LEONIDAS MPALIKHS
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 18:19

Αλληλεγγύη, ειρήνη, αισιοδοξία, τα μηνύματα των ομιλιών Παυλόπουλου-Νίκα

Αλληλεγγύη, ειρήνη, αισιοδοξία, τα μηνύματα των ομιλιών Παυλόπουλου-Νίκα

ΓΕΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΠΑΝΤΗ 
Ο γιορτασμός της Υπαπαντής στην Καλαμάτα προβάλλει τα χριστιανικά μηνύματα της αλληλεγγύης και της ειρήνης, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του κατά το επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος. Και υπογράμμισε ότι χωρίς αλληλεγγύη, εννοώντας προφανώς προς την Ελλάδα, η «ευρωπαϊκή οικογένεια» δεν θα έχει προοπτική, καθώς και ότι η χώρα μας επιδιώκει πάντοτε την ειρήνη αλλά επίσης πάντοτε υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματά της έναντι εταίρων και γειτόνων. Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στη δική του ομιλία ανέφερε ότι το μέλλον για την Καλαμάτα είναι αισιόδοξο, αρκεί να κλείσει η αξιολόγηση και να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, καθώς και να υπάρχει ενότητα και συνεννόηση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε ότι η γιορτή της Υπαπαντής στην Καλαμάτα, την πόλη της Παναγίας όπως την χαρακτήρισε, θυμίζει την ουσία της χριστιανοσύνης. Και όπως πρόσθεσε η χριστιανοσύνη είναι πυλώνας της «ευρωπαϊκής μας οικογένειας», μαζί με το πνεύμα της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δημιουργίας που γεννήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, αλλά και με τους θεσμούς και νόμους που δημιουργήθηκαν στους Ρωμαϊκούς χρόνους.
Η χριστιανοσύνη λοιπόν, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διδάσκει τις αξίες της αγάπης και της αλληλεγγύης και τόνισε ότι αν οι αξίες αυτές χαθούν από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα τότε αυτό θα χάσει το συνεκτικό του δεσμό και την προοπτική του.
KOZOMPOLH-KATROUGKALOS-SAVVATOS-02-02-17.jpg
Η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος
Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, είναι σταθερά αλληλέγγυα σε όποιον χρειάζεται βοήθεια και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο με την προσφυγική κρίση, μέσα μάλιστα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος προφανώς σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε ότι η Ελλάδα ζητάει από όλους να δείξουν αλληλεγγύη και να εγκαταλείψουν τα φοβικά σύνδρομα.
Σε ό,τι αφορά την ειρήνη ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι ο Ελληνικός λαός είναι ειρηνικός, πάντα σέβεται και επιδιώκει την ειρήνη,  «αλλά είμαστε και ένας λαός που όταν χρειάστηκε να υπερασπιστούμε τα ιερά και τα όσια το πράξαμε και το πράττουμε και θα το πράξουμε». Συνέχισε τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί εκείνα που διεθνές δίκαιο αναγνωρίζει στην πατρίδα αλλά και στην Ευρώπη γιατί, όπως σημείωσε, η χώρα μας εκτός των άλλων είναι και υπερασπιστής των συνόρων της Ευρώπης.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την παρουσία του, όπως επίσης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για το έργο του και τους υπόλοιπους Μητροπολίτες για τη συμμετοχή τους στο γιορτασμό. Επιπλέον ευχαρίστησε για τον παρουσία του τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας μάλιστα ότι με την κυβέρνηση «έχουμε δημιουργική συνεργασία, ως οφείλουμε άλλωστε θεσμικά».
Για την Καλαμάτα ο δήμαρχος ανέφερε ότι «η πόλη μας μετεξελίσσεται γοργά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο της περιφέρειας, με τον εντυπωσιακό αυτοκινητόδρομο και τον περιμετρικό, το ταχύτατα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο, τη συνεχή τουριστική και οικονομική ενδυνάμωση, προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον επιχειρηματιών και ξένων διπλωματικών αποστολών. Το μέλλον προδιαγράφεται αισιόδοξο, με προϋπόθεσης όμως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη, τη συνεννόηση και την ενότητά μας στην αντιμετώπιση των μεγάλων πράγματι προβλημάτων μας, που εμείς ασφαλώς και κυρίως δημιουργήσαμε. Με την πεποίθηση πως για την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών δυσκολιών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν αρκεί μόνο η αυτονόητη κυβερνητική προσπάθεια, η προσπάθεια του πολιτικού μας κόσμου αλλά χρειάζεται στράτευση απ’ όλους μας, ο Δήμος έχει κινητοποιηθεί με αποτέλεσμα να κατασκευάζονται ή να είναι υπό δημοπράτηση πάνω από 25 μικρά και μεγάλα έργα με χρηματοδότηση από τη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και πόρους και Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα βελτιώσουν περαιτέρω την εικόνα και την ελκυστικότητα της Καλαμάτας, δίνοντας θέσεις εργασίας και συμβάλλοντας στην προοπτική ανάπτυξης.
Βασική προτεραιότητα παραμένει ο πολιτισμός με τη στήριξη των πολιτιστικών δομών και των διεθνών εκδηλώσεων, όπως και η κοινωνική συνδρομή των ανθρώπων της ανάγκης και της ανέχειας, με τη δημιουργία 10 δημοτικών δομών αποκλειστικά με δημοτικούς πόρους».
MAKARHS-ANTONOPOULOS-02-02-17.jpg
Οι Μανώλης Μάκαρης και Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμάτας
Ο δήμαρχος κλείνοντας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους ευεργέτες και δωρητές του Δήμου κατά το 2016. Πρώτα αναφέρθηκε στον καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, τονίζοντας ότι η βοήθειά του ήταν καθοριστική για το νέο Δημαρχείο. Μίλησε επίσης για τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και την οικογένεια Καρέλια για τις χορηγίες τους για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για τον Γιώργο Μαντζή, που πλήρωσε για την επίπλωση του γραφείου του δημάρχου στο νέο Δημαρχείο, για την Ιολάνδη Παπαδοπούλου που χρηματοδοτεί γλυπτά με πατριωτικό χαρακτήρα σε μια πατριωτική πόλη όπως η Καλαμάτα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο δήμαρχος επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστική πλάκα από το Δήμο.
Στ.Μ.