Τρίτη, 12 Απριλίου 2016 12:46

Ο Γιώργος Χρονάς και οι άνθρωποι που γνώρισε

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Τα δύο τελευταία του βιβλία, «Τρεις γυναίκες και ο ποιητής» και «Προσωρινή μέθη», παρουσίασε τη Δευτέρα το βράδυ στην Καλαμάτα ο Γιώργος Χρονάς. Στο πολιτιστικό στέκι «Μπουκαδούρα», με την δημοσιογράφο Γεωργία Οικονομοπούλου να τον προλογίζει, ο ποιητής, συγγραφέας, δημοσιογράφος, στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός, εκδότης και διανοούμενος, μίλησε για διάσημους και σημαντικούς ανθρώπους που συνάντησε, για καλλιτέχνες που θαύμασε και αγάπησε, οι οποίοι αποτελούν και τα πρόσωπα των δύο πρόσφατων βιβλίων του...

Οριάνα Φαλάτσι, Μίκης Θεοδωράκης, Σεβάς Χανούμ, Ρίτα Σακελλαρίου, Μανώλης Ρασούλης, Μάνος Χατζιδάκις, Γιάννης Τσαρούχης, Λιζ Τέιλορ και πολλοί ακόμη ζωντανεύουν μέσα από τα γραπτά του στα δύο τελευταία βιβλία του, που κυκλοφορούν και αυτά από τις εκδόσεις «Οδός Πανός», τις οποίες ο ίδιος δημιούργησε και διευθύνει.
«Διάσημος άνθρωπος σημαίνει διάσημη μοναξιά» σχολίασε ο συγγραφέας, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι αποφάσισε να εκδώσει τα δύο συγκεκριμένα βιβλία μετά από μια σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε πέρυσι τον Μάιο. Η Γεωργία Οικονομοπούλου σημείωσε ότι ο Γιώργος Χρονάς γράφει για ανθρώπους που γνώρισε, εκτιμά και αγαπά, είτε αυτοί ήταν των σαλονιών είτε του δρόμου. Γράφει κείμενα στοχαστικά πάνω στη στάση ζωής των ανθρώπων.
Πολλά από τα πρόσωπα των βιβλίων του είναι μουσικοί - τραγουδιστές, άλλωστε και η Ελλάδα, όπως είπε ο Γιώργος Χρονάς, δε μεγάλωσε μόνο με γράμματα, που κι αυτά στις δύσκολες εποχές τα ήξεραν λίγοι, αλλά κυρίως με τραγούδια...
Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, ενώ ο κ. Χρονάς υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων του.
Τη χθεσινή εκδήλωση στην Καλαμάτα, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», επιμελήθηκε ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος. 
Μ.Ν.