Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016 03:18

Κραουνάκης, Μαραβέγιας, Κότσιρας, Μαχαιρίτσας το καλοκαίρι στην Καλαμάτα

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΟ 
Καταξιωμένοι καλλιτέχνες της μουσικής και του τραγουδιού θα έρθουν στην Καλαμάτα και οι συναυλίες που θα δώσουν έχουν ενταχθεί στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι», ωστόσο το πρόγραμμα δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στις επιθυμίες της Φάρις. Έγιναν προτάσεις σε σειρά άλλων καλλιτεχνών, οι οποίοι όμως δεν δέχτηκαν να έρθουν για οικονομικούς λόγους ή, ακριβέστερα, επειδή οι συναυλιακοί χώροι είναι μικροί με αποτέλεσμα τα έσοδα από τα εισιτήρια να μην φτάνουν για να καλύψουν το κόστος. Αντίθετα, το κοινό της Καλαμάτας θα έχει αυτό το καλοκαίρι την ευκαιρία να δει όλες σχεδόν τις καλές θεατρικές παραστάσεις που περιοδεύουν στη χώρα…

Όπως ανακοίνωσε κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις ο πρόεδρός της, Θανάσης Ηλιόπουλος, στο πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού» έχουν ενταχθεί συναυλίες με τον Σταμάτη Κραουνάκη, με τον Γιάννη Κότσιρα, με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τον Κωστή Μαραβέγια, με τους OtherView, με τον Παναγιώτη Μάλαμα κ.ά
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι έγιναν προτάσεις για να δώσουν συναυλίες στην Καλαμάτα στον Σωκράτη Μάλαμα, στον Γιάννη Χαρούλη, στη Νατάσσα Μποφίλιου, οι οποίοι όμως δεν δέχτηκαν λόγω της έλλειψης συναυλιακού χώρου που να χωράει πάνω από 1.500 άτομα, ώστε να βγάλουν τα έξοδά τους και να έχουν και κάποιο κέρδος. Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία ότι το πρόβλημα της έλλειψης μεγάλου χώρου θα αντιμετωπιστεί, με την κατασκευή ανοιχτού θεάτρου στην πόλη, χωρητικότητας από 1.500 έως 2.000 άτομα.
Ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, παρατήρησε ότι οι καλλιτέχνες που θα έρθουν φέτος στην Καλαμάτα είναι γνωστοί στο κοινό της περιοχής, καθώς έχουν ξανάρθει επανειλημμένως. Πρότεινε δε στη Φάρις να διοργανώνει εκδηλώσεις και με νέους καλλιτέχνες που φέρνουν κάτι το καινούργιο στον πολιτισμό, τονίζοντας ότι αποστολή της Φάρις δεν είναι μόνο να διοργανώνει εκδηλώσεις με καλλιτέχνες που αρέσουν στο κοινό αλλά και να προάγει τον πολιτισμό, να συμβάλλει ώστε να ανοίξουν δρόμοι πολιτιστικής δημιουργίας.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος απάντησε ότι οι καλλιτέχνες που θα δώσουν φέτος συναυλίες στην Καλαμάτα υπηρετούν τον πολιτισμό και έκανε και ειδική αναφορά στον Κωστή Μαραβέγια, τονίζοντας ότι είναι ένας νέος καλλιτέχνης που ακολουθεί το δικό του δημιουργικό δρόμο.
Στ.Μ.