Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016 12:13

Πρεμιέρα με την "Κόμισσα της φάμπρικας"

Παύλος Κλάδης, Γεωργία Λαζάρου, Ανδρέας Ρεϊτζόπουλος, Περικλής Αλμπάνης, Ολυμπία Βενιζελέα Παύλος Κλάδης, Γεωργία Λαζάρου, Ανδρέας Ρεϊτζόπουλος, Περικλής Αλμπάνης, Ολυμπία Βενιζελέα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 
Την "Κόμισσα της φάμπρικας", μια κωμωδία καταστάσεων με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις, παρουσιάζει το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η πρεμιέρα είναι την Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 12 Δεκέμβρη (εκτός από τις 5/12)...

Το έργο των Ασημάκη Γιαλαμά - Κώστα Πρετεντέρη, γνωστό κυρίως από τον κινηματογράφο με τον Στέφανο Ληναίο και την Άννα Φόνσου στους βασικούς ρόλους, σκηνοθετεί ο Μεσσήνιος ηθοποιός Περικλής Αλμπάνης, ο οποίος αυτόν το χειμώνα συμμετέχει στην παράσταση "Πυγμαλίων - Ωραία μου κυρία", το έργο του Μπέρναρ Σω που ανεβαίνει στο θέατρο "Πάνθεον", στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. Χθες, στη συνέντευξη Τύπου για την "Κόμισσα της φάμπρικας", δήλωσε συγκινημένος για τη συνεργασία του με το ΜΕΘ, στο οποίο, όπως είπε, έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα πριν από 35 χρόνια.

Τον Περικλή Αλμπάνη ευχαρίστησε για τη συνεργασία ο Ανδρέας Ρεϊτζόπουλος εκ μέρους της Διοίκησης του ΜΕΘ, ενώ αναφέρθηκε επίσης στους ερασιτέχνες ηθοποιούς του σχήματος και στο μεράκι με το οποίο δούλεψαν για την παράσταση.

Στην "Κόμισσα της φάμπρικας" ένας αστυφύλακας (Χρήστος Δελημάνης) πιάνει μια κοπέλα να κλέβει. Όταν εκείνη του λέει ψέματα ότι είναι φτωχή και άνεργη, την αφήνει να φύγει με τον όρο να πάει να εργαστεί στη δουλειά που θα της βρει. Τελικά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν είναι φτωχή, αλλά και κόρη του υπουργού Δημόσιας Τάξης…

Για τους ρόλους τους στη χθεσινή συνέντευξη μίλησαν η Γεωργία Λαζάρου, η οποία υποδύεται την "Κόμισσα της φάμπρικας", ο Παύλος Κλάδης και η Ολυμπία Βενιζελέα, η οποία έχει το ρόλο της εργαζόμενης και μαχητικής συνδικαλίστριας, μητέρας του αστυνομικού.

Η Γεωργία Λαζάρου σημείωσε ότι το έργο θίγει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα μέσα από το χιούμορ, ο Παύλος Κλάδης κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση γιατί "έχουμε ανάγκη να γελάσουμε" και η Ολυμπία Βενιζελέα ευχαρίστησε τον Περικλή Αλμπάνη για την εξαιρετική, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία.

Το έργο θα παίζεται κάθε βράδυ από 25 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου (εκτός από τις 5/12) στις 9.30, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι του Περικλή Αλμπάνη.
Βοηθός σκηνοθέτη: Μίλη Παπαβασιλείου
Σκηνικά, κοστούμια: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Επιμέλεια φροντιστηρίου: Λούλα Αναγνωστοπούλου
Φωτογραφίες: Λεωνίδας Μακρής
Φώτα: Χρήστος Νικολόπουλος, Γιώργος Νικολόπουλος
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Παυλάκος

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βανέσσα Αδαμοπούλου, Λούλα Αναγνωστοπούλου, Λεωνίδας Βέλλης, Ολυμπία Βενιζελέα, Ελένη Γιαννακοπούλου, Λίνος Δουλάμης, Μαρία Θεοδωρακάκου, Παύλος Κλάδης, Κώστας Κουτσουμπός, Γεωργία Λαζάρου, Μαρία Λαζάρου, Μαρία Λυκούση, Δημήτρης Ξυδέας, Σπύρος Ρουμελιώτης, Χρύσα Σιψά, Νικόλαος Σιψάς, Παναγιώτης Σπυρακόπουλος.

Μαρία Νίκα