Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017 09:13

Ο γιατρός Νίκος Σταυρόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του

Ο γιατρός Νίκος Σταυρόπουλος παρουσιάζει το βιβλίο του

ΣΑΒΒΑΤΟ 
Το βιβλίο του με τίτλο «Το παν στη ζωή είναι το Παν» (εκδόσεις Όστρια) παρουσιάζει σήμερα Σάββατο στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο γιατρός - συγγραφέας Νίκος Ι. Σταυρόπουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας - δημοσιογράφος Ανδρέας Ανατολίτης και η ψυχολόγος Γιώτα Παπαγεωργίου. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βίκυ Βετουλάκη...

Το βιβλίο είναι ένα αφιέρωμα σε έναν άνθρωπο του μόχθου που ζώντας μέσα σε δύσκολες καταστάσεις κατάφερε να σταθεί όρθιος. Αν και αγράμματος, πήρε τα μαθήματα που του δόθηκαν, από τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και τους ανθρώπους που συναναστράφηκε, και ανέπτυξε μια φιλοσοφία  ζωής, που ακολουθούσε κάθε στιγμή και που μέσα από συζητήσεις αλλά και παραδείγματα προσπάθησε να τη μεταφέρει στο γιο του, για να τον βοηθήσει να πορευτεί πιο άνετα, έχοντας έναν μπούσουλα να στηριχθεί, στη δική του ζωή. Ο πυρήνας του βιβλίου, είναι και ο τίτλος του βιβλίου.

Ο Νικόλαος Ι. Σταυρόπουλος γεννήθηκε στην Κάτω Μέλπεια Μεσσηνίας. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έγινε χειρουργός ουρολόγος. Πήρε τον τίτλο του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μετεκπαίδευση στο εξωτερικό με υποτροφία του ΙΚΥ. Έχει υπάρξει συν-συγγραφέας σε τρία επιστημονικά βιβλία και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εργάζεται ως ιδιώτης γιατρός στην Καλαμάτα. Έχει ασχοληθεί με τα κοινά και είναι μέλος του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου για πολλά χρόνια. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.