Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016 07:45

“Όρνιθες” για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας

“Όρνιθες” για παιδιά στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμάτας

ΑΠΟ 8 ΓΕΝΑΡΗ 
Την κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, διασκευασμένη για παιδιά, ανεβάζει η παιδική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και η πρεμιέρα της παράστασης θα δοθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου...

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας επιλεγεί μιαν Αριστοφανική κωμωδία, με στόχο να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την αρχαία ελληνική γραμματεία και τα κλασικά κείμενα των σπουδαίων αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων μέσα από μια φαντασμαγορική, ευχάριστη παράσταση με πλούσια σκηνικά και κοστούμια, ευφάνταστες χορογραφίες και χαρούμενες μουσικές και τραγούδια» σημειώνεται στην ανακοίνωση της κοινωφελούς επιχείρησης Φάρις του Δήμου.

Η διασκευή, η σκηνοθεσία και η επιμέλεια των σκηνικών, κοστουμιών και φωτισμών είναι του Κώστα Κατσουλάκη, η μουσική του Μιχάλη Χριστοδουλίδη, οι χορογραφίες της Μαρίας Λαδά, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν: Νάστια Βραχάτη, Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κατσιμίχας, Μαρία Λαδά, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας και ο μουσικός Πάνος Κουραμπάς.

Η πρεμιέρα θα δοθεί την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017. 
Το έργο θα παρουσιάζεται σε οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Καλαμάτας και της περιφέρειας από τις 9/1/2017, κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή το πρωί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (Δημοσθένους 2).
Αρμόδια για προγραμματισμό ημερομηνίας είναι η κα Ολυμπία Δημητρέα.
Τηλέφωνα: 27210 82616 και 6983 581023.