Κυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 09:47

Το Μεσσηνιακό Πρωινό στο Greek Gastronomy Guide

Φωτο: Greek Gastronomy Guide Φωτο: Greek Gastronomy Guide

ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Σπιτικές μαρμελάδες, τραβηχτές πίτες με μέλι και καρύδια, τσάι Ταϋγέτου, μαύρη σταφίδα και σταφιδόψωμα, φιστίκια αραχίδες, μαξιμάδια με ντομάτα, σφέλα και ελαιόλαδο, λαλάγγια, ελιόψωμα, παστέλια, σύκα, παραδοσιακά τυριά, παστό, λουκάνικα…

Είναι μερικά μόνο από τα προϊόντα του Μεσσηνιακού Πρωινού, το οποίο παρουσιάστηκε την εβδομάδα που πέρασε στο επιτυχημένο 5ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, που σε κάθε διοργάνωσή του γίνεται όλο και καλύτερο.

Στον χώρο διεξαγωγής του, το συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort, βρέθηκε και το Greek Gastronomy Guide, ο διαδικτυακός οδηγός γαστρονομίας που διευθύνουν ο Γιώργος Πίττας, μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και επικεφαλής του «Ελληνικού Πρωινού» και η δημοσιογράφος Μπήλιω Τσουκαλά. Το αφιέρωμα που παρουσίασε στη συνέχεια είναι τόσο δελεαστικό, που ένας υποψήφιος επισκέπτης θα μπορούσε να επιλέξει τη Μεσσηνία ως γαστρονομικό προορισμό μόνο και μόνο για να δοκιμάσει αυτές τις τόσο υπέροχες γεύσεις της.
Παράδειγμα ο σεφ του ξενοδοχείου Εlite City Resort,Στέλιος Mπαρμπέας, ο οποίος έστησε και παρουσίασε σε έναν μπουφέ τα προϊόντα και τα εδέσματα που περιλαμβάνει το πρότυπο Ελληνικό Πρωινό Μεσσηνίας, κάνοντας και μια επιτόπου επίδειξη της τραβηχτής πίτας, την οποία έφτιαξε στις τρεις εκδοχές της: με μέλι και καρύδια, με σφέλα και μέλι, αλλά και με πετιμέζι!
Περισσότερα για το Μεσσηνιακό Πρωϊνό αλλά και ένα αφιέρωμα στους Ανδρέα Ζαγάκο και Κωνσταντίνο Ανδριανόπουλο, τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το εξαιρετικά επιτυχημένο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, μπορείτε να διαβάσετε στο greekgastronomyguide.gr

Μ.Ν.