Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 17:49

Το νέο μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη

Το νέο μυθιστόρημα της Ιουστίνης Φραγκούλη

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ
Εμπνευσμένος από το ομώνυμο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι ο τίτλος του νέου μυθιστορήματος της Ιουστίνης Φραγκούλη - Αργύρη «Η τρικυμία» (εκδόσεις Ωκεανός), ενώ αποτελεί φόρο τιμής στον εορτασμό των 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα…

Η ιστορία του εκτυλίσσεται ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά με πρωταγωνιστές την Πολέτ και τον Πέτρο, δυο νέους που ερωτεύονται με φόντο την ακύμαντη θάλασσα ενός ελληνικού νησιού.
Εκείνη, εξωτική σαν Ινδιάνα, είναι Ελληνίδα από τον Καναδά και βρίσκεται στο νησί για καλοκαιρινές διακοπές. Ο Πέτρος είναι ο αγροτικός γιατρός του νησιού, γόνος εύπορης οικογένειας των Αθηνών.
Ο έρωτάς τους κεραυνοβόλος, θα τους σαρώσει σαν καταιγίδα, θα τους ενώσει σε μια σχέση που μοιάζει μοναδική, μια σχέση που θα περάσει μέσα σε τρικυμίες και νηνεμίες συναισθημάτων...
Η Πολέτ, βαθιά ερωτευμένη, θα εγκαταλείψει για πάντα τον τόπο της γέννησής της, το μακρινό Μόντρεαλ, πιστεύοντας στην αιώνια Αγάπη που της υπόσχεται ο Πέτρος. Όμως ο έρωτάς τους θα σκοντάψει στην οικογένεια του Πέτρου και θα πνιγεί στην τρικυμία των δικών του κρυφών αδυναμιών...
Η Πολέτ, κυνηγημένη από μια σειρά μοιραία γεγονότα, θα επιστρέψει στον Καναδά. Εκεί, από πόλη σε πόλη, θα κρύβεται και θα κρύβει το παρελθόν της... παλεύοντας με την τρικυμία που στοιχειώνει τη ζωή της!

Βιογραφικό
Η Ιουστίνη Φραγκούλη - Αργύρη γεννήθηκε στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και μέση εκπαίδευση. Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ). Από το 1989 ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ του Καναδά ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (μέχρι Μάιο 2015) και διαφόρων εντύπων. Απασχολείται ταυτόχρονα στα διάφορα ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής, ενώ συνεργάζεται με την εφημερίδα The Huffington Post. Είναι μέλος της Εταιρείας Γαλλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (UNEQ), καθώς και της Ομοσπονδίας Αγγλόφωνων Συγγραφέων του Κεμπέκ (QWF).

Συγγραφικό έργο 
Η μοναξιά ενός ασυμβίβαστου (Εκδόσεις Εξάντας 2000), (The Lonely Path of Ιntegrity, Exandas Publishers 2002), Πετάει, πετάει το σύννεφο (μυθιστόρημα, Eκδόσεις Ψυχογιός 2003), Στις Αγορές του Κόσμου, Επώνυμες Ευκαιρίες και Μικρές Αναλώσιμες Ιστορίες (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2004), Η Παρακαταθήκη - TheLegacy (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2005), Ψηλά Τακούνια Για Πάντα (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2006), Ημερολόγιο Αβάνας - Η Κούβα στο Λυκόφως του Κάστρο (Εκδόσεις Ηλέκτρα 2008), Για την Αγάπη των Άλλων (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ψυχογιός 2009), Ο Πολ και η Λάρα ταξιδεύουν (παιδικό βιβλίο με μουσικό cd, Εκδόσεις Ψυχογιός 2011), Έρωτας στην Ομίχλη (μυθιστόρημα, Εκδόσεις Ψυχογιός 2011), επανέκδοση Ψηλά Τακούνια Για Πάντα (Εκδόσεις Αρμός, Δεκέμβριος 2013), Ξυπόλυτες στην Άμμο (Εκδόσεις Αρμός 2014).