Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017 09:59

“Όλα είναι ένα παιχνίδι” στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

“Όλα είναι ένα παιχνίδι” στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 

Ο μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας Βασίλης Αναγνώστου θα βρίσκεται την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας όπου θα πραγματοποιήσει βιωματικό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με τίτλο «Όλα είναι ένα παιχνίδι»...

Ο κ. Αναγνώστου θα διδάξει 12 από τις 31 δραστηριότητες που περιέχονται στο ομότιτλο βιβλίο του και βασίζονται στο «Σύστημα Orff». Πρόκειται για μία μέθοδο προσέγγισης του λόγου, της μουσικής και της κίνησης, που μπορεί να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία. Έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Δίνει μεγάλη σημασία στην αυτενέργεια, ευαισθητοποιεί τις αισθήσεις, καλλιεργεί την ικανότητα συγκέντρωσης, την κοινωνικότητα και το σπουδαιότερο, χαρίζει τη χαρά της βιωματικής συμμετοχής σε αισθητικές μορφές κίνησης, μουσικής και λόγου.
Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να διαδοθεί η διδασκαλία της Μουσικοκινητικής στα Νηπιαγωγεία και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και επίσης να γνωρίσουν οι γονείς τη μεγάλη σημασία του παιχνιδιού για εκείνους και τα παιδιά τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής και πρωτοσχολικής βαθμίδας, γονείς, μουσικούς, εμψυχωτές και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Στάθη Γυφτάκη στο τηλέφωνο 6985 898 280.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέλθουν με ενδυμασία γυμναστηρίου.

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00 π.μ. με 2.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.