Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017 16:57

Παιδιά, σχολεία, φορείς στηρίζουν το Φιλοζωικό για μια καλύτερη συμβίωση ανθρώπων και ζώων

Παιδιά, σχολεία, φορείς στηρίζουν το Φιλοζωικό για μια καλύτερη συμβίωση ανθρώπων και ζώων

Από την επίσκεψη του Νηπιαγωγείου Λαιίκων στο Φιλοζωικό

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Τις θερμές του ευχαριστίες προς σχολεία και μαθητές της Καλαμάτας διατυπώνει ο Φιλοζωικός Όμιλος, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα φιλοξένησε σε χώρους του νήπια και παιδιά σχολείων και των Παιδικών Χωριών SOSκαι τους μετέδωσε μηνύματα για το σεβασμό και την αγάπη προς τα ζώα, ενώ επισκέφθηκε και το 3ο Δημοτικό Σχολείου, όπου του προσφέρθηκαν χρήματα για την αγορά τροφής για τη φροντίδα των ζώων…

Όπως σημειώνει ο Φιλοζωικός στη σχετική ανακοίνωσή του, «είναι το πιο ωραίο συναίσθημα που μπορεί να αισθανθεί κάποιος, όταν έρχεται σε επαφή με μικρά παιδιά και βλέπει με τι αγάπη αντιμετωπίζουν τα ζώα. Τα παιδιά θα πρέπει από μικρή ηλικία να μαθαίνουν να σέβονται τα ζώα, τη φύση και τους ανθρώπους. Οι επισκέψεις αυτές μας γεμίζουν αγάπη και ελπίδα για μία καλύτερη συμβίωση μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων.
Την Παρασκευή 07.04.2017 είχαμε την τιμή να μας επισκεφτούν τα Παιδικά Χωριά SOS. H επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας του Φοκ, στα πλαίσια της εργασίας τους για τα "Δικαιώματα των ζώων".
Τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες.
Ήρθαν σε επαφή με ενήλικα σκυλιά και κουτάβια.
Ο χώρος μας γέμισε παιδικές, χαρούμενες φωνές.
Έπαιξαν με τα σκυλάκια μας, τα οποία ήταν πολύ χαρούμενα που είχαν παρέα.
Την Τρίτη 13.06.2017 είχαμε την τιμή να μας επισκεφτεί το Νηπιαγωγείο Λεϊκων.
Κοντά μας είχαμε 29 υπέροχα παιδάκια και τις δασκάλες τους.
Η επίσκεψή τους αφορούσε την εργασία που είχαν για τα ζώα και τα δικαιώματά τους.
Τα χαμόγελα τους δεν έσβηναν από το προσωπάκι τους, η χαρά τους ήταν απερίγραπτη, όπως επίσης χαρούμενα ήταν και τα ζώα που ήρθαν σε επαφή οι μικροί μας φίλοι.
Την Τετάρτη 14.06.2017 είχαμε την τιμή να επισκεφτούμε το 3ο Δημοτικό, όπου συγκέντρωσαν χρήματα για να μας βοηθήσουν. Μας αγόρασαν τροφές, χάπια και κονσέρβες. Τους μοιράστηκαν τα τετράδια του Φιλοζωικού και μιλήσαμε για τα ζώα. Να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές, τους γονείς αλλά και τα παιδιά για την προσφορά τους».