Τετάρτη, 04 Μαϊος 2016 15:08

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ στην Καρδαμύλη

3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ στην Καρδαμύλη

14 - 21 ΜΑΪΟΥ 
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής στην πανέμορφη Καρδαμύλη. Η εκδήλωση που διοργανώνουν κάθε χρόνο μουσικοί από τη Νορβηγία, φίλοι της περιοχής, σε συνεργασία με κατοίκους και επαγγελματίες, έχει πλέον αρχίσει να καθιερώνεται…

Φέτος, διαφορετικά μουσικά σχήματα θα εμφανιστούν σε 31 σημεία της πόλης, από το Παλιό Σχολείο μέχρι καφέ, εστιατόρια και ταβέρνες, ενώ και οι 54 συναυλίες που θα δοθούν θα έχουν ελεύθερη είσοδο.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 8.00 το βράδυ, στο Παλιό Σχολείο, θα προβληθεί και η ταινία «It΄s all jazz to me» των Κυριάκου Λιαράκου - Νίκου Ξανθόπουλου, που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου - Καλαμάτας. 
Η ταινία καταγράφει την προσπάθεια διοργάνωσης του Φεστιβάλ Τζαζ από τους Νορβηγούς καλλιτέχνες, με γυρίσματα σε Μάνη και Νορβηγία, αλλά και στιγμές από τις δροσερές μουσικές βραδιές στην Καρδαμύλη.
«Είναι ένα ταξίδι με όχημα τη μουσική ανάμεσα σε δύο χώρες και δύο λαούς με καύσιμο τη χαρά της ζωής, την αλληλεγγύη ενός κόσμου που γι’ αυτόν δεν είναι τα πάντα λεφτά και εμπόριο.
Ένα ντοκιμαντέρ για την επικοινωνία, μια σύντομη συνάντηση με την ουτοπία που είναι τόσο μακριά, τόσο κοντά».


 

-