Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2026 12:24

ΣΚΑΚΙ: 2oς για το 2026 ο Ν.Ο. Καλαμάτας στο ομαδικό πρωτάθλημα της ΕΣΣΠΕΠ - Δύσκολοι καιροί αλλά...

ΣΚΑΚΙ: 2oς για το 2026 ο Ν.Ο. Καλαμάτας στο ομαδικό πρωτάθλημα της ΕΣΣΠΕΠ - Δύσκολοι καιροί αλλά...

Κατά το τριήμερο 20-22/3/2026 πραγματοποιήθηκε το ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. 2026 (Προκριματικός όμιλος Α’ Εθνικής) με την συμμετοχή 13 ομάδων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην πόλη της Τρίπολης. Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έλαβε μέρος χωρίς την παρουσία δύο βασικών της αθλητών

του Απόστολου Σγουρού και του Χρήστου Λαγού, που αγωνίζονται στις ανδρικές σκακιέρες. Τους αντικατέστησαν επιτυχώς αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας.

Τ’ αποτελέσματα της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχουν ως εξής:

1ος γύρος Ν.Ο. Καλαμάτας – Σ.Α. Ναυπλίου 9 – 1

2ος γύρος Α.Ο. Κρανιδίου – Ν.Ο. Καλαμάτας 1,5 – 8,5

3ος γύρος Ν.Ο. Καλαμάτας – Αργοναύτης Κορίνθου 4,5 – 5,5

4ος γύρος Σ.Ο. Φιλιατρών – Ν.Ο. Καλαμάτας 1,5 – 8,5

5ος γύρος Ν.Ο. Καλαμάτας – Σ.Σ. «ΠΕΡΣΕΑΣ» Άργους 8 – 2

Το πρωτάθλημα κρίθηκε στον 3ο γύρο, όπου τελικά ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας έχασε τον αγώνα και την 1η θέση αλλά και την άνοδό του στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Κατέκτησε την 2η θέση με 38,5 πόντους που τους προσέφεραν κυρίως οι νεαροί αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας με τους εξαιρετικούς τους αγώνες. Τιμήθηκαν από τους διοργανωτές με αναμνηστικά για τη ομάδα και αργυρά μετάλλια.

Έλαβαν μέρος για την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας οι παρακάτω αθλητές: (1) Πετριτάι Φώτης, (2) Τσεκούρας Θοδωρής, (3) Κυριακόπουλος Αντώνης, (4) Νινιός Γιώργος, (5) Νινιός Ηλίας, (6) Κυριακόπουλος Νικόλαος, (7) Κελέσης Κωνσταντίνος, (8) Παπανικολόπουλος Δημήτρης, (9) Κορομηλάς Θάνος, (10) Μακροπούλου Μαρίνα, (11) Ονίπκο Κάτια, (12) Κουντούρη Χριστίνα και (13) Αλειφέρη Κατερίνα.

Η αθλήτρια της Σκακιστικής Ακαδημίας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Κουντούρη Χριστίνα έκανε την μεγαλύτερη επιτυχία αφού νίκησε και τις 5 αντιπάλους της και έτσι έκανε το απόλυτο 5 στα 5.

Η ομάδα του Αργοναύτη Κορίνθου είναι πολύ καλή και με περισσότερη εμπειρία σε αγώνες από την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Είναι ελπιδοφόρο του γεγονός ότι οι 9 από τους 13 αθλητές είναι από 10 έως 20 ετών.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 200 αθλητές.

Πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Λέσχης Αξιωματικών της Τρίπολης όπου οι Αξιωματικοί και οι στρατιώτες ανταποκρίθηκαν σε κάθε αίτημα των αγωνιζομένων και των συνοδών τους πάντα πρόθυμα και με ευγένεια.

Για δεύτερη φορά η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έφθασε στη βρύση αλλά δεν ήπια νερό, δημιουργώντας όμως μεγάλες για το μέλλον προσδοκίες.

Οι αθλητές επέστρεψαν χαρούμενοι για την επιτυχημένη αγωνιστική τους παρουσία και θα προσπαθήσουν του χρόνου να προσφέρουν στην πόλη της Καλαμάτας των άνοδο στην Α’ Εθνική, όπως συνέβη πρόσφατα με τη Μαύρη Θύελλα!!!

Ο Ν.Ο.Κ. ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν, επίσης ευχαριστεί τους κ.κ. Κορομηλά Κώστα, Κελέση Τάσο, Κουντούρη Ράνια, Νινιό Γιάννη και Ζέρβα Αναστασία που ήταν δίπλα στην ομάδα και στην στήριξαν όπου χρειάστηκε.

Ακολουθούν τα Ατομικά Πρωταθλήματα της Ε.Σ.Σ.ΠΕ.Π. που αποτελούν την προκριματική φάση για τα 37α Πανελλήνια Ατομικά.

Τα προκριματικά θα διεξαχθούν στις 3-5 Απριλίου στο Άργος και τα Πανελλήνια Ατομικά Παίδων – Κορασίδων 2026 (8, 10, 12, 14 και 16 ετών) θ’ ακολουθήσουν.

Στις 3-5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση των μαθητικών αγώνων, όπου θα λάβουν μέρος όσοι προκρίθηκαν.

Από την Σκακιστική Ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας έχουν προκριθεί 5 αθλητές.

Η οικονομική συγκυρία φαίνεται δύσκολη αλλά θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμμετάσχουν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στους Πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες.