Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 13:57

"Η ποιότητα και η ομορφιά της ζωής" στη Δημοτική Πινακοθήκη "Α. Τάσσος"

"Η ποιότητα και η ομορφιά της ζωής" στη Δημοτική Πινακοθήκη "Α. Τάσσος"

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ "ΟΨΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"
Παρουσία των τριών καταξιωμένων ζωγράφων, του Στέφανου Δασκαλάκη, του Μιχάλη Μαδένη και του Γιώργου Ρόρρη, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος», η έκθεση «όψεις πραγματικότητας», η πρώτη έκθεση παραστατικής ζωγραφικής στην ιστορία των δέκα χρόνων που έχουν τα μεγάλα εικαστικά γεγονότα που διοργανώνουν ο εικαστικός τομέας της Φάρις και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Παναγιώτης Λαμπρινίδης…

Είναι βέβαιο ότι οι επισκέπτες, παρατηρώντας τους πίνακες, δεν θα μείνουν στις περίτεχνες εικόνες των τριών ζωγράφων αλλά θα προχωρήσουν σε βαθύτερες εσωτερικές αναζητήσεις, σε μια επικοινωνία με την ψυχή του δημιουργού τους.
EKTHESH-FEGGOS-10-03-17.jpgΟ επιμελητής της έκθεσης, Νίκος Καλατζής, μιλώντας για τον Στέφανο Δασκαλάκη, τον Μιχάλη Μαδένη και τον Γιώργο Ρόρρη, υπογράμμισε ότι εκπληρώνουν την ερμηνεία του όρου ζωγραφική ως «ποίηση του χρώματος». Επιπλέον όμως ανέφερε ότι οι τρεις ζωγράφοι καταφέρνουν με τα έργα τους να αναπτύξουν ουσιαστική, βαθιά και πλατιά επικοινωνία με τους θεατές των έργων τους.
EKTHESH-OPSEIS-10-03-17.jpgΟ Νίκος Καλατζής ευχαρίστησε επίσης θερμά την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, τη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών και τους συλλέκτες Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Σωτήρη Φέλιο, Θανάση Μιχαηλίδη και Γιώργο και Αλίνα Δημαράκη, για το γεγονός ότι δέχτηκαν να δώσουν τα έργα τους για να εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος». Επιπλέον ευχαρίστησε το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για την υποστήριξή του προκειμένου να γίνει η έκθεση, όπως και τον Παναγιώτη Λαμπρινίδη, για τη συνεργασία τους.
EKTHESH-DASKALAKHS-10-03-17.jpgΚλείνοντας ο Νίκος Καλατζής σημείωσε ότι «μέσα στο πνεύμα μιας γενικής απαξίωσης έρχεται με τη συμβολή της η τέχνη να ανακόψει αυτή την καθοδική πορεία, ελπίζοντας, τουλάχιστον, στην επούλωσης της τραυματισμένης μας μνήμης με την ποιότητα και την ομορφιά της ζωής».
Κατά τα εγκαίνια χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του εικαστικού τομέα της Φάρις, Παναγιώτης Λαμπρινίδης.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 9 Απρίλη.
Θα είναι καθημερινά ανοιχτή:
Δευτερά, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο: Από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι
Πέμπτη, Παρασκευή: Από τις τέσσερις το απόγευμα μέχρι τις οχτώ το βράδυ.
Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος», Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλέφωνο 27210-88991.
Στ.Μ.
EKTHESH-A-TASSOS-10-03-17.jpg