Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 13:37

Πιο ξεφαντωτικό το Καλαματιανό Καρναβάλι με Φερεντίνο, συναυλίες, πολλές εκδηλώσεις

Πιο ξεφαντωτικό το Καλαματιανό Καρναβάλι με Φερεντίνο, συναυλίες, πολλές εκδηλώσεις

ΕΝΑΡΞΗ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 
Και άλλο πιο μεγάλο, και άλλο πιο ξεφαντωτικό, και άλλο πιο ελκυστικό για επισκέπτες από άλλες περιοχές της χώρες, φιλοδοξεί να γίνει το Καλαματιανό Καρναβάλι, που φέτος θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχή χρονιά. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου μελών της Καρναβαλικής Επιτροπής, στις συναυλίες και τις εκδηλώσεις έναρξης και λήξης θα λάβουν μέρος γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου ενώ εντείνεται η προσπάθεια συμμετοχής καρναβαλικών γκρουπ από την περιφέρεια του Δήμου. Η τελετή έναρξης θα γίνει στην κεντρική πλατεία φέτος (πέρσι έγινε στο Ιστορικό Κέντρο, πλατεία Όθωνος), στις 10 Φλεβάρη με τον Χρήστο Φερεντίνο, ο οποίος θα είναι ο παρουσιαστής και στην τελετή λήξης, μετά τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, την Κυριακή 26 Φλεβάρη. Στην έναρξη θα δώσουν συναυλία οι Walkman, στη λήξη οι Μύρωνας Στρατής, Ήβη Αδάμου και Ησαΐας Ματιάμπα. Η νυχτερινή καρναβαλική παρέλαση θα γίνει στις 18 Φλεβάρη, Σάββατο, με συναυλία από τους «48 ώρες», ενώ το καθιερωμένο καρναβαλικό πάρτι θα γίνει στο «EliteCityResort» στις 25 Φλεβάρη, με πολλή μουσική Disco…

Η συνέντευξη δόθηκε από τον πρόεδρο της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλο και μέλη της Καρναβαλικής Επιτροπής, ανάμεσά τους οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρύσα Λιάππα και Γιώργος Φάββας και οι εθελοντές Βασιλική Γκόνη, Αγάπη Μπαλιώτη, Μαριάννα Μάλαμα. Παραβρέθηκε και η Ακριβή Καλογεροπούλου, δημιουργός της αφίσας του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού με σήμα τον πολύχρωμο πετεινό.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 5ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, στον οποίο όμως περιλαμβάνονται και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου στα δημοτικά διαμερίσματα, ανέρχεται στις 65.000 ευρώ και είναι ίδιος με πέρσι. Επίσης ο πρόεδρος της Φάρις τόνισε ότι εκδηλώσεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνουν σε όλες τις περιοχές της πόλης.
Μέχρι τώρα, όπως ανακοινώθηκε, τα καρναβαλικά γκρουπ που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 21. Τα γραφεία της Καρναβαλικής Επιτροπής λειτουργούν στο Πνευματικό Κέντρο. Τα παιχνίδια του καρναβαλιού θα γίνουν Σαββατοκύριακα και Παρασκευές, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν οι μαθητές. Η έκθεση των αποκριάτικων στολών στο Πνευματικό Κέντρο θα ξεκινήσει στις 23 Γενάρη. Κάθε γκρουπ θα προβάλει τις στολές του σε θέσεις ύστερα από κλήρωση. Επίσης από φέτος τα λάβαρα θα σχεδιαστούν από το κάθε καρναβαλικό γκρουπ και μάλιστα θα βαθμολογηθούν για τη δημιουργία αυτή.
Τέλος, ο Γιώργος Φάββας σημείωσε ότι έχουν γίνει επαφές με τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων της Αλαγονίας και των Δημοτικών Ενοτήτων Θουρίας, Άριος και Αρφαρών, ώστε να συμμετέχουν καρναβαλικά γκρουπ και από αυτές τις περιοχές, ενώ γίνονται ενημερώσεις και στους μαθητές των σχολείων της περιφέρειας προκειμένου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του καρναβαλιού.
Στ.Μ.