Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016 19:26

Πρεμιέρα για τις “Μουσικές του κόσμου”

Πρεμιέρα για τις “Μουσικές του κόσμου”

ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ 
Από την Ισπανία στη Γερμανία κι από εκεί στην παθιασμένη Ρωσία ταξιδεύουν αυτόν τον χειμώνα οι “Μουσικές του Κόσμου” που διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση Φάρις, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων των μαθητών των Σχολών της Φάρις. Το πρόγραμμα ξεκινά απόψε με το καλωσόρισμα της χειμερινής ώρας…

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Οι μουσικοί καλωσορίζουν τη χειμερινή ώρα, ανατρέχοντας στην Ιστορία της Δυτικής Μουσικής. Στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ο Λουκάς Γεώργας και οι μαθητές του, Θανάσης Μπουφέας και Γιώργος Ρηγόπουλος, μαζί με τον Στάθη Γυφτάκη, παρουσιάζουν την εξέλιξη της μουσικής από τους αρχαίους πολιτισμούς έως το τέλος του Μπαρόκ (1750), μέσα από ιστορικά γεγονότα αλλά και πικάντικες λεπτομέρειες. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου
Βραδιά φλαμένγκο. Στις 8.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Καλλιτεχνικό Καφενείο επιστρέφει, φιλοξενώντας τον Σωκράτη Μαστροδήμο και την flamenco κιθάρα του. Ο Σωκράτης Μαστροδήμος θα φέρει το κοινό κοντά σε ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά είδη της Μεσογείου, το φλαμένκο, σύνθετη και ιδιαίτερη τέχνη, που γεννήθηκε στην Ισπανία, συνδέοντας τη Δύση με την Ανατολή μ' έναν μοναδικό τρόπο. Η συναυλία πραγματοποιείται με χορηγία του γιατρού Άγγελου Γιαλαμά, λάτρη της συγκεκριμένης μουσικής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου
Βραδιά τζαζ. Στις 9.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου, το Καλλιτεχνικό Καφενείο φιλοξενεί το "Spiral" jazz trio, με τους Σπύρο Μάνεση - πιάνο, Αρίωνα Γυφτάκη - μπάσο, Αναστάση Γούλιαρη - τύμπανα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Βραδιά Lied. Στις 9.00, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η πιανίστα και παιδαγωγός Κατερίνα Βουρνάζου, με τη συνδρομή του Στάθη Γυφτάκη, ξεναγούν το κοινό στο γερμανικό Lied, μέσα από αναλύσεις του ύφους και της δομής του. Ταυτόχρονα, μαθητές του σεμιναρίου που θα προηγηθεί, θα παρουσιάσουν επιλεγμένα Lied του Franz Schubert.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου
Μια μουσική πρόταση πάνω στον «Βυσσινόκηπο». Στις 8.00, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου (ΟΑΕΔ), Αριστομένους 95, η Ναταλία Γεράκη - φλάουτο και ο Απόστολος Παληός - πιάνο, θα παρουσιάσουν μια μουσική πρόταση πάνω στην τελευταία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη «Ο Βυσσινόκηπος», με ταυτόχρονη προβολή επιλεγμένων σκηνών του φιλμ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Mιχάλης Κακογιάννης και σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας Filmhouse.
Είσοδος: 5 ευρώ.

Χορηγοί των εκδηλώσεων είναι ο γιατρός Άγγελος Γιαλαμάς και το Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη.