Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2016 18:22

“Δυαδικότητα” στο Παλιό Σχολείο Καρδαμύλης

“Δυαδικότητα” στο Παλιό Σχολείο Καρδαμύλης

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ
Η ετήσια ομαδική έκθεση εικαστικών που πραγματοποιείται στην Καρδαμύλη, θα γίνει και φέτος στο Παλιό Σχολείο από 16 Ιουλίου έως 14 Αυγούστου, με τον τίτλο «Duality/Δυαδικότητα»...

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές της έκθεσης, «είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών σε αριθμό καλλιτεχνών και έργων, και περιλαμβάνει εκτός από τους συνήθεις υπόπτους, καλλιτέχνες της Μεσσηνίας, πολλές νέες συμμετοχές από την Πάτρα, την Αθήνα και το Παρίσι. Ενσωματώνει επίσης μια μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας με βιβλία που έχουν ως θέμα τους τη Μάνη.
Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει αυτές τις εκθέσεις, βλέπουν τα ονόματα και αναρωτιούνται για το τι ακριβώς πρόκειται, χρειάζεται ίσως μια εξήγηση. Οι καλλιτέχνες της Μεσσηνίας είναι μια πραγματικά διεθνής κοινότητα. Ο καθένας έχει τα δικά του πολιτιστικά και πολιτισμικά εφόδια, όλοι είναι λίγο πολύ διαφορετικοί, ως ιδιοσυγκρασίες και ως καλλιτέχνες, ζουν όμως στον ίδιο τόπο, πιστεύουν στην σημασία της δημιουργίας και της διαφορετικότητας, στην ικανότητα της τέχνης να μιλά γι’ αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους και στην αξία της, μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν, και μια φορά τον χρόνο τουλάχιστον χαίρονται να βρίσκονται όλοι μαζί, να μοιράζονται τον ίδιο χώρο και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους. Είναι καλό αυτό για όλους: τους ίδιους τους καλλιτέχνες, το κοινό και τον τόπο».
Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Τάσος Βαμβακάς, Άννα Βρακά, Γιώργης Βραχνός, Γιάννης Γκούζος, Stuart Cox, Madita Dahmen, Emma Dolphin, Peter Eastland, Annette Hilbrecht, Απόστολος Θωμόπουλος, Στάθης Καρυδομάτης, Χαρούλα Κοροπούλη, Αντώνης Κουρουνιώτης, Χρήστος Κυβέλος, Παναγιώτης Κυριακάκης, Εύη Λιακέα, Ηλίας Μακρής, Θάλεια Μιχελάκη, Νίκη Μποτσάκου, Ειρήνη Μπράττη, Dermot Naughton, Νίκος Νίκας, Αγγελική Πολίτη, Αγγελική Πολυχρόνη, Μαρία Πουλάκου, Ιωάννα Ραϊσάκη, Δημήτρης Ραφτέλης, Ιωάννα Σελαβή, Idun Lisbet Storrud, Παναγιώτης Φ. Τεμπελόπουλος, Μαριάμ Τσακιριάν, Σπυρίδων Φέγγος, Σοφία Φιλέα, Ingrid Weinert, Brigitte Woda-Stabl και Ηλίας Χριστόπουλος.