Τρίτη, 30 Μαϊος 2017 22:00

Στην Καλαμάτα παρουσιάζεται η ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία

Γιώργος Κανέλης και Σωτήρης Τσώνης Γιώργος Κανέλης και Σωτήρης Τσώνης

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ 
Η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, θα παρουσιαστεί σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Όπως τόνισε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, η έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ «ποτέ δεν έχει πέσει έξω» και αναγνωρίζεται ως αντικειμενική από ολόκληρο το κομματικό φάσμα. Με την ευκαιρία ο Σωτήρης Τσώνης υπογράμμισε ότι η υπερφορολόγηση και η έλλειψη κινήτρων για επενδύσεις δεν επιτρέπουν να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία αλλά και ότι η χώρα πρέπει να προσαρμοστεί στο διεθνές πλαίσιο της οικονομίας και της ανάπτυξης διαφορετικά θα συνεχίσουν να έρχονται όλο και δυσκολότερες ημέρες για τη χώρα και την κοινωνία. Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Κανέλης, τόνισε από την πλευρά του ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές αφαίρεσης των δικαιωμάτων τους…

Η ημερίδα, με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», θα ξεκινήσει στις 6:30 το απόγευμα και την έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα παρουσιάσει ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου, καθηγητής μακροοικονομικής θεωρίας και πολιτικής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Αργείτης, ο οποίος έχει διαδεχτεί τον Σάββα Ρομπόλη.
Το πρωί, από τις 11 και μετά, πάντα στο Εργατικό Κέντρο, νομικοί του Ινστιτούτου Εργασίας θα δίνουν, με εχεμύθεια όπως τόνισε ο Σωτήρης Τσώνης, τις απαντήσεις τους σε ερωτήματα εργαζόμενων για εργασιακά ζητήματα και για ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Σωτήρης Τσώνης, επέμεινε ότι το ΙΝΕ ΓΣΕΕ διατυπώνει επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις για σειρά ζητημάτων, οι οποίες θωρακίζουν τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας και αξιοποιούνται και στον κοινωνικό διάλογο.
Επίσης ανέφερε ότι θα ήταν ευτύχημα εάν είχαν εισακουστεί οι προτάσεις και οι προβλέψεις του Ινστιτούτου, τονίζοντας ότι εάν είχε γίνει αυτό η χώρα και η κοινωνία σήμερα θα βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση.
Ακόμη ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι είναι σημαντικό για την Καλαμάτα ότι θα παρουσιαστεί στην πόλη η ετήσια έκθεση του ΙΝΕ ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι η κεντρική παρουσίαση θα γίνει στην Αθήνα στις 13 Ιουνίου αλλά και ότι στην Καλαμάτα ανάλογη εκδήλωση έχει να γίνει από τη δεκαετία του ’90.
Τέλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσαρμοστεί στο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο ανήκει, υπογραμμίζοντας επίσης ότι υπάρχουν κανόνες τους οποίους η χώρα πρέπει να σέβεται και να ακολουθεί. Πρόσθεσε ότι η λογική πως οι Ευρωπαίοι είναι φίλοι μας και κουτόφραγκοι τους οποίους μπορούμε να κοροϊδέψουμε, έχει αποδειχθεί ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είπε μάλιστα ότι αποδείχτηκε και κατά την τελευταία διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, οι οποίοι πέτυχαν και πάλι μια λεόντειο συμφωνία υπέρ τους. Τέλος σημείωσε ότι οι ξένες μεγάλες δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι προκειμένου να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους δεν διστάζουν να επιβάλουν δυσβάσταχτες συμφωνίες, όπως δεν δίστασαν δύο φορές να αιματοκυλήσουν τον κόσμο με τους δύο παγκοσμίους πολέμους.
Στ.Μ.