηρίζει πολλά στον πρώτο του σκόρερ (και της κατηγορίας), τον εκπληκτικό Μωραίτη και «ταξίδεψε» στην Καλαμάτα με τους: Κίναλη, Κότσαρη, Σόρτσαν, Ντομίνγκες, Τσελεπίδη, Χαλίμι, Μωραΐτη, Κοροβέση, Ερέρα, Φατιόν, Πατάπη, Παπαγεωργίου, Καρίμ, Τσαμούρη, Μουστακόπουλο, Αναστασόπουλο, Κουάδρα, Περέιρα, Λούσινγκερ, Θεοχάρη, Τάμπα, Χατζημάρκο.

 

Σε ό,τι έχει να κάνει, τέλος, με τον ορισμό του διαιτητή, το παιχνίδι θα διευθύνει ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από την ΕΠΣ Γρεβενών. Βοηθοί του θα είναι οι Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), Μπαλιάκας (Κοζάνης) και 4ος διαιτητής ο Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας).



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 29 Απριλίου

14.45 Ολυμπιακός Β-Καλλιθέα

14.45 -ΠΑΟ Ρουφ

14.45 Χανιά-Αιγάλεω

14.45 Επισκοπή-Ηλιούπολη

14.45 Καλαμάτα-Απόλλων Σμύρνης

16.00 ΑΕΚ Β-ΟΦΙ (ΕΡΤ3)

* Ηρόδοτος-Προοδευτική 0-3 α.α.

Ρεπό: Κηφισιά

 

 

 

Βαθμολογία

  1. Κηφισιά 51 (20 ματς)

——————————-

  1. Καλλιθέα 46 (19 ματς)
  2. Απόλλων Σμύρνης 44 (20 ματς)
  3. Παναχαϊκή 36 (20 ματς)
  4. Καλαμάτα 33 (19 ματς)
  5. ΟΦ Ιεράπετρας 32 (19 ματς)
  6. Ηλιούπολη 31 (20 ματς)
  7. Χανιά 30 (19 ματς)
  8. Αιγάλεω 23 (20 ματς)
  9. Ολυμπιακός Β’ 17 (20 ματς)
  10. ΑΕΚ Β’ 17 (20 ματς)

——————————

  1. Προοδευτική 16 (19 ματς)
  2. Επισκοπή 9 (19 ματς)
  3. ΠΑΟ Ρουφ 8 (20 ματς)
  4. Ηρόδοτος -11 (20 ματς).

 

Γ.Τσετσέκος