Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 20:05

"Πάμε… πανεπιστήμιο 2017" από το Σύλλογο Τριτέκνων και το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης

Ξανθή Αλατσάκη, Χρήστος Κορομηλάς και Ντίνα Αντωνάκου Ξανθή Αλατσάκη, Χρήστος Κορομηλάς και Ντίνα Αντωνάκου

ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΥΛΑΚΟ  
Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους μαθητές να κάνουν τη συνειδητή επιλογή για τις σπουδές που θέλουν να ακολουθήσουν αλλά και τους γονείς να εμπιστευθούν την επιλογή των παιδιών τους, ο Σύλλογος Τρίτεκνων Οικογενειών Μεσσηνίας και το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης διοργανώνουν εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό, με ομιλητή τον εξαιρετικά εξειδικευμένο σύμβουλο Νίκο Παυλάκο. Η εκδήλωση των τρίτεκνων θα γίνει στην Καλαμάτα την Παρασκευή στις εφτά το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «REX» και του Σωματείου Εθελοντών το Σάββατο, στις έξι το απόγευμα, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης…

Κάλεσμα στους μαθητές του Λυκείου, τους γονείς τους και την εκπαιδευτική κοινότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις απεύθυναν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα γραφεία του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς και η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου, καθώς και η γραμματέας του Συλλόγου των τρίτεκνων Ξανθή Αλατσάκη.
Ο κ. Κορομηλάς τόνισε ότι το θέμα του επαγγελματικού προσανατολισμού είναι από τα πλέον δύσκολα που έχουν να αντιμετωπίσουν μαθητές και γονείς, ιδιαίτερα στη σημερινή περίοδο της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και των άλλων κοινωνικών προβλημάτων. Πρόσθεσε ότι αυτό το ζήτημα οδηγεί ακόμη και σε σύγκρουση των γονέων με τα παιδιά τους, καθώς και σε συμβιβασμό από την πλευρά των παιδιών τα οποία πολλές φορές δεν είναι ευχαριστημένα από την επαγγελματική τους ζωή, κάτι που επηρεάζει και την προσωπική τους ζωή.
Η κ. Αντωνάκου πρόσθεσε από την πλευρά της ότι είναι η τρίτη φορά που ο κ. Παυλάκος, ο οποίος ήταν μαθητής της στο Λύκειο της Μεσσήνης, προσέρχεται σε εκδήλωση του Σωματείου Εθελοντών. Σημείωσε ότι στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση για το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τα προγράμματα σπουδών των σχολών, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών, για τα μεταπτυχιακά προγράμματα των σχολών, για τις προοπτικές των σχολών κ.ά
Τέλος, η κ. Αλατσάκη παρουσίασε το βιογραφικό του κ. Παυλάκου, ο οποίος τόνισε ότι είναι ο άνθρωπος που έχει τη βαθύτερη γνώση από οποιονδήποτε άλλο όσον αφορά τα θέματα του επαγγελματικού προσανατολισμού.
Στ.Μ.