Πέμπτη, 11 Μαϊος 2017 19:32

Συνέδριο για «Στάσεις και Επαναστάσεις» στο Πανεπιστήμιο

Συνέδριο για «Στάσεις και Επαναστάσεις» στο Πανεπιστήμιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ 
Το Α΄ Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου στην Καλαμάτα, από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Θέμα: «Στάσεις και Επαναστάσεις: Ιδεολογικές Αφετηρίες και εμπνευσμένοι πρωταγωνιστές. Από τις κατακτήσεις στις προσδοκίες και το όραμα»...

Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία των φοιτητών του Προπτυχιακού και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας» και ξεκινά στις 10.00 το πρωί και τις δύο μέρες. Οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών Καλαμάτας (κτήρια παλιού στρατοπέδου).

Το συνέδριο απευθύνεται σε ανθρώπους που μελετούν την Ιστορία, σε ακαδημαϊκούς ερευνητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ανθρώπους που διδάσκουν σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης, αλλά και σε όσους αγαπούν την Ιστορία εν γένει. Εισηγητές θα είναι και διδάκτορες του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας με πολυετή εμπειρία. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου και τους εισηγητές, μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6980946677.

Το Συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό. Μετά το πέρας του θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συνέδρους.