Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 16:37

Ευχές για την Υπαπαντή, προειδοποιήσεις Λεβέντη, διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου…

Ευχές για την Υπαπαντή, προειδοποιήσεις Λεβέντη, διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου…

Η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
Αμέτρητος κόσμος και φέτος γέμισε τις περιοχές από τις οποίες πέρασε η εικόνα της Παναγίας Υπαπαντής, πολιούχου της Καλαμάτας. Η θρησκευτική πανήγυρις έγινε από οχτώ Μητροπολίτες και με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Μετά την επιστροφή της εικόνας στην εκκλησία της Υπαπαντής είχαμε και δηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο, όπως από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, που τόνισε ότι και η αξιολόγηση θα κλείσει και νέα μέτρα δεν θα ληφθούν, αλλά και από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, που από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει ούτε στον Αλέξη Τσίπρα ούτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να «συνεχίσουν την εγωιστική τους πορεία» και να κόβουν μισθούς και συντάξεις…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την επιστροφή της εικόνας δήλωσε σε δημοσιογράφους Μέσων Ενημέρωσης από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, από την ΕΡΤ και από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Αντί για άλλη δήλωση θέλω σήμερα εδώ, στην Καλαμάτα, την πόλη της Παναγίας, και μέσα σ' αυτούς τους ταραγμένους καιρούς για τον λαό μας, την ευρωπαϊκή μας οικογένεια και ολόκληρη την ανθρωπότητα, να επαναλάβω τους στίχους του Μεγαλυναρίου της Υπαπαντής του Κυρίου, «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε. Χρόνια πολλά, η Παναγιά κοντά μας».
YPAPANTH-PAVLOPOULOS-NIKAS-02-02-17.jpgΟ αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, από την πλευρά του σημείωσε: «Μεγάλη γιορτή σήμερα για την Καλαμάτα και όλους. Χρόνια πολλά και καλά. Έχει περάσει πολλά ο λαός μας τα τελευταία εφτά χρόνια, είμαστε κοντά στην έξοδο από αυτή την κρίση που έχει γονατίσει την οικονομία, την κοινωνία, τον καθένα από εμάς. Ένα αίσιο τέλος στην αξιολόγηση, που πιστεύω δεν θα αργήσει, για να αρχίσουμε πια να στεκόμαστε στα πόδια μας. Να μην είναι μόνο οι αριθμοί που ευημερούν -ήδη η οικονομία φαίνεται ότι ανακάμπτει- αλλά ο καθένας από εμάς να αισθάνεται καλύτερα στο σπίτι του, στην οικογένειά του».
YPAPANTH-PAVLOPOULOS-NIKAS-ANDRIANOS-02-02-17.jpgΟ Γιώργος Κατρούγκαλος ρωτήθηκε για τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα για τις προκλήσεις της Τουρκίας και απάντησε ότι η Ελλάδα αντιδρά με «αποφασιστικότητα, ισχύ αλλά και νηφαλιότητα, γιατί δεν είναι στο συμφέρον της χώρας, δεν είναι στο συμφέρον της Ευρώπης, να υπάρχει ένταση στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αποτελεί νησίδα ασφάλειας, παράγοντα σταθερότητας. Θέλουμε να ενισχύσουμε αυτό το ρόλο γιατί άλλωστε το διεθνές δίκαιο με τη μεριά μας είναι. Δεν διεκδικούμε τίποτα αλλά προφανώς δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε και τίποτα».
Σε ό,τι αφορά την κρίση και τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «νέα μέτρα δεν θα υπάρχουν, δεν θα κάνουμε υποχώρηση στις αρχές μας αλλά η αξιολόγηση θα κλείσει».
LEVENTHS-YPAPANTH-02-02-17.jpgΟ Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ανέφερε: «Σαν καταγόμενος από τη Μεσσήνη, ήρθα να προσκυνήσω την Υπαπαντή, ήταν επιθυμία και του πατέρα μου του μακαρίτη. Εύχομαι σε όλους τους Μεσσήνιους υγεία, προκοπή και η χάρη της Υπαπαντής να τους συνοδεύει και να τους προστατεύει. Ανησυχώ όμως για την κατάσταση της χώρας γιατί οι συντάξεις είναι κομμένες, οι μισθοί επίσης κομμένοι και οι νέοι μας αναχωρούν στο εξωτερικό. Και ο κύριος Τσίπρας λέει ότι πάμε καλά. Άρα δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ο δε Μητσοτάκης, αρχομανής και αυτός, θέλει να ανέβει και αυτός με 152 (βουλευτές), να κυβερνάει πάλι χωρίς επενδύσεις, χωρίς αιμοδοσία της οικονομίας, κόβοντας και αυτός μισθούς και συντάξεις. Δεν θα τον αφήσω. Η Ένωση Κεντρώων θα είναι εμπόδιο σ’ αυτές τις εγωιστικές πορείες του Τσίπρα και του Μητσοτάκη και νομίζω οι Μεσσήνιοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μακεδονίας και θα δώσουν στην Ένωση Κεντρώων το ποσοστό που επιβάλλεται».
YPAPANTH-EIKONA-02-02-17.jpgΤη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε στις εορταστικές εκδηλώσεις ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ενώ παραβρέθηκε και η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά (ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει λόγω ασθενείας) Γεωργία. Παραβρέθηκε επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, διάφοροι θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι φορέων και αρχών, επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, όπως ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος. Το δημοσιογραφικό κόσμο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσεων, Κυριάκος Κορτέσης και ο πρόεδρος του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης της Ένωσης, Θανάσης Μπαμπανέβας, που προσκλήθηκαν από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα.
Οι θρησκευτικές τελετές έγιναν από τους Μητροπολίτες Τρίκκης Χρυσόστομο, Νιγηρίας Αλέξανδρο, Κασσανδρείας Νικόδημο, Άρτης Καλλίνικο, Ιλίου Αθηναγόρα, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, Κεφαλληνίας Δημήτριο και Μεσσηνίας Χρυσόστομο.
YPAPANTH-PAVLOPOULOS-LEVENTHS-02-02-17.jpgΟ εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψάρης, σε δήλωσή του σημείωσε για την ημέρα: «Η σημερινή λαοθάλασσα καταδεικνύει ένα και μόνο πράγμα: Οι εποχές και τα πρόσωπα αλλάζουν, ένα πράγμα μένει αναλλοίωτο στην ψυχή του Έλληνα, η πίστη του, η ευλάβεια και η αγάπη του στο πρόσωπο της υπεραγίας Θεοτόκου. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλο τον κόσμο».
Στ.Μ.