Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2016 16:29

Ανησυχεί η Καλαμάτα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα επειδή στην Ελευσίνα είναι Συριζαίοι!...

Ανησυχεί η Καλαμάτα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα επειδή στην Ελευσίνα είναι Συριζαίοι!...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
Ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την Ελευσίνα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το 2021, επειδή έχει δήμαρχο που ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και επειδή η περιφερειάρχης είναι του ΣΥΡΙΖΑ, ανησυχεί το Γραφείο Υποψηφιότητας της Καλαμάτας. «Υπάρχει θέμα κομματικό», ανέφερε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, ο επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτωρ Τσατσούλης. Επιπλέον, το Γραφείο ανησυχεί από το γεγονός ότι η Ελευσίνα, όπως επίσης είπε ο Έκτωρ Τσατσούλης, έχει από πίσω της να την υποστηρίζουν ολόκληρη την Αθήνα και την Αττική…

Κατά τα άλλα, ο Έκτωρ Τσατσούλης τόνισε ότι μεταξύ της Καλαμάτας και της Ελευσίνας θα γίνει «σύγκρουση γιγάντων», διότι και οι δύο έχουν κάνει μεγάλη  δουλειά και φαίνεται ότι διαθέτουν το ίδιο χρήμα. Σε ό,τι αφορά τη Ρόδο, ο επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας έδειξε να μην τη θεωρεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική αντίπαλο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή μετά την παραίτηση της υπεύθυνης για την υποψηφιότητα, λόγω αδυναμιών που έχουν να κάνουν με την τακτοποίηση διαδικασιών όσον αφορά τους συνεργάτες και την πληρωμή τους, όπως σημείωσε ο Έκτωρ Τσατσούλης.
Για το ίδιο θέμα, ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, σχολίασε ότι «εκτός από την Αθήνα υπάρχει και η περιφέρεια», αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι η υποψηφιότητα της Ελευσίνας είναι υποψηφιότητα του κέντρου της χώρας που στρέφεται ενάντια στην πολιτιστική αποκέντρωση.
Κατά τα άλλα, ο Έκτωρ Τσατσούλης ανακοίνωσε ότι η ολοκλήρωση του φακέλου υποψηφιότητας βρίσκεται στην τελική φάση. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στην πρώτη συνεδρίαση που θα κάνει το Δημοτικό Συμβούλιο το Σεπτέμβρη θα πρέπει να τεθεί προς έγκριση ο φάκελος. Θα ακολουθήσει η κατάθεση του φακέλου στην ευρωπαϊκή επιτροπή επιλογής, τον Οκτώβρη θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία της επιτροπής την πόλη, στις 10 ή τις 11 Νοέμβρη θα γίνει η παρουσίαση της υποψηφιότητας στα μέλη της επιτροπής και στις 11 Νοέμβρη το απόγευμα θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα, το ποια πόλη της Ελλάδας μεταξύ της Καλαμάτας, της Ελευσίνας και της Ρόδου θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.
Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις αποδέχθηκε δωρεά 5.000 ευρώ, από τη Μαρία Μαντζή, για την τελική φάση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας. Με τη χορηγία αυτή το συνολικό ποσό των χορηγιών για τον τελικό έχει φτάσει τα 185.000 ευρώ (50.000 ευρώ από την εταιρία ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, 50.0000 ευρώ από την καπνοβιομηχανία Καρέλια, 50.000 ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, 10.000 ευρώ από εταιρία του Κωνσταντίνου Αρνόκουρου, 10.000 ευρώ από το Δήμο Πύλου-Νέστορος,  5.000 ευρώ από εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, 5.000 ευρώ από οργανισμό της οικογένειας του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου και 5.000 ευρώ από τη Μαρία Μαντζή).
Συνολικά ο προϋπολογισμός προέβλεπε το ύψος των χορηγιών να φτάσει τα 175.000 ευρώ, ποσό που ξεπεράστηκε κατά 10.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, θα βάλει άλλα 175.000 ευρώ, ποσό που σήμερα ο Έκτωρ Τσατσούλης ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί να καταβληθεί στο σύνολό του.
Στ.Μ.