Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 11:44

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με το "Game Over" στην Καλαμάτα

ΔΕΥΤΕΡΑ 
Το βιβλίο του «Game Over. Η αλήθεια για την κρίση» θα παρουσιάσει στο Public της Καλαμάτας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών (2009 - 2011, κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 7.00 το απόγευμα, στο κατάστημα της οδού Αριστομένους 16...

Για το βιβλίο (εκδόσεις Παπαδόπουλος) θα μιλήσουν, η Άννυ Ποδηματά, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο Προκόπης Δούκας, δημοσιογράφος.

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
Οι δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν την αποκάλυψη του πραγματικού μεγέθους του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009, σημάδεψαν κάθε Έλληνα, συγκλόνισαν την Ευρώπη και επηρέασαν όλο τον κόσμο.
Πώς βρέθηκε η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού; Πώς πάρθηκαν κατόπιν οι μεγάλες αποφάσεις; Ποιες ήταν οι εναλλακτικές, υπήρχαν άλλες καλύτερες λύσεις; Γιατί, σε αντίθεση με άλλες χώρες, η Ελλάδα είναι ακόμα σε μνημόνιο, η κρίση είναι τόσο οδυνηρή κοινωνικά, και η έκβασή της παραμένει αβέβαιη; Για πρώτη φορά, ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές απαντά σε αυτά τα ερωτήματα και αφηγείται άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές και γεγονότα.
Το βιβλίο αυτό είναι μια προσωπική μαρτυρία με καταιγιστικό ρυθμό. Διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, αλλά αφορά γεγονότα πραγματικά, που συνέβησαν πίσω από κλειστές πόρτες στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, το Παρίσι, την Ουάσινγκτον, σε αυλές κάστρων στο Λουξεμβούργο, σε κουζίνες στο Νταβός, σε συναντήσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Είναι η αληθινή ιστορία της κρίσης, πέρα από μύθους, συνωμοσίες και εικασίες, γραμμένη με στόχο να συμβάλει στην τόσο απαραίτητη σήμερα αυτογνωσία.