Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 09:58

Από το μηδέν το «χτίσιμο» της Καλαμάτας για τη νέα σεζόν...

Ο Νίκος Αναστόπουλος με τον εκτελεστικό διευθυντή της Π.Α.Ε. Έκτορα Στέφανο Ο Νίκος Αναστόπουλος με τον εκτελεστικό διευθυντή της Π.Α.Ε. Έκτορα Στέφανο

Του Γ. Τσετσέκου  

Με τις βλέψεις να παραμένουν υψηλές, αλλά τους τόνους αυτή τη φορά χαμηλούς (τέρμα τα... «έχουμε τα καρύδια και πάμε για πρωτάθλημα») και τον Αναστόπουλο απόλυτο αφεντικό, ξεκίνησε ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική περίοδο που θέλει την Καλαμάτα να χτίζεται εκ νέου και κυριολεκτικά από το μηδέν. Τα παραπάνω αποτέλεσαν εν κατακλείδι το στίγμα των όσων αναφέρθηκαν κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Π.Α.Ε. που δόθηκε στο Horizon και με την οποία ουσιαστικά έκλεισε η περίοδος 2023-2024.

 

Κεντρικό πρόσωπο και ομιλητής ήταν ο Αλενατόρε που άλλες φορές σαν προπονητής και άλλες σαν Πρασσάς, αναφέρθηκε σε όλους (όχι πάντως ονομαστικά... ) και σε όλα, στην αποτυχημένη χρονιά, στο αφήγημα όσων πέρασαν που δεν έπεισε, στο πολύ καλό υλικό που δεν ανταποκρίθηκε, στον κόσμο που απογοητεύτηκε τονίζοντας την ανάγκη επανεκκίνησης της ομάδας, με εμπιστοσύνη και υπομονή στο νέο σχεδιασμό που προτεραιότητα έχει να ξαναφέρει τους φιλάθλους στο γήπεδο.


Ο Γιώργος Ράλλης με τον κόουτς, πάντα σε ενεργό ρόλο

«Όταν υπάρχουν βοές… Ο καθένας να λέει την άποψή του, έχεις αυτό το αποτέλεσμα που είχαμε. Να ‘ρθούμε πέμπτοι και καταϊδρωμένοι. Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε το -10 θα μας είχε περάσει γίναμε πελάτες του Διαγόρα και της Ηλιούπολης. Ποιους κερδίσαμε; τον Παναθηναϊκό, το Αιγάλεω;… Μόλις άρχισαν τα δύσκολα παιχνίδια, άρχισαν τα άσχημα αποτελέσματα. Ήρθαν οι ήττες και τότε χάνεις και την ψυχολογία σου. Από την αρχή λέω ότι το υλικό είναι το καλύτερο αλλά στο γήπεδο δεν υπάρχει. Είμαι συνδεδεμένος με την Καλαμάτα όχι επαγγελματικά, αλλά προσωπικά, συναισθηματικά και με όλες τις συνέπειες. Ο στόχος που έθεσα ερχόμενος στην ομάδα ήταν ξεκάθαρος να παλέψουμε τα παιχνίδια… σε ένα βαθμό το πετύχαμε. Ποιο παιχνίδι δεν παλέψαμε, με εξαίρεση το τελευταίο; Οι παίκτες είχαν αδειάσει και ψυχολογικά… Η Καλαμάτα δεν είναι επί των ημερών μου να τρώει 4 γκολ και 5!» είπε μεταξύ άλλων ο Αλενατόρε.

Χρησιμοποιώντας στο μεγαλύτερο διάστημα της τοποθέτησής του πρώτο πληθυντικό, υπερασπίστηκε τον ιδιοκτήτη της ομάδας ότι είναι ο μόνος που δεν φταίει, τονίζοντας ότι έχουν γίνει μάθημα τα παθήματα, ότι ο ίδιος αναγνωρίζει τα λάθη του παρελθόντος και θα πορευθεί αναλόγως, εμφανιζόμενος αποφασισμένος να «ρίξει γροθιά στο μαχαίρι», με σωστές επιλογές, αποφάσεις αποκλειστικά δικές του και του Πρασσά και ομάδα από την αρχή που θα ματώνει στο γήπεδο.

Κι αν ο... Φοίνιξ, το ιερό πτηνό των Αιγυπτίων, αναγεννάται από την τέφρα του, μένει να δούμε τα αποτελέσματα της ανασυγκρότησης της Μαύρης Θύελλας που τελικά, ολοκλήρωσε μια χρονιά με... στάχτες...


Ο Αντώνης Μαυρέας παραμένει γενικός αρχηγός

Τίποτα δεν έμεινε, ούτε καν ένας βασικός κορμός, να «χτίσει» η Καλαμάτα τη νέα σεζόν. Ο Αναστόπουλος και οι συνεργάτες του, σηκώνουν πλέον μανίκια για να κλείσουν ένα-ένα τα θέματα, που είναι πολλά και αφορούν όλα τα επίπεδα λειτουργίας της ομάδας.

Κι επειδή αυτό που ενδιαφέρει πρώτιστα είναι το αγωνιστικό έχουμε και λέμε...

Κάνιας, Κωτσιόπουλος, Μοζέρ, Καρασαλίδης, Κωστούλας, Λόπεζ, Αρίμπας, αποτελούν ήδη παρελθόν. Οι ξένοι που θα αποκτηθούν θα είναι τόσοι όσοι απαιτούνται ώστε να μην αναγκάζεται ο προπονητής να αφήνει κάποιον εκτός αποστολής.

Στην αρχή της εβδομάδας, σε δυο μάλιστα δόσεις, πέρασαν εργομετρικά οι: Πασάς, Στρούγγης, Κωνσταντινόπουλος, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Δρούγας, Καραχάλιος, Γρίβας και Μπακαγιόκο. Οι οκτώ πρώτοι υπολογίζονται στα πλάνα για τη νέα χρονιά. Οι δυο πρώτοι που είναι πλέον ελεύθεροι και θα έχουν διαπραγματεύσεις για το νέο συμβόλαιο, με τον Πασά να ζητάει αναπροσαρμογή και τον Στρούγγη να έχει «σειρήνες» από ομάδες της SL1. Ο Αναστόπουλος πάντως τους θέλει.

Ο Μπακαγιόκο θα τσεκαριστεί σε τι κατάσταση βρίσκεται και αν δοθεί το οκ από τις εξετάσεις που θα περάσει υπογράφει.

Ο Γρίβας αναμένεται να συνεχίσει χωρίς το καθεστώς δανεισμού από τον Ο.Φ.Η., ανήκοντας πλέον εξ’ ολοκλήρου στην Καλαμάτα.

Όσον αφορά τις 2ετίες: Μπαράλες, Τάτος, Γιαννίκογλου, Ελιβέλτον, αναλαμβάνει η Π.Α.Ε. να διαπραγματευθεί μαζί τους, προκειμένου να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Ανάλογα το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων η τεχνική ηγεσία θα αποφασίσει, αφού εξ’ αρχής δεν είναι στα πλάνα για τη νέα χρονιά.

Ο τερματοφύλακας Κόβαλ, που τα δικαιώματά του έχει ο Άρης, δεν υπολογίζεται στους «κιτρινόμαυρους» και η ομάδα θα μιλήσει μαζί του για την ανανέωση ή όχι της παραμονής του στην Καλαμάτα.

Σειρά παίρνουν οι υπόλοιποι και επαφές με παίκτες γίνονται.