Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 08:52

Μαθήματα facebook για επιχειρηματίες - επαγγελματίες στην Καλαμάτα

Μαθήματα facebook για επιχειρηματίες - επαγγελματίες στην Καλαμάτα

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 
Η αξιοποίηση του facebook για επαγγελματικούς λόγους είναι το θέμα του συνεδρίου που διοργανώνει το «In Situ» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου στην Καλαμάτα...

Καταξιωμένα και βραβευμένα στην Ελλάδα και το εξωτερικό στελέχη του χώρου των social media, που διαχειρίζονται μεγάλους λογαριασμούς για πολυεθνικές εταιρείες και όχι μόνο, θα βρεθούν στο Elite City Resort για να μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ομιλίες και πρακτικά εργαστήρια. Είναι οι Δημήτρης Σαββάκος της Ogilvy One Athens, Νίκος Αθηναίος της Publicis One Greece, Μελίτα Μαντζαρίδου και Κατερίνα Γιαννούλη της Isobar, Βαγγέλης Δαβιτίδης της Four Wise Monkeys, Γιάννης Αντωνίου της Forestview, Λουκάς Ζώρζος και Κλειώ Μπελογιάννη της Weridelocal.

Πρόκειται για την τρίτη δράση του «In Situ», όπως σημείωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Ηλίας Σκενδερίδης, ιδρυτής των συνεδρίων «In Situ», μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια από την Καλαμάτα με στόχο να ενεργοποιήσει, να εκπαιδεύσει και να κινητοποιήσει τοπικούς επιχειρηματίες ή ιδιώτες σε σχέση με τις δημιουργικές βιομηχανίες και την τεχνολογία. «Σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάσαμε το “In Situ Facebook Stories”. Ένα Σαββατοκύριακο αφιερωμένο αποκλειστικά στο facebook και στο πώς επιχειρηματίες ή επαγγελματίες μπορούν να το αξιοποιήσουν σαν μέσο προβολής και όχι μόνο».

Η έναρξη είναι το Σάββατο στις 5 μ.μ. Αυτή η απογευματινή συνάντηση περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες, όπου οι προσκεκλημένοι θα επιχειρήσουν όχι να εκπαιδεύσουν αλλά να εμπνεύσουν και να δώσουν κάποια κατεύθυνση σε όσους σκέφτονται και θέλουν να αξιοποιήσουν το μέσο του facebook επαγγελματικά. Η είσοδος εδώ είναι ελεύθερη και, όπως σημείωσε ο Ηλίας Σκενδερίδης, αποτελεί ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν, καθώς δεν είναι εύκολο να συγκεντρώσεις σε ένα τραπέζι όλους αυτούς τους ομιλητές μαζί.
Την Κυριακή από τις 11 το πρωί έως τις 5 απόγευμα θα διεξαχθούν τα δύο workshops. Tο ένα αφορά στη δημιουργία περιεχομένου στο facebook με επαγγελματικό τρόπο, όπου θα παρουσιαστούν μεθοδολογίες και θα δοθούν συμβουλές και παραδείγματα. Όποιος συμμετέχει καλό είναι να έχει μαζί του και το laptop του, ώστε να κάνει και στη δική του σελίδα αντίστοιχες ενέργειες. Το δεύτερο εργαστήριο έχει ως θέμα τη δημιουργία διαφημιστικών καμπανιών, πάλι πρακτικό, με συμβουλές και παρουσίαση εμπειρίας επαγγελματικού επιπέδου.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών για το κάθε εργαστήριο είναι τα 20 άτομα, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα για ουσιαστική δουλειά και ερωτο-απαντήσεις. Το κόστος είναι 30 ευρώ για το καθένα, και 50 εάν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει και τα δύο.

«Το facebook είναι ένα μέσο επικοινωνίας φίλων και γνωστών αλλά πια έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο εκτόπισμα και σε επαγγελματικό επίπεδο, οπότε για να λειτουργήσει σωστά, προσπαθούμε να φέρουμε τους καλύτερους, να δώσουμε κατευθύνσεις και βάσεις για να υπάρξει συνεχόμενη εξέλιξη και ανάπτυξη στο χώρο των τοπικών επιχειρηματιών και επαγγελματιών» κατέληξε ο Ηλίας Σκενδερίδης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα Insituproject.gr και στη σελίδα της στο facebook.

Μαρία Νίκα