Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2016 20:00

Έτοιμη η Καλαμάτα για το καλύτερο παιδικό κύπελο ιστιοπλοΐας που έχει γίνει στην Ελλάδα

Δημήτρης Κακαλίκας, Νίκος Μπασακίδης, Ελένη Αλειφέρη, Χάρης Βγενής, Αντωνία Μπούζα και Χρήστος Τσάμης Δημήτρης Κακαλίκας, Νίκος Μπασακίδης, Ελένη Αλειφέρη, Χάρης Βγενής, Αντωνία Μπούζα και Χρήστος Τσάμης

ΝΟΚ-ΑΙΟΛΟΣ 
Αν βοηθήσει λίγο και ο καιρός τότε το πανελλήνιο κύπελλο ιστιοπλοΐας που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στη θάλασσα της Καλαμάτας θα είναι το καλύτερο που έχει γίνει στη χώρα. Οι διοργανωτές, ο Ναυτικός Όμιλος «Ο Ποσειδών» και ο Ναυταθλητικός Σύλλογος «Αίολος» έχουν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε ό,τι αφορά τις παράλληλες εκδηλώσεις, με σκοπό οι μικροί ιστιοπλόοι και οι συνοδοί τους να μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι. Πρόκειται για το πρώτο στη Μεσσηνία Πανελλήνιο Κύπελλο Optimistγια παιδιά μέχρι 11 χρόνων, οι ιστιοδρομίες του οποίου ξεκινούν τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη. Ωστόσο οι ιστιοπλόοι έχουν αρχίσει ήδη να φτάνουν…

Για το πρόγραμμα της ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης, τη σημασία της και τις παράλληλες εκδηλώσεις της μίλησαν το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Μπασακίδης, ο έφορος Νοτίου Ελλάδος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Δημήτρης Κακαλίκας, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον τουρισμό στη Μεσσηνία Αντωνία Μπούζα και οι εκπρόσωποι του ΝΟΚ Χρήστος Τσάμης και του Αίολου Χάρης Βγενής.
Η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει αυτή τη διοργάνωση διότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ενώ συνεχάρη τον ΝΟΚ και τον Αίολο για τη δραστηριότητα και προσφορά τους.
Ο Νίκος Μπασακίδης τόνισε ότι ο Δήμος καλωσορίζει στην Καλαμάτα τους μικρούς ιστιοπλόους και τους συνοδούς τους, ενώ τόνισε ότι η πόλη σέβεται, αγαπάει και υποστηρίζει τον ναυταθλητισμό.
Τα συγχαρητήριά του έδωσε στους δύο ναυταθλητικούς συλλόγους για τη συνεργασία τους και το έργο τους ο Δημήτρης Κακαλίκας.
Ο Χρήστος Τσάμης τόνισε ότι η διοργάνωση έχει καινοτομίες που αποσκοπούν στο να απολαύσουν οι ιστιοπλόοι και οι συνοδοί τους όχι μόνο τον αγώνα αλλά και την παραμονή τους, τη φιλοξενία τους στην Καλαμάτα. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε ότι έχουν διοργανωθεί διάφορες εκδηλώσεις, από γυμναστικές δραστηριότητες μέχρι παρουσιάσεις των τοπικών προϊόντων αλλά και προβολή ταινίας για την ιστιοπλοΐα. Ο Χρήστος Τσάμης σημείωσε ότι η έναρξη της διοργάνωσης θα γίνει την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ,  με την παρέλαση των ιστιοπλόων, υπό τους ήχους της δημοτικής φιλαρμονικής. Οι ιστιοδρομίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προβληθεί η ταινία «Τα παιδιά του Ανέμου», την οποία θα προλογίσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας Αντώνης Μπουγιούρης. Επίσης την Τρίτη θα γίνουν αγώνες τηλεκατευθυνόμενων σκαφών από τους 30 πρώτους ιστιοπλόους της γενικής κατάταξης! Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΝΟΚ κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να παρακολουθήσουν τους αγώνες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους φορείς και τους επαγγελματίες για τη στήριξη της διοργάνωσης.
Ο Χάρης Βγενής συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο κόσμος που επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά τις ιστιοδρομίες, καθώς οι διοργανωτές θα διαθέσουν πλοιάριο για το σκοπό αυτό.
Στη σημασία της συγκεκριμένης διοργάνωσης για την προβολή της Καλαμάτας ως πόλης αθλητικού τουρισμού μίλησε η Αντωνία Μπούζα.
Σημειώνεται ότι στους αγώνες θα λάβουν μέρος περίπου 250 μικροί ιστιοπλόοι ενώ οι συνοδοί τους θα είναι περίπου 300.
Στ.Μ.