Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 18:16

Ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη

Ενημέρωση και δωρεάν εξετάσεις για τον σακχαρώδη διαβήτη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις γύρω από την παγκόσμια «μάστιγα» του σακχαρώδους διαβήτη και να κάνουν δωρεάν εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c), θα έχουν την Παρασκευή 2 Ιουνίου οι Καλαματιανοί στο Πνευματικό Κέντρο. Οι εξετάσεις θα γίνονται από τις 4.00 έως τις 7.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει το ενημερωτικό πρόγραμμα με δύο διαλέξεις:

«Σακχαρώδης Διαβήτης: μια σύγχρονη μάστιγα» από τον Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και 
«Ο διαβητικός ασθενής πριν και μετά το χειρουργείο» από τον χειρουργό, επιμελητή Χειρουργικής Κλινικής Γεν. Νοσοκομείου Καλαμάτας, Παναγιώτη Γιαννόπουλο...

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία», μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.). Πρόκειται για το ενημερωτικό πρόγραμμα «Μεσσηνιακές Ημέρες Σακχαρώδη Διαβήτη: Υψώνουμε Ασπίδα Προστασίας», το οποίο συντονίζει ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Το Πρόγραμμα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διενεργούνται δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (GHbA1c) και ενημερωτικές διαλέξεις, θα διεξαχθεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο 2017 σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Αυτές περιλαμβάνουν την Καλαμάτα (2 Ιουνίου), την Πύλο (15 Ιουνίου), τη Χώρα (16 Ιουνίου), τον Μελιγαλά (27 Ιουλίου), καθώς και την Καρδαμύλη, τη Μεσσήνη, την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά (εντός του Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου). 

Το συνολικό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλαμάτας, Πύλου - Νέστορος, Οιχαλίας, Δ. Μάνης, Μεσσήνης και Τριφυλίας, τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.