Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:27

Απόψε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των καλλιτεχνικών σχολών της “Φάρις”

Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Στάθης Γυφτάκης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κατερίνα Κασιούμη Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Στάθης Γυφτάκης, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κατερίνα Κασιούμη

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 

Μια μεγάλη γιορτινή παράσταση στο πνεύμα των ημερών θα παρουσιάσουν σήμερα Παρασκευή, το βράδυ, οι μαθητές και οι καθηγητές των σχολών καλλιτεχνικής παιδείας της «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας. Τίτλος: «Μικρές χριστουγεννιάτικες ιστορίες»...

Σε συνέντευξη Τύπου, την οποία έδωσαν ο πρόεδρος της «Φάρις» Θανάσης Ηλιόπουλος και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των σχολών, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα, το οποίο έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι, ενώ κάλεσαν τον κόσμο στο Πνευματικό Κέντρο για να το παρακολουθήσει. Μάλιστα θα δοθούν δύο παραστάσεις, η πρώτη στις 7.00 και η δεύτερη στις 9.00 μ.μ.
Στη γιορτή παίρνουν μέρος οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου και της Δημοτικής Σχολής Χορού αλλά και οι μουσικοί συνοδοί της Σχολής Χορού που θα εκτελέσουν ζωντανά τις χορογραφίες των καθηγητών, ενώ στις 8.00 θα εγκαινιαστεί η έκθεση των μαθητών του Εικαστικού Εργαστηρίου, με φρέσκα έργα από το πρώτο τρίμηνο μαθημάτων (ζωγραφική, κεραμική, αγιογραφία, χαρακτική του νεοσύστατου εργαστηρίου, ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, πρωτότυπες κατασκευές με θέμα τα Χριστούγεννα). Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι χριστουγεννιάτικης κάρτας των παιδιών για τους γονείς με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου και το κοινό θα μπορεί να την επισκέπτεται τις ώρες 8.00 - 14.00 και 17.00 - 21.00, καθημερινά εκτός αργιών.
Ο πρόεδρος της «Φάρις» και οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Ωδείου, της Σχολής Χορού και του Εικαστικού Εργαστηρίου, Στάθης Γυφτάκης, Κατερίνα Κασιούμη και Παναγιώτης Λαμπρινίδης αντίστοιχα, ευχαρίστησαν τους γονείς της πόλης, που εμπιστεύονται τις σχολές του Δήμου για την καλλιτεχνική παιδεία των παιδιών τους, αναγνωρίζοντας το υψηλό τους επίπεδο. Ειδικότερα ο Θανάσης Ηλιόπουλος επισήμανε το σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο που παράγεται με ποιότητα και συνέπεια στις δημοτικές σχολές εδώ και 30 χρόνια, την οικονομική στήριξη των οποίων, όπως πρόσθεσε, έχει αναλάβει πλέον αποκλειστικά ο Δήμος Καλαμάτας, αφότου το Υπουργείο Πολιτισμού σταμάτησε την χρηματοδότηση που υπήρχε στο παρελθόν μέσω προγραμματικής σύμβασης.