Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2017 10:53

Μικροί ρήτορες στην Αρχαία Μεσσήνη

Μικροί ρήτορες στην Αρχαία Μεσσήνη

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 
Την ευκαιρία να εκφραστούν με τον προφορικό λόγο ως μικροί ρήτορες, και μάλιστα στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, θα έχουν μαθητές του Δημοτικού την Τρίτη 6 Ιουνίου. Το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας Καλαμάτας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι την εκδήλωση «Περίπατος των μικρών ρητόρων στο θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης»...

Η δράση αφορά μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, ενώ συνδιοργανώνεται με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Κ.Π.Ε. Μεσσηνίας και το Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας.

«Μαθητές διαφόρων δημοτικών σχολείων της Μεσσηνίας θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν με τον προφορικό λόγο, συμμετέχοντας ως μικροί ρήτορες στις εκδηλώσεις “εκφραστικής ανάγνωσης” και αυθόρμητου λόγου στον χώρο του Εκκλησιαστηρίου. 

Στόχος μας είναι να μπορέσουν τα παιδιά να προσεγγίσουν την αισθητική πλευρά του προφορικού λόγου, να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, παίρνοντας το θάρρος να μιλήσουν μπροστά σε κοινό και να καλλιεργήσουν σχέση επικοινωνίας με αυτό. Επισημαίνεται ότι όσοι μαθητές λάβουν μέρος θα αναγνώσουν κείμενα της επιλογής τους και θα μιλήσουν για θέματα που οι ίδιοι ελεύθερα έχουν επιλέξει. Θεωρούμε ότι είναι μία σημαντική πρωτοβουλία που θα κάνει τα παιδιά μας να δουν τη γλώσσα σαν παιχνίδι και ταυτόχρονα να εκτιμήσουν τη δύναμη και τη διαχρονική της αξία» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.

Συμμετέχουν:

8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Δημοτικό Σχολείο Βαλύρας, Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου, Δημοτικό Σχολείο Μερόπης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας.

Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα λάβουν έπαινο ρητορικής επίδειξης.