Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016 15:52

Ξεκίνησε ο προγραμματισμός για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι

Δημήτρης Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Χρύσα Λιάππα και Αναστασία Φοίφα Δημήτρης Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Χρύσα Λιάππα και Αναστασία Φοίφα

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 
Τέλος Οκτώβρη και τα σχέδια για το 5ο Καλαματιανό Καρναβάλι 2017 ξεκίνησαν. Οι επαφές της καρναβαλικής επιτροπής για τη νέα διοργάνωση έχουν ήδη αρχίσει, τα ημερολόγια βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση προκειμένου να επιλεγούν οι ημερομηνίες για τις δράσεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ενώ η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής από τα καρναβαλικά γκρουπ ξεκινά την Τετάρτη,  στις εννέα το βράδυ…

Ο επικεφαλής της καρναβαλικής επιτροπής, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Γιαννανόπουλος και τα μέλη της επιτροπής, δημοτική σύμβουλος Χρύσα Λιάππα, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Αναστασία Φοίφα και Δημήτρης Αλεξόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Αριστομένους, τόνισαν ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που καλό είναι να στηριχθεί απ’ όλους με σκοπό να δοθεί στον κόσμο η δυνατότητα να ξεσκάσει, να ξεχάσει για λίγο τα μεγάλα προβλήματά του αλλά και να προσελκύσει η πόλη επισκέπτες.
Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, το Καλαματιανό Καρναβάλι, παρότι μπαίνει μόλις στον πέμπτο χρόνο της ζωής του, κατάφερε να γίνει θεσμός και σημείο αναφοράς των αποκριάτικων εκδηλώσεων της νότιας Πελοποννήσου. Πρόσθεσε ότι αυτό οφείλεται στις προσπάθειες του Δήμου, των δημοτών, των εθελοντών και ιδιαίτερα των μελών των καρναβαλικών γκρουπ. Ανέφερε επίσης ο επικεφαλής της καρναβαλικής επιτροπής ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που τονώνει την τοπική οικονομία, προσελκύει επισκέπτες, ενισχύει την κίνηση σε τοπικά καταστήματα, τα ξενοδοχεία, τα ραφτάδικα, τις σχολές χορού. Απεύθυνε λοιπόν κάλεσμα ενότητας για τη διοργάνωση του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού χωρίς έχθρες και τσακωμούς αλλά μονιασμένα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γιαννόπουλος ανακοίνωσε ότι το Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας θα ανοίξει, για την έκθεση των αποκριάτικων στολών των καρναβαλικών γκρουπ, από τις 23 Γενάρη 2017. Η τελετή έναρξης του Καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το πρώτο σαββατοκύριακο μετά τη γιορτή της Υπαπαντής (2 Φλεβάρη), η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση θα γίνει στις 26 Φλεβάρη, ενώ στις 18 Φλεβάρη θα γίνει η νυχτερινή παρέλαση των καρναβαλιστών.
Η κ. Λιάππα πρόσθεσε ότι για λόγους διαφάνειας οι αιτήσεις συμμετοχής των καρναβαλικών γκρουπ θα υποβάλλονται στον ιστότοπο του Καλαματιανού Καρναβαλιού από την Τετάρτη, 2 Νοέμβρη, στις εννέα το βράδυ μέχρι τις 5 Φλεβάρη 2017 τα μεσάνυχτα. Η δε κλήρωση για τη σειρά παρέλασης των γκρουπ θα πραγματοποιηθεί στις 10 Φλεβάρη.
Στ.Μ.